Montag, 16. März 2020

Patikointia Eifel-vuoristossa ja pihatöitä kotona

Nonni, nyt sitten menee koko maa kiinni. Ravintolat ja kuntosali ja yliopisto ja koulut ja vaikka mikä. Kun vaivun itsesääliin, muistutan itseäni, että meillähän on asiat ihan hienosti moneen muuhun verrattuna. Me olemme toistaiseksi terveitä, kun taas esim. yksi ystävä sairastaa keuhkosyöpää ja odottaa lonkkaproteesia, kun sytostaattihoito on aiheuttanut niin pahan nivelrikon, että käveleminen on hankalaa. Ja meillä on tilava kämppä ja piha eli pääsemme helposti myös ulos emmekä ole vielä karanteenissa, ainoastaan toivotaan, että rajoitamme sosiaalisia kontakteja. Jos tapaamme ystäviä, vain kahta kerrallaan ja no handshake, no hugs ja pysyttelemme metrin päässä. Mieluiten olen nyt ulkona ja niinpä me eilenkin lähdimme kaksin patikoimaan Eifel-vuoriston puhtaaseen ilmaan.

Reittimme alkoi tämän kappelin luota.


Seutua kutsutaan Eifelin Toscanaksi, koska siellä on paljon katajia, jotka kaukaa muistuttavat vähän Toscanan sypressejä.





Eifel on sen verran korkeammalla, että siellä oli viitisen astetta viileämpi ilma kuin Kölnissä, mutta
se sopi hyvin meille, vuoria kiipeillessä tulee muutenkin aina kuuma. Tänään meillä on täällä kotona jo ihan kesäpäivä ja on ollut kiva tehdä ulkohommia. ettei aika käy pitkäksi.


Olen selkä vääränä rapsutellut sammalta kivetykseltä


ja Allumies leikkasi vähän etupihan riippakoivua, jonka oksia laitoin maljakkoon.


Huomenna lähden sauvakävelemään ja iltapäivällä jatkan pihatöitä, joten aika ei ole vielä ehtinyt käydä pitkäksi.

10 Kommentare:

  1. Kuulostaa mukavalta, upeita kukkai. Kaipaan niin Saksan kevättä.
    Suomikin meni tänään kiinni ja vielä ei tiedetä, menevätkö yliopiston rakennukset niin kiinni, ettei sieltä saa käydä hakea kirjoja tms. Eli odotetaan.
    Wir schaffen das niinkuin teidän Angelanne sanoi 2015, tosin eri asiasta, mutta tämä on pahempi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kauniit kevätpäivät onkin olleet nyt ainoa positiivinen juttu. Toivottavasti sinä pysyt terveenä.

      Löschen
  2. Merkillisissä tunnelmissa ollaan, ei voi muuta sanoa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kuin kauhuelokuva tai painajaisuni, se ero vain, että herätessä kaikki on edelleen tässä.

      Löschen
  3. Tsemppiä vaan sinne koronan keskelle! Ihanaa, että teillä on noin keväinen tai suorastaan kesäinen ilma, jolloin ulkona oleskelukin on niin paljon miellyttävämpää.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ulkona on tosi kiva olla, unohtaa vähäksi aikaa nuo ongelmat. Tänään sauvakävelyllä muuten huomasin, että monet vastaantulijat väistyy vähän syrjään, vaikka on leveä tie eikä olla kovin lähekkäin.

      Löschen
  4. ONpas kaunista aluetta, teillä riittää ihania patikointialueita. Tänään sitten päätettiin että ei saa mennä minnekkkään, paitsi apteekkiin ja ruokaostoksille. Bussit tosin vielä kulkevat, harvemmin, eivätkä enään perjantaina eikä illalla, joten tänään menin Tel Avivin keskuspuistoon, joka on niin suuri, ja oli paljon autiompi kuin normaalisti, ja sain viettää ihanan tunnin trooppisessa puutarhassa lintujen seurassa, eikä kukaan muu ollut lähimaillakaan:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Juttelin juuri Ranskan serkun kanssa, siellä on jo kielto mennä ulos tai siis pitää täyttää joku lappu ja perustella miksi on ulkona.

      Löschen
  5. Jael tuossa kertoikin jo etta Israel kiinni myos. Kotoa kasin teen nyt tyota. Toivotaaan etta hommia jatkuu eika pisteta palkattomalle. Osan firmasta on kylla pakko olla tyossa kun annamme tukea vakuutusyhtioiden tietokonejarjestelmille.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä myös vakuutusyhtiöt sun muut etähommissa, hienoa, että sellainen on mahdollista.

      Löschen