Freitag, 10. April 2020

Hiljainen viikko

Piti oikein sanakirjasta katsoa mitä Karwoche on suomeksi, hiljainen viikkohan se on ja hissukseen tässä on eleltykin.On ajeltu pyörällä rypsipeltojen ja lammasjoukkojen ohi.



On ihailtu ja edelleen ihaillaan naapurin kirsikkapuuta, joka kasvaa puoliksi meidän puolella.


On käyty patikoimassa Eifel-vuoristossa


ja ihailtu valkovuokkoja ja metsäorvokkeja. Siellä on luonto aina vähän meistä jäljessä, kun on korkeammalla.


Kotona on maljakossa aina tuoreita tulppaaneja.


Eilen soi ovikello ja katsopas vaan, pääsiäispupu oli tuonut meille yllätyksen.


Nyt on pitkäperjantai ja taas aurinkoinen kesäpäivä ja nyt pitäisi keksiä, mistä löytäisi paikan, missä ei olisi paljon ihmisiä. Reinin rannalle tai kaupungin järville on kehoitettu olla menemästä. Ehkä tässä otetaan vain kirja käteen ja istutaan kirsikkapuun alle lukemaan.

Kiinalainen ystäväni lähetti muuten meille maskeja., ei tarvinnut ottaa yhteyttä Suomen huoltovarmuuskeskukseen <3

Hyvää koronatonta pääsiäisviikonloppua kaikille! 😷😷😷

12 Kommentare:

  1. Ihania kuvia. <3 Tuli mieleen, että koronakaan ei varmasti tunnu ihan niin hirveältä, kun saa liikuskella tuollaisissa maisemissa.

    Koronatonta pääsiäistä Allulaankin! Pysykäähän terveinä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä tässä usein miettii mitä jotkut tekee esim. Ranskassa tai Israelissa, kun ei saa juuri liikkua ulkona. Mulle on täällä meillä ainoastaan kaupassa käyminen hankalaa, kun sisään ei päästetä kuin rajoitettu määrä ihmisiä, määräysten mukaan vain yksi ihminen per neliömetri ja sen takia syntyy joskus jonoja uloskin, niistä tulee mieleen entisen Itä-Saksan banaanijonot tai jonot ylipäänsä.

      Löschen
  2. Baijerissa sellaiset +20 ja aurinkoa, mutta todella vaikea löytää edes pientä länttiä, jossa voisi kävellä ilman poikkoilua puskiin. Ihmisiä on liikkeellä yksin ja kaksin todella paljon, on myös useampi (!) ja poliisiautoja. Kauppareissu eilen oli tuskaa, ulkona jonot pitkiä ja odotus kesti ja kesti… Pysytään terveinä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Starnbergin lähellä asuva ystäväni onkin kertonut, että heillä ei ollut ihan niin lämmintä kuin meillä ja siellä oli poliisit illalla kontrolloinut mistä mies oli tulossa ja minne menossa, oli kotimatkalla töistä. Joo, niitä kaupassa käyntejä miettii nyt eikä lähdekään ostamaan pelkkää leivinjauhepussia.

      Löschen
  3. Tulee niin keväinen olo kun katsoo sinun kuvia. Olin äsken leikkaamassa pensaita ja oli tosi kylmä, välillä tuli rakeita. Mutta nyt kuuntelen Johannes-passiota striimattuna (Cantores Minores, yhtenä solistina mm Helena Juntunen), klo 18 alkaa TFO:n Haydn-konsertti ja klo 19 alkaisi taas eri laulajilla Johannes-passio Kallion kirkosta (tulee myös Areenalta).

    Hyvää pääsiäisen jatkoa, pysykää terveinä! Ylihuomenna tulee kuukausi tätä kotieristäytymistä. Kun tämä loppuu, niin ajattelin käydä itse kaupassa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä paras mahdollinen vuodenaika, ei olisi kiva istua sisällä marraskuun pimeinä sadepäivinä.

      Löschen
  4. Onpa kauniin näköistä.Täällähän ei saisi mennä minnekkään mutta onneksi eksäni kyydissä pääsin tänään katsomaan merta, ja varmuuden vuoksi meillä oli ostoskassit mukana jos poliisi pysäyttäisi ja kysyisi miksi olemme liikenteessä,Jaffassa oli kyllä kauppoja auki paljon enemmän kuin muualla,mutta jonojakin joten emme pysähtyneet ostoksille. Kiva että kiinalainen ystävä lähettää maskeja. Tänään kävelin vähän kaukana olevaan drugstore-apteekkiin,joka on lähin apteekki,ostamaan maskeja, ja eivät olleet mitenkään halpoja nuo perusmaskit. Eksä oli löytänyt paljon halvemmalla mutta ne olikin viety hetkessä . Meille tulee sunnuntaista lähtien maskipakko, tähän asti se oli suositus. Kaunista hyvää pääsiäistä Allu:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olet aina mielessä kun kuulen noista rajoituksista. Hyviä pyhiä sullekin.

      Löschen
  5. Kylläpä teidän suunnalla saa liikkua vapaasti vaikka on niitä "saastuneempia" alueita. Tietääkseni (kuulopuheita) Ulmin seudulla saa autoilla vain kauppaan (jos kaukana), apteekkiin, lääkäriin jne...
    mutta voihan sitä käydä kaupassa metsälenkin kautta.

    Ranskassa, mihin jäin jumiin ja mistä poistun mahdollisimman pian (ehkä ikuisiksi ajoiksi), voi kyllä ulkoilla eli poistua asunnostaan seitsemän eri syyn perusteella printtaamalla itselleen lupalapun ja täyttämällä jonkin kohdan ruksaamalla. Päivämäärä ja allekirjoitus. Tämä mahdollista (maskittoman) poliisin tarkastusta varten. Fyysistä hyvinvointia voi harjoittaa tunnin kerrallaan kilsan päähän kotoaan. parin kilsan säteellä voi siis lampsia mielensä mukaan. Siinähän kävelee jo viitisen kilometriä. Kukaan ei tietenkään valvo kuinka monta liikuntatuntia teet päivässä, vaikka viisi kertaa. Voi vain käydä tylsäksi sellainen häkkielämä. Kaupassa voi myös asioida jos on tulossa mökkihöperöksi.

    Maskeja täällä ei ole eikä tule, tyhjää suunpeksentää senkin edestä. Turha missään Euroopan maassa on huoltovarmuuskeskusten tai minkään muunkaan puoleen kääntyä. Oma apu paras apu.

    Onneksi on aurinkoinen kohtalaisen suuri parveke ja kirjoja.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Pidä vaan huoli, että käytät sitä uudempaa kaavaketta. Frejusin serkku sai sakot, kun joutui poliisin kontrolliin. Vanhempi poliisi sanoi jo bonjour sellaisella äänellä, että häneltä tiesi odottaa jotain ilkeää. Serkku joutui sata kertaa tavaamaan nimensä ja sanomaan mistä on kotoisin ja taas tavaamaan kaiken, vaikka kaikki lukee henkkarissa. Lupalapun hän oli vahingossa printannut niin että loppuosa oli toisella puolella paperia, se oli tietenkin suuri rikos ja kun kävi ilmi, että hän oli käyttänyt sitä vanhempaa lupalappua, jossa oli vähemmän mahdollisuuksia ruksata (hänelle riitti se kun kävi vain kaupassa), seurasi sakot, pitää käyttää sitä uudempaa formulaaria. Eihän kaikilla ole edes printtimahdollisuutta kotona ja on sallittu kirjoittaa se lupalappu käsinkin ja siihen tuskin vaaditaan formulaarin päivämäärää merkattavaksi, ei aio maksaa vaan valittaa asiasta. Auto on Ranskan rekkarissa ja serkku puhuu täydellistä ranskaa, mutta Saksan henkkari oli nyt kai se suurin ongelma.

      Löschen
    2. Joo, on se uudempi lappu, ainakin toistaiseksi. Tiedä sitten koska taas vaihtuu. Onkohan nää sakottamiset valtion hupenevan kassan kartuttamista. Sanonko suoraan minkä tunteen tän maan poliisit saa aikaiseksi? Alkaa isolla V:llä. Näillä on jokin alemmuuskompleksi. Jokainen, jota ne lähestyy on potentiaalinen rikollinen. Kirjotin omaan lappuuni DISTANCE S.V.P.
      Mietin kanssa ettei läheskään kaikilla ole printtausmahdollisuutta tai edes nettiä eikä missään ole selkeästi kerrottu miltä sivuilta kaavakkeen löytää. Tarkotus varmaan, että mahdollisimman harva saa hankittua itselleen liikkumisluvan. Ärsyttää myös kun poliisin on työnnettävä naamansa autun ikkunasta melkein sisään (ei onneksi omalla kohdalla). Kaikkihan eivät avaa ikkunaa vaan näyttävät lappunsa ikkunan läpi. Jotkut elehtivät viranomaisille puuttuvista maskeista. Saa nähdä mitä tästä seuraa ... koska ylitetään ärsytyskynnys.
      paskeriv

      Löschen
    3. Muistaakohan joku vanha mummeli kirjoittaa lappuunsa, että tämä kaavake on siltä ja siltä päivältä. Distanse s.v.p. onkin hyvä idea.

      Löschen