Donnerstag, 16. April 2020

Jatketaan melkein samaan malliin

Toiveikkaana odotettiin Saksassa muutosta koronamääräyksiin, mutta hyvin vähän helpotusta on tulossa. Edelleenkin vain kaksi ihmistä saa liikkua yhdessä, poikkeus vain jos on kysymys samassa taloudessa asuvista. Etäisyyttä muihin täytyy pitää 1,5 m. Matkoja ja vierailuja ystävien/sukulaisten luona pitää vältellä ja Punahilkka joutuisi maksamaan sakkoja, jos menisi isoäidin luo. Valitettavasti tiedän, että tätä ei aina totella, jokainen ajattelee, että eihän se nyt ole ongelma, JOS  ME nyt kuitenkin tavataan lapsia, mutta jos 80 miljoonaa saksalaista tekee niin, niin voi tyhmäkin tajuta, mikä voi olla seurauksena. Nimenomaan taaskin suositeltiin, ettei edes kotipihassa tavattaisi ystäviä, vaikka olisikin ihan varma, että he eivät tartuta.
Suurempia tilaisuuksia ei saa järjestää ennen elokuun loppua. Maahan saapuvat joutuvat kahden viikon karanteeniin. Itämeren ja Pohjanmeren rannalle pääsee vain paikalliset ja tänä vuonna ei päästetty ketään ihailemaan hanamia Bonnin vanhassakaupungissa.

 kuvakaappaus: bonn.de

Helpotusta tulee kaupoille. Ruokatavarakaupathan on tietenkin olleet auki, nyt saa muutkin kaupat avata ovensa, jos liiketila on alle 800 neliömetriä. Kampaamot saa avata ovensa toukokuun alussa ja sinne tuleekin sitten varmaan kamala ryysis. Koulut aukeaa vain abeille ja 10-luokkalaisille, jotka saavat päästötodistuksen.

Maskien käyttö ei ole pakollista, mutta niitä suositellaan käytettäväksi yleisissä kulkuneuvoissa ja kaupoissa. Naapurini ompeli taas lisää maskeja ja sain taas uuden. Niitähän pitäis pestä ainakin +60C:ssa, mutta meidän maskit käy saunassa. Kun luin, että puolen tunnin käyttö +80C uunissa riittää sterilointiin, ajattelin, että käyhän sitten saunakin ja sehän lämpiää meillä korona-aikana entistä useammin.


Ilmat on täällä kyllä olleet nyt niin mahtavat, että ei voi kuin ihmetellä sääherran myötämielisyyttä. Hortonomille riittää tekemistä, on ollut kasteltavaa ja istutettavaa ja tänäänkin kävin taimitarhalla ostoksilla. Luin jostain, että raparperia voisi hyvin kasvattaa ruukussakin ja niinpä ostin raparperin taimen. Sen lisäksi yrttitarhaani lisää rucolaa ja korianteria ja last but not least: kun tässä ollaan nyt ilmeisesti vielä kuukausia kotona eikä tarvitse pyydellä naapureita huolehtimaan kasveista, päätin ostaa  pari mansikan taimea ja kappas vaan, sieltähän löytyi Korona-niminenkin, en voinut olla ostamatta.Ensimmäiset kielot poimin ystävälleni, jolla on tänään syntymäpäivä.
Ikivihreä kärhöni Early Sensation on taas täydessä kukassa.


Nyt mansikkamaalle (se on meillä kukkaruukku) istuttamaan.

Stay healthy!

10 Kommentare:

 1. Täällä on maskipakko, ja jos aikaisemmin oli vaikeaa löytää niitä, niin nyt on helpompaa, ja jo pieni omaisuus on mennyt niihin, mutta ystävä on ommellut minulle yhden kankaisen, ja pitäisi saada se luokseni jotenkuten.
  Täällä on ,ainakin lehdissä, ollut puhetta rajoitusten astettaisesta helpotuksesta, mikä tarkoittaa lähinnä sitä että useammat pääsevät töihin kuin nyt, ja nyt just työttömyysprosentti on huikeat melkein 27 prosenttia,ainakin eilen oli. Täällä tervesyministeriö on koko ajan jarruna kaikille rajoitusten helpottamisissa, mutta toivottavasti ainakin osittain helpottuisi.Esim, joihin kauppoihon alkaisi olla jo pakko päästä,.,, Nythän täällä ovat auki vain ruokakaupat ja apteekit. KUn sanottiin täällä että tehkää itse maskeja kotona niin suututti koska kangaskaupathan ovat kiinni;D

  Oi kieloja, ihan ikävä sitä ihanaa tuoksua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Israelhan on rankinglistoilla paras maa Coronaa koskien, Saksa kakkosena https://www.thelocal.de/20200414/germany-ranked-second-safest-country-in-the-world-during-coronavirus-pandemic

   Löschen
  2. Allu:Nyt ollaan uutisten mukaan kai hieman höllentämässä sääntöjä täällä, yli kuukaisi on ollut niin tiukkaa,mutta melkein aloin jo tottua tähän ....

   Löschen
  3. Niin , ja tuon linkkisi takana olevan artikkelin lähde noista rankingeistä; mitenköhän oikeita ne ovat. Täällä on joissain mediassa ollut että se London Deep Knowledge Group olisi vähän kyseenalainen...

   Löschen
 2. Ohoh, ai että kotipihassakaan ei saa tavata ystäviä.. Aika karua kyllä, mutta kai sitten tarpeellista? Ukkeli on tavannut kaveriaan pari kertaa pihalla, ja niin on tehnyt yksi naapurikin.

  Ilmeisesti täällä Suomessakin aletaan kallistua sen puoleen, että maskeja olisi hyvä käyttää. En vaan ymmärrä, kuinka niitä käyttäisi, kun ei niitä ole missään. Ja ompelemaan en takuulla rupea. Mutta hyvä vinkki tuo sauna!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ranskassa meni niin pahaksi, että joutuivat kiristämään määräyksiä. Meillä se on vaan suositus, ettei turhaan tapaisi ihmisiä, mutta toisaalta jos on ulkona ja pitää välimatkan, niin ei kai se niin vaarallista, kyllä mäkin käyn kaverin kanssa sauvakävelyllä, pidetään pitkä välimatka ja väistetään hyvin muita.

   Löschen
 3. Töihin tuli maskit käyttöön tällä viikolla. Raskasta on niiden läpi hengitellä. Täytyy välillä käydä ulkona vetämässä happea. Hyvin harvalla näkyy maskia siviilissä. Jos olisi pakko käyttää, niin sitten käytettäisiin. En vielä tiedä mitä tästä kaikesta ajattelisi. Kotkassa on koko aikana 9 tartunnan saanutta ja altistusketju pystytty kaikista jäljittämään. Onko siis tarpeellista ohjeistaa koko maa samoilla ohjeilla? Vai voisiko kenties käyttää järkeä ja kohdistaa ohjeita? Toisaalta avasivat Uudenmaan rajat, joten saattaahan se olla, että lintukodossakin rupeaa hetikohta virukset hillumaan?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaikeahan se on niitä määräyksiä päättää en kadehdi päättäjiä. Täällä on esim. se raja, että alle 800 neliön kaupat saa olla auki, toisaalta ihan hassua, että kauppa, jossa on 900 neliön pinta-ala ja leveitä käytäviä ja paljon tilaa ei saa olla auki, mutta 750 neliön ahdas kauppa täynnä tavaraa ja pienet käytävät saa sitten aukaista maanantaina. Mutta en arvostele, hyvin vaikea on tuo tehtävä.

   Löschen
 4. Täälläkin on nyt suositus, että käyttää maskeja. On ollut todella ristiriitaista tiedottamista ja THL suosittelee maskin käyttöä esim. kun käy kaupassa tai kulkee yleisillä, mutta Sosiaali- ja terveysministeriö ei kai. Koko ajan tulee muutenkin niin ristiriitaista tietoa, että pää menee pyörälle minulta, saati joltakin Pihtiputaan mummolta.

  Minusta on järjetöntä, että Suomessa luotetaan ihmisiin. Nyt jo on nähty miten matkustushulluja suomalaiset ovat; mennään Lappiin hiihtämään, mökille, hengaillaan kaupoissa jne. Pelkään, että kohta meille tulee samat tiukat rajoitukset kun ovat olleet etelämpänä. Ihmiset ovat vastuuttomia, kun luulevat, että heidän tekemiset eivät vaikuta muihin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sehän siinä just on, että ihmiset ei tajua tätä tilannetta. Jospa kaikki varoisi ja käyttäisi maskeja kaupassa ja bussissa!Nyt on ollut niin vähän virusflunssaa, siitäkin huomaa nyt, että varovaisuus kannattaa. Mun kiinalainen ystävä on aina ihmetellyt, ettei Euroopassa käytetä maskeja. Kun meidän serkulla oli sytostaatti menossa ja joutui lentämään maskin kanssa, kaikki tuijotti häntä kuin marsilaista.

   Löschen