Samstag, 9. Mai 2020

Vähän normaliteettia

Eilen meillä oli piiiiiitkästä aikaa ruokavieraita. Istuimme lämpimänä kesäiltana terassilla ja joimme alussa Aperol Spritzit ihan  niinkuin aina ennen koronaa ja unohdimme joksikin aikaa rajoitukset. Tämän hetkisten määräysten mukaan neljä ihmistä saa istua yhdessä, jos kyseessä on vain kaksi huushollia.
Kun on raparperiaika meneillään, kokeilin alkupalana raparperichutneya vuohdenjuuston kanssa ja ai että se oli hyvää.

resepti 4 hengelle

240 g raparperia
10 g tuoretta inkivääriä
50 g sokeria
2 rkl vadelmaetikkaa ( sen voi tehdä itsekin muusaamalla etikkaan vähän vadelmaa tai maustamalla vadelmamehulla)
2 tl vihreää kokonaista pippuria
1 rkl hunajaa
400 g vuohenjuustoa

Karamellisoi sokeri vaaleanruskeaksi.
Kuori ja pilko raparperi, ei tarvitse olla kovin pieniä paloja.
Kuori ja pilko inkivääri pieneksi.
Lisää molemmat sekä etikka ja 80 ml vettä sokerin sekaan.
Anna kiehahtaa kunnes neste on haihtunut.
Huhmaroi viherpippuri ja sekoita se hunajaan ja lisää se raparperin joukkoon.

Tarjoa vuohenjuuston kanssa, namskis. Laitoin koristeeksi vähän rucolaa yrttimaastani ja sen kanssa saksanpähkinää. Voin suositella, jos pitää raparperista ja inkivääristä.


Pääruokana grillattiin flank steak ja syötiin ravintola Sinnen melanzanen kanssa, resepti on tosi hyvä ja jälkiruokana mansikoita. Ai että oli mukava leikkiä, että maailmassa on kaikki hyvin.

2 Kommentare:

  1. Nam, herkkua:) Täällä viime viikosta lähtien saivat isovanhemmat tavata lapsenlapsia, mutta vain 2 metrin päästä, ilman halaamisia ja maskit päällä.En kuitenkaan tiedä noudattavatko kaikki tuota... Torit avattiin ja tänään kävin ensimmäisen kerran siellä sen jälkeen kun ensin kuume mitattiin torin edessä.

    AntwortenLöschen