Dienstag, 12. Mai 2020

Koronakeskustelua serkun kanssa

Tämänhetkisen tilaston mukaan Suomessa on kuollut koronaan 275 henkeä, Ruotsissa 3313 ja Saksassa 7661.
Tiedot on täältä.
Juttelin eilen Allumiehen (tähän mennessä suhtkoht fiksuna pitäneeni) serkun kanssa ja hän valisti minua, nyt tulin todella viisaammaksi. Ei ne ihmiset olekaan kuolleet koronaan vaan keuhkotulppaan tms. Olen sen verran tyhmä, että luulen edelleen, että ei se korona ole joku mörkö, joka alkaa nakertaa ihmisen kroppaa ja sitten vähitellen syö sen kokonaan varpaasta päähän vaan se vaikuttaa ihmisen immunitettiin ja aiheuttaa elinvaurion, johon sitten moni kuolee. Jos se elin on sitten sydän tai keuhkot, niin kuolemalla on silti tekemistä koronan kanssa.
Samainen serkku oli kertomansa mukaan ollut lauantaina mielenosoituksessa vaatimassa vapautta. Siellä oli ollut oikein mukavia ihmisiä, hän oli jutellut opettajien ja journalistien ja vaikka kenenkä kanssa ja tietenkin kaikki ilman maskia ja kylki kyljessä, mitäs sitä turhaan etäisyyttä pitää mahdollisiin tartunnan saaneisiin.


kuvakaappaus: FAZ

Sinne vaan mukaan viruslinkoon, vaatimaan vapautta ilman vastuuntuntoa, vapautta olla primitiivinen,  vapautta egoisteille, jotka vaarantavat kanssaihmisiä, joiden vapautta he voivat sitten rajoittaa. Kukaan ei tiedä, kuka kantaa virusta ja siksi pitäisi olla varovainen. Siellä ne nyt sitten osoittavat mieltään, rokotuksen vastustajat, esoteerikot, oikeistoradikaalit. Serkku sanoi, että _hän_ ei pelkää tartuntaa, mutta minä sanoin, että _minä_ pelkään, että _sinä_ tartutat _meidät_. Neidillä, jonka raha-asiat eivät aina ole oikein kunnossa ja jota me olemme auttaneet monella tavalla, on nyt jopa rahaa mennä jäseneksi uuteen puolueeseen nimeltä Widerstand 2020 eli vastarinta 2020. Merkel kun ei tiedä yhtikäs mitään ja vain valehtelee, on aika siirtää päätösvalta tällaisille fiksummille kansalaisille. EN KESTÄ!

10 Kommentare:

 1. Noista mielenosoituksista on uutisoitu täälläkin. Huh.

  Tsemppiä korona-aikaan, kunpa rokote saataisiin pian.

  AntwortenLöschen
 2. Niin on uutisoitu, Hesarissakin oli iso juttu. Toivottavasti teillä oli turvaväli, jos juttelitte ilman puhelinta?

  Tänään on A-studiossa puhetta koronarokotuksesta, täytyy kuunnella. Olen kyllä vähentänyt tätä koronauutisointia, mutta toisaalta itse olen ollut myötävaikuttamassa pohjoisen median uutisointiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Puhelimessa juteltiin eikä mulla ole vähään aikaan tarvetta tavata.

   Löschen
 3. Täälläkin ollut mielenosoituksia, mutta ainakin osasssa näin maskit ja etäisyydet. Mielenosoituksia koska ei apupaketteja yrityksille, ravintoloille ym. Eilatin kaupungissa on 70 prosentin työttömyys nyt koronan vuoksi, koska kaupungin päätulo turismista, eikä sinnekään apua, mikä on ihan käsittämätöntä. Tsemppiä. Täällä nyt kun rajoituksia on höllenetty,enemmän ihmisiä liikkeellä. Jos vielä ulkonaliikkumiskielloon aikana,jollon sai mennä ostamaan ruokaa, matkustin bussilla supermarkettiin ja olin välillä ainoa matkustaja, niin nyt tänään kun menin lääkärille, matkustajia oli jo enemmän, mutta saa olla max. 20 ja kerran matkan aikana kuljettaja tosiaankin laski matkustajat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On niissä turistipaikoissa aikamoiset ongelmat. Kyllä tää maailma on nyt niin erilaiseksi muuttunut eikä varmaan koskaan enää palaa siihen vanhaan tuttuun. Tulee vähän mieleen ne Suomen kahden asunnon loukut silloin aikanaan.

   Löschen
 4. Ihmeen paljon ollut noita mielenosoituksia Saksassa. Ranskiksethan yleensä nousevat barrikaadeille asiasta ja asiatta. Mutta vaikeata on ollut pitää noita etäisyyksiä täkäläisilläkin, kun nyt on toinen päivä vähän vapaampaa liikkumista.
  Kuolleisuus luvut on ihan toista kuin Suomessa. Ihan järkytyin, kun laskin suhteutettuna asukaslukuun. Belgiassakin on aika korkeat eikä kuitenkaan missään nosteta asiaa esiin. Vapautuksia sielläkin. Sveitsissä sama linja.
  Onneksi nyt kuitenkin karistan tämän maan mullat jaloistani erinäinen määrä dokumentteja mukanani kaikkia mahdollisia viranomaisia varten.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Belgia yllätti minutkin. Saksassa on nyt skandaaleja, kun isoissa teurastamoissa jyllää korona, kun itäeurooppalaiset työntekijät joutuvat asumaan kamalissa oloissa ja tartuttavat toisiaan.

   Löschen
 5. Niinhän se Englannin pääministerikin vähätteli koronaa, ENNEN kuin sairastui! Venäjälläkin itse Putin on aika hiljainen, mutta eräs suurin Tietäjä tuolla Lännen maalla vain jaksaa olla lääketieteenkin asiantuntija. Meillä on sentään Marin ja hänen neljä enkeliään, jotka uskovat tieteeseen ja asiantuntijoihin. Tsemppiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tietäjä voisi kyllä mun puolesta saada tartunnan.

   Löschen