Mittwoch, 19. August 2020

Ruokaa sielulle ja vatsalle

Sielunruokaa on tarjolla, mm. Frida Kahlo ja Elämän väritja pari uutta suomalaista e-kirjaa lähtee mukaan pyörämatkalle Kindlessä, niitä on niin helppo kuljettaaja jos illalla en saa taaskaan unta, voin tutkiskella Tuula Vainikaisen lähettämää kirjaa uniongelmista.
Kiitos Tuula<3

 Mielettömän helteen aikana vatsa on saanut usein salaattia, tässä oli rucolaa, avocadoa, mustikoita ja fetaa, helppo ja herkullinen juttu.


Ja kun meillä on yksi kurpitsa, joka pitäisi syödä pois ennen matkallelähtöä, päätin kokeilla illalla tätä lowcarb kurpitsapastaa, jossa kurpitsa leikataan pastaksi ja tarjoillaan salviacremolatan kanssa, näyttää ainakin kuvassa herkulliselta.

Täällä on ilmat ollaat aivan heikunkeikun, välillä on tuskaisen kuumaa ja sitten tulee taas kännykkään varoitus rajuilmasta. Eilen tuli vettä kuin saavista kaataen, luonto tietenkin kiittää ja mekin, kun emme joudu kastelemaan pihakasveja. Postissa tuli vesilasku ajalta 1.7.19-30.6.20 ja voi jestas miten paljon meillä on vedenkulutus noussut nimenomaan kasvien kastelun takia.  Yksi tomaattikasvini vetää jo ainakin 10 litraa vettä päivässä, mutta se kyllä kiittääkin vedestä ja tekee edelleen ahkerasti lapsukaisia, jotka jäävät nyt valitettavasti naapurien syötäväksi kun eivät ehdi kypsyä lauantaihin mennessä.


Eilen ennen rajuilmaa oli oikein kiva, ei ollut liian kuumaa eikä märkää ja sain miehestä sauvakävelykaverin, kun muut ovat lomilla. Mieskin totesi, että meillä on todella hieno lenkki.

Lauantaina - jos korona suo - lähdemme autolla Lyypekkiin ja jatkamme sieltä kahden ystäväpariskunnan kanssa pyörällä Itämeren rantaa Flensburgiin asti. Toivon, että siellä ei ole niin kamalan kuumaa kuin meillä eikä näitä rajuilmoja.

CU

8 Kommentare:

 1. Mukavaa reissua launtaina , ja toivottavasti säät suosivat.Frida-kirja kuulosttaa mielenkiintoiselta, sillä Fridan elämä oli mielenkiintoista.
  Kaunis lenkkimaasto teillä:) Kuumalla ei tosiaankaan tee mieli kuin jotain kevyttä. Täällä on koko ajan yli 30 asteen helteet ,vielä pitkään, mutta ilman sadetta kuten teillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on onneksi tullut välillä kamalasti vettä ja nurmikkokin alkaa vihertää.

   Löschen
 2. Toivottavasti reissunne toteutuu! Onnekasta ja kaikin puolin ihanaa matkaa teille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. eiköhän me päästä, jos ei nyt mitään ihmeen koronahotspotteja tule esteeksi

   Löschen
 3. Näin Frida Kahlo-näyttelyn Helsingissä 1997, ja se oli hyvin vaikuttava. Vaikuttavalta näyttää tuo salaattikin. Kokeilen tänään, koska on noita tuoreita mustikoita. Sateita odottelen, samoin luonto ja sen antimet (sienet). Mukavaa pyöräilymatkaa. Vilkuttakaa Flensburgin yliopiston kohdalla, sillä sieltä vieraili muutamana vuonna opettajia ja opiskelijoita tutustumassa työhöni Reggio Emilian parissa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yritän muistaa vilkuttaa. Flensburg ei taida olla Saksan kauneimpia kaupunkeja, oikeastaan se tunnetaan vaan liikennerikkomusrekisteristä, puhutaan, että on niin ja niin monta pistettä Flensburgissa.

   Löschen
 4. Mukavaa reissua niissä kivoissa ranta- ja rajamaisemissa! Täällä on vielä kaunista, mutta viikonlopuksi on luvattu kylmenemistä jne. Eilen kävin kävellen työpaikalla, ei sinne ole kuin reilut 3 km, eli ihan käveltävissä kun oppii oikaisemaan entisten asuinkulmien eli yo-kylän läpi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kävelyhän on terveellistäkin ja raitis ilma. Pohjois-Saksassa on muutenkin ollut viileämpää kuin meidän pätsissä, kunhan ei vaan olis sellaisia rajuilmoja kuin täällä oli parina päivänä. Tämä taitaa olla meidän 11. pyörämatka, kamalin niistä oli Provencessa, sadetta ja tuulta loputtomasti ja silloin oli kaikkialla Euroopassa kamalan kuumaa, vain ei Provencessa. Muistan miten piti kaataa vesi pois kengistä.

   Löschen