Dienstag, 1. September 2020

Pyöräloma Itämeren rantateillä

Eipä mennyt pyörämatkamme tänä vaikeuksien vuonna 2020 kuin Strömsössä. Ensin jännitettiin nousevatko koronaluvut taas niin että tulee ongelmia sen takia, mutta siinä mielessä kyllä kaikki toimi. Hotelleissa ja ravintoloissa on tarkat määräykset hygieniasta, maski pitää olla kuonossa silloin kun seisoo tai kulkee, istuessa sen saa riisua. Etäisyydestä huolehditaan mm. niin, että aamiaiselle ei saa mennä milloin vain vaan saa tietyn aikaslotin, jotta kaikki eivät tule samaan aikaan.
Päivää ennen matkalle lähtöä Allumiehen selkä alkoi kiukutella ja se meni niin pahaksi, että mies kärsi kamalista lääkemääristä huolimatta kivuista ja oli ihan kumarassa, seisominen ja kävely teki pahaa, mutta sisukas kun on, ajoi 270km ja sen tavallisella pyörällä kun meillä kolmelle muulla oli sähköpyörät, ei voi kuin ihailla.
Matka alkoi Lyypekistä, jossa tapasimme kahden ystäväpariskunnan kanssa. Meillä oli sen verran aikaa, että teimme pienen laivaristeilyn satamassa ja katselimme vähän kaupunkia. Ajoimme laivalla mm. näiden vanhojen suolavarastojen ohi, joissa säilytettiin Lüneburgista saatua suolaa, jota vietiin Pohjoismaihin kalan suolaamista varten.


Pohjois-Saksassahan on paljon tiiliskivirakennuksia ja tiilibarokkikirkkoja.Kaupungista löytyy kiva vanha suojelun alla oleva asuinalue Füchtingshof, joka on aikanaan rakennettu merenkulkijoiden ja kauppiaden leskien asunnoksi. Sieltä löytää söpöjä sisäpihoja.


Holstentor, vanhan kaupungin portti, on Lyypekin maamerkki.


Söin ensimmäistä kertaa elämässäni pohjoissaksalaista "kansallisruokaa" nimeltä Labskaus. Se on ollut aikanaan laivoissa syöty ateria, joka koostui ruuista, jotka säilyivät hyvin. Tämä meidän labskaus oli vähän fiinimmin tarjoiltu, joskus kaikki on lautasella sekaisin, silli, corned beef, punajuuret, kananmuna, peruna jne.Lyypekissä hyppäsimme sitten pyörän selkään ja ajoimme Itämeren rantaa pohjoiseen päin. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Neustadt, illalla oikein romanttinen paikka.Neustadtista matka jatkui Grömitzin kautta Heiligenhafeniin, kaunis aurinkoinen päivä, tyyntä myrskyn edellä.Seuraavana yönä alkoi sitten sataa ja myrsky "Kirsten" jylläsi Saksan yli ja sää oli niin kamala, että meidän piti keksiä joku ratkaisu eli miehet hakivat autot Lyypekistä ja pyörät sitten auton perään ja autolla seuraavaan hotelliin Schönbergiin. Yksi neljän hengen porukka oli ajanut matkan pyörällä ja he olivat aivan rättimärkiä ja väsyneitä kamalasta vastatuulesta.

Schönbergistä ajoimme Eckernfördeen, joka oli yksi matkan kivoimmista kaupungeista. Hotellissamme oli oma ranta ja rannalla tynnyrisauna, jonka toinen pääty oli kokonaan lasia eli saunassa istujat näkivät suoraan merelle.


Eckernfördessä oli keksitty kiva ratkaisu rakkauslukoille.


Seuraava yö oli oikeastaan kuulunut viettää söpössä Kappelnin kaupungissa, jossa on mm. filmattu saksalainen tv-sarja Landarzt, mutta (sittemmin koronan uhriksi jääneen) regatan takia siellä ei buukatessamme matkaa ollut hotellihuoneita ja jouduimme ajamaan 10km pohjoiseen Kronsgaardiin, in the middle of nowhere. Hotelli on hyvin yksinkertainen ja kaiken kukkuraksi siellä lähistöllä ei ollut minkäänlaista ruokailumahdollisuutta. Onneksi tiesimme sen ja ostimme Kappelnista juustoa, oliiveja, kinkkua jne ja söimme illalla piknikin hotellin aamiaishuoneessa, juomia sentään sai ostaa hotellista.

Matka jatkui ja oikeastaan viimeisen ajopäivän maisemat olivat melkein matkan kauneimpia ja aurinkokin oli taas tullut esiin.Viimeinen paikka ennen päämääräämme Flensburgia oli Glücksburgin kaupunki, kuvassa linna.
Glücksburgista menimme lautalla 45 min Flensburgiin, joka oli viimeinen etappimme.


11 Kommentare:

 1. Oi noita rantakorituoleja! Olen kuullut paljon tarinaa Flensburgista ja toki kävin siellä silloin kun olin Hampurissa. Minun eka proffa oli vankina Flensburgin vankileirillä, mutta karkasi sitten sieltä Tanskan kautta Ruotsiin. Siitä kuulin monta kertaa.
  Teillähän vaikutti olleen loppujen lopuksi ihan kiva reissua, vaikka vastoinkäymisiä oli aika paljon.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Flensburg ei muuten ole mielestäni must have seen paikka, se oli nyt vaan reitin maali. Arvasin, että pidät rantakorituoleista. Ystävälläni, joka haudataan perjantaina, oli parvekkeella sellainen, ehdin jo miettiä mitä perilliset tekevät sen kanssa.

   Löschen
 2. Respektit Allumiehelle. Uskomaton tyyppi!

  Kivan kuuloinen reissu vastoinkäymisistä huolimatta. Kiitos kuvista! :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se uskomaton tyyppi, joku muu olis maannut kotona koomassa niiden kipujen kanssa.

   Löschen
 3. Siellä on niin paljon kauniita paikkoja, joista ei ilman sinua tietäisi mitään. Toivottavasti miehesi selkä ei enempää kipeytynyt tästä reissusta?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aivan ihmeellistä, että se autossa karmeassa ruuhkalikenteessä yhdeksästä yhdeksään istuminen sai selän suoraksi. Nyt on todettu välilevyn pullistuma sun muuta ennestään tunnettua ahtautumaa ja saa kaiken mahdollisen fysioterapian. Just ja just selvisi lääkäriltä kun koko sairaala jouduttiin evakuoimaan kun läheltä löytyi toisen maailmansodan aikainen pommi.

   Löschen
 4. Tämmöiset virtuaaliset matkat tuovat virkistävää vaihtelua tähän korona-kupla-elämiseen. Kiitos!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi kiva reitti ja matkaseura, vaikka en ihan täysillä pystynyt nauttimaan selkä sairaan ja osittain huonon sään takia. Toisaalta oli kyllä yksi gentleman porukassa, joka kantoi meidän matkalaukut ja oli suuri apu. Olen tottunut siihen, että on mies aina tekemässä ja nyt olin juoksupoika, kun hän ei pystynyt edes kahvikuppia kuljettamaan.

   Löschen
 5. Pyöräretki oli nyt sitten vähän erilaisissa maisemissa, kivoja kuvia.
  Hailigenhafenissa on tullut yövyttyä läpikulkumatkalla, ja tietysti Lübeckissä, missä on aina kiva kierrellä.
  Ikävä tuo Allumiehen selkävaiva tietysti ja toivottavasti saa apua pikaisesti, vai joutuuko ihan leikattavaksi?

  Taisi olla järkyttävät ruuhkat, jos Lübeckistä Kölniin kesti kellonympäryksen. Runsaiden (siis todella runsaiden) tietöiden takia liikun Saksan moottoriteillä lähinnä vain viikonvaihteisin, jolloin ainakin rekat ovat poissa. Silti tahtoo hermo mennä, kun kaistat ovat niin kapeita. Kauhistuttaisi liikkua jollain leveällä asuntoautolla, vaikka näinä aikoina voisikin olla kiva ratkaisu.

  Hyvää viikkoa teille sinne pommeineen kaikkineen, paskeriville edelleen Suomessa missä alkusyksyn upeita aamusumuja järven selällä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Leikkauksesta ei ole vielä puhetta, ensin fysio, sitten ehkä PRT = periradikuläre Therapie (oisko hermojuuripuudutus suomeksi???), joka on monelle auttanut. Joo, se liikenne oli hurja eikä me vapaaehtoisesti sinä päivänä oltais kotiin lähdettykään, tarkoitus oli olla pari päivää vielä Itämerellä, mutta kun mies joutui joka sadan metrin päässä istumaan, ei oikein kannattanut jäädä.

   Löschen
 6. Olen täällä vain todistamassa ja antamaan muille mahdollisuuden olla onnellisia. Tämä on erittäin onnellinen päivä elämästäni kiitos avun, jonka tohtori .nosakhare on antanut minulle auttaakseen minua palauttamaan entisen aviomieheni rakkauden ja taikuuden loitsulla. OTTAA YHTEYTTÄ
  -Sähköposti- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Mikä-sovellus: +2349083639501
  Kaikentyyppiset ongelmanratkaisut astrologian avulla?
  Avioero-ongelman ratkaisu?
  haluatko entisen takaisin?
  haluatko rakkauden loitsun uudelle rakastajalle?
  Lapsettoman ongelman ratkaisu?
  ratkaisu sairauksiin ja kehon sairauksiin

  AntwortenLöschen