Samstag, 28. November 2020

Kuvittele jos tää tapahtuis marraskuussa

Silloin keväällä/kesällä tapasimme sanoa, että kuvittele, jos tämä (korona) olisikin tullut marraskuussa, miten kamalaa se olisi ja nythän on ollut se marraskuu ja korona vaan pahenee. Onneksi taas ilmat on ainakin Saksassa olleet osittain todella hienot ja niin oli tänäänkin taas sellainen päivä, että iltapäiväkävelyllä harmitti, etten ollut ottanut aurinkolaseja mukaan. Lähinaapuristossa oli taas papukaijaporukka liikkeellä, tarkemmin sanoen vihreitä kauluskaijoja, olivat vain sen verran kaukana korkealla, että kännykuvasta ei näy mitään tai näkyy sentään kaksi jos tarkkaan katsoo..


Olemme yrittäneet elää ohjeiden mukaan ja välttäneet isompia porukoita eli jos tapaamme kavereita, vain yhden pariskunnan kerrallaan ja kotonakin on tuuletettu hyvin ja lautaset laitettu kauemmaksi toisistaan. Hyvin paljon teemme treffejä ulos, huomennakin on taas suunnitteilla 12km lenkki luonnossa.


Viranomaisten määräykset eivät ole aina ihan ymmärrettävissä. Esimerkiksi jouluna tehdään poikkeus ja sallitaan viiden sijasta kymmenen aikuisen porukka kotona, lapsia ei lasketa. Välillä tässä vähän ihmettelee, tietääkö se virus, että 24-26.12. sillä on porttikielto. Toiset tottelevat kiltisti eivätkä valita, niin esim. ystävämme, joiden ainoa lapsi perheineen asuu Singaporessa, hyväksyvät rajoitukset, vaikka eivät ole tavanneet vuoteen kun taas jotkut, jotka asuvat lastensa kanssa samassa pikkukaupungissa ja tapaavat jatkuvasti, ovat hysteerisiä, jos eivät saa olla jouluaattona yhdessä.

Tässä Spiegel-lehden piirroksessa nainen sanoo: emme voi tänä vuonna koronan takia juhlia vanhempieni kanssa.

kuvakaappaus Spiegel/Chappatte

Huomenna on ensimmäinen adventti ja rerassiamme valaisee nyt Herrnhutin tähti

ja sisälle on alkanut ilmestyi kaikenkarvaisia kavereita toivottamaan joulua tervetulleeksi.


Piparitaikina odottaa paistamista ja hedelmäkakun tarpeet pilkkomista.

Ajattelin, että jos ostaisi naapureille jonkun kivan astiapyyhkeen joulutervehdykseksi ja katselin jo yhdestä kaupasta ja tuli vastaan tällainen. En löytänyt minkäänlaista tietoa, että pyyhe olisi suomalainen. Mökki-sana taitaa vallata maailmaa, sillä muutama päivä sitten oli lehdessä haastateltu ihmisiä ja kysytty, mitä ovat saaneet korona-aikaan aikaiseksi ja siellä yksi saksalaismies oli rakentanut pihaan (leikki)mökin ja käytti siinä myös suomenkielistä sanaa "mökki", vaikka hänellä ei ollut mitään tekemistä Suomen kanssa. Myös yhdessä asuntoautossa näin nimikyltin "mökki".






10 Kommentare:

  1. Samaa "tulitaukoa" ole ihmetellyt minäkin. Muistaakseni tästä oli tehty päätöksiä muissakin maissa. Mainio tuo pilakuva. Luulen, että samalla tavalla hurraavat salaa lukuisat mummot Suomen maaseudulla, kun nuoret Etelä-Suomessa asuvat järjestävät kerrankin oman joulun ja isovanhemmat säästyvät raatamiselta. Tämä on tabuaihe, mutta olen tavannnut monia, jotka stressaavat hurjasti joulun järjestämisestä eri-ikäisille, niin että kaikki olisivat tyytyväisiä.
    Meillä on nyt paheneva tartuntatilanne lähes kaikkialla, mutta pahiten Helsingin seudulla ja Ruotsin rajalla Länsipohjassa. Määräyksiä kiristetään, niin että vältettäisiin hurja tilanne jouluna sairaaloissa.

    AntwortenLöschen
  2. Mä en oikein tajunnut tuota marraskuu-juttua silloin keväällä, kun marraskuussahan se on oiva aika kykkiä kotona, kun ei uloskaan viitsi mennä. Tai no, pimeys ei tietysti varsinaisesti mitenkään kohota mielialaa, toisin kuin valo ja kesän tulo silloin keväällä.

    Oho, enpä tiennytkään, että siellä näkee luonnossa papukaijoja.

    Hauska tuo sarjakuvavitsi. ;-D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kesällä oli niin helppoa oleskella ulkona. Onneksi täällä ei marraskuukaanole ollut sellainen kuin se voisi olla eli pimeä ja sateinen, nyt on aika kylmä mutta ihanan aurinkoista.

      Löschen
  3. Meillä oli eilen eka etäväitös ja olihan siinä hieman teknisiä ongelmia, mutta sujui kuitenkin loppujen lopuksi hyvin. Tekniikkaan nyt ei voi näköjään luottaa. Mutta katsotaan pääseekö ja voiko matkustaa jouluksi toiseen päähän Suomea. Jotenkin hassua minusta, kun ensin meuhkataan, että Suomella on kaikki hyvin ja sitten parin kolmen päivän päästä kaikki on tosi huonosti ja huonoon suuntaan täälläkin ollaan menossa erityisesti joillakin alueilla. Kävelin eilen töistä kotiin, kolme kilometriä, ja silläkin matkalla ihmisillä oli ulkona maskeja, vaikkei siinä ole juuri mitään kauppoja tms. vain asuntoja ja keskiaikainen kivikirkko hautausmaineen (ja koulu joka on kiinni) ai niin ylioppilaskylä tietysti.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sitä mäkin ihmettelin, kun kaikki täällä kyseli multa Suomen hienosta tilanteesta ja sitten parin päivän päästä olikin sanottava, että siellä alkaa tartunnat nousta vauhdilla.

      Löschen
  4. Niinpä, ei sitä keväällä ajatellut että tämä vain jatkuisi.- Täällä esim, leffateatterit , teatterit , ym ym. kulttuurijutut olleet kiinni maaliskuusta, en tajua sitä, ja muitakin älyttömiä rajoituksia. Vihreitä papukaijoja on myös meidän puistossa ,ja viime aikona ne ovat räksyttäneet mun ikkunan edessä olevassa puussa:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ne papukaijat pitää täälläkin kamalaa meteliä, kerran iso parvi tuli naapurin pähkinäpuuhun, mutta onneksi lähtivät pian pois.

      Löschen
  5. Oi noita sun ihania kaikenkarvaisia joulukavereitasi, tuovat tännekin hyvän joulumielen. En tahallanikaan mainitse sitä K:lla alkavaa sanaa enkä anna sen pilata päiviäni, alistun rajoituksiin ja täytän päiväni mieluisilla asioilla. Tosi vihainen olin kyllä, kun opiskelijat veivät välillä Vaasankin maan tilastoissa ihan kärkipaikoille. mutta kun on päästävä juhlimaan, oli mikä oli:(

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Juu, Vaasa tunnettiin sitten jopa Saksassa ja oli matkustuskiellossa. En voi minäkään ymmärtää, miksi ihmiset ei vois muutamaa viikkoa käyttäytyä niinkuin pitäis.Me ollaan joskus melkein hävetty, kun ollaan sanottu, että toivotaan, että sellaiset tyypit saisi tartunnan, mutta ne selviää sitten lievillä oireilla kuten Trump.

      Löschen