Sonntag, 20. Dezember 2020

Koronasynttärit

 Eipä tarvinnut pitkään miettiä ketä kutsua synttäreille, sillä korona tekee valinnan. Korkeintaan olisin saanut kutsua kolme henkilöä ja heidätkin samasta huushollista ja tyydyin sitten kutsumaan kaverin, jonka kautta olen aikaan tutustunut Allumieheen ja hänen vaimonsa tuli tietenkin myös. Sairaaloissahan on tullut Italian kevään kauhu-uutisten sana TRIAGE taas uudelleen käyttöön, kun tehohoitopaikat alkavat loppua. Sääli niitä lääkäreitä, jotka joutuvat valitsemaan kuka saa elää ja kuka ei.

Johtuisikohan koronasta ja sen mukanaan tuomasta lisääntyneestä digitaalisesta/virtuaalisesta käytöstä, että sain tällä kertaa kolmekin musiikkiesitystä synttäriyllätyksenä. Aamulla kun avasin sähköpostini,  tuli ensimmäisenä viesti lapsuuden ystävältäni Eevalta, joka lahjoitti minulle Tenorien joulukonsertin, jossa on mukana varalapseni säestäjänä. 💗

 


Kummipoika Suomesta yllätti perheensä kanssa Happy birthdayllä uuden flyygelinsä säestyksellä. Valitettavasti olin sen verran pöllämystynyt, etten tajunnut/ehtinyt nauhoittaa.
Myöhemmin tuli sitten vielä Suomesta ystävien 5 veen esittämä Paljon onnea vaan, kerta kaikkiaan ihana yllätys.

Etupihakin yllätti avaamalla ensimäiset lumikellot, jouluruusuhan onkin kukkinut jo pitempään.


Tässä pannulla ei ole pipareita vaan kurpitsatähtiä

niitä tarvitsin alkuruokaa varten. Kuten aina, meiltä ei juuri koskaan saa kuvaa valmiista ruoasta, kun on aina kiire saada se vieraiden lautaselle. Nyt sain kuitenkin kuvan välivaiheesta, jossa näkyy kaikki, mitä lautasella oli ennenkuin jo vieraiden istuessa pöydässä kaadoin kannusta heidän edessään olevalle lautaselle kurpitsabataattikeittoa. Ai että tämä oli hieno, lautasella on kurpitsatähtiä, parmesaanikeksejä, karamellisoituja kurpitsansiemeniä, wasabiphiladelphiakreemiä ja persiljaöljyä ja krassia. Ja sen päälle sitä ihanaa keittoa, sain kymmenen pistettä ja papukaijamerkin.

Pääruokana saltimboccaa ja ruusukaalirisottoa, sorry, no pictures ja jälkkärinä Allumies tarjosi yufkataikinalevyjä vadelmarahkan ja vadelmien kanssa. Kyllä kelpas.


Ja ensi vuonna sitten synttärit ilman koronaa pliis.

16 Kommentare:

  1. Synttärionnea sinne. On taas niin herkullisen näköistä suuhun pantavaa.

    AntwortenLöschen
  2. Antworten
    1. Maistuikin hyvältä, wasabi sopii kurpitsan kanssa

      Löschen
    2. Tuota en ole kokeillut, mutta kuulostaa kiinnostavalta! Minä olen nyt käyttänyt sellaista wasabijauhetta, jota olen sekoittanut vaikka majoneesiin. Tuubi ei tahdo mennä meillä riittävän nopeasti, tuo jauhe varmaan säilyy paremmin.

      Löschen
    3. Tuossa piti tehdä Philadelphiasta ja wasabista vaahto, mutta mulla ei ole mitään espumapulloa ja yritin vaan vatkata, ei se vaahtoa ollut mutta hyvää silti.

      Löschen
  3. Synttärionnitteluja ja hienoja annoksia olet loihtinut. Ja tosi hienoja musiikillisia viestejä sait. Toivotaan että seuraava synttärisi on sellainen mihin saa jo kutsua ihmisiä'.

    AntwortenLöschen
  4. Siellä sitä taas kehutaan ruokia kun ei niitä pääse maistamaan. :)
    Sais tämä kyllä jo loppua. Nyt ehkä alkaa vähitellen tulla valoisampaa, kun oli tuo talvipäiväntasaus ja oli niin pimeää, ettei paremmasta ole väliä. Kävin taas parin tunnin kävelyllå työpaikalla ja tullessa - oli toki jo viiden maissa - oli niin pimeää, että melkein eksyin välillä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sais loppua. Joulupukillakin on kuulemma korona, niin on ainakin Ruotsissa asuva tuttavani sanonut pikkutytölleen. Tyttö sanoi ymmärtävänsä, ettei pukki pääse tulemaan ja isovanhemmat auttaa lahjojen kanssa.

      Löschen
  5. Myohaiset onnittelut!! Ompa siella taas saatu herkkuja poytaan. Ja niin kauniisti tarjoiltukin. Kylla sinun vieraidesi kelpaa!!

    AntwortenLöschen
  6. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ja vau mitä annoksia olet loihtinut!

    AntwortenLöschen
  7. Onnittelut!
    Vau, nuo teidän ruuat ovat kuin jostain kokkikilpailuista tai Michelin-ravintolasta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tämähän on hienoa, kun verrataan jo Micheliniin. :-) Hyvää joulua sinullekin.

      Löschen