Freitag, 25. Dezember 2020

Erilainen joulu

 Olipa todella erilainen joulu, mutta silti löytyi kaikenlaista mukavaakin. Juttu, mitä eniten on naurettu on se, että naapurin kissa oli vienyt meidän terassilta hiirenpyydyksen hiirineen, kiivennyt sen kanssa sinisateen runkoa pitkin perheensä yläkertaan ja sieltä parvekkeen raollaan olevan oven kautta makuuhuoneeseen. Siinä oli jouluiloa naapureille. Ilmeisesti kissa halusi nauttia joulupaistinsa sisällä.

Taisi olla kaikkien aikojen toinen joulu, jolloin olimme ihan vaan kahden kesken ja saisivat antaa meille koronamitalin, että teimme kaiken sataprosenttisesti.

Kosta-Bodan lasitehtaan joulutonttu kuuluu kaikkein rakkaimpiin joulukoristeisiini.

ja Mailegin tonttuja rakastan


vähän uudempiin koristeisiin kuuluu Eläkeläisten poropallo


Vaikka olimmekin periaatteessa yksin/kaksin, emme sentään ihan yksin, sillä meillä oli tarjolla vähän ohjelmaakin.

Kun alkoi hämärtää, sytytin lyhdyt talon eteen


ja naapuriston seitsemän perhettä kokoontui pimeän tultua talojen edessä olevalle aukiolle, pitäen tarkkaan huolen etäisyydestä. Siinä sitten lauloimme porukalla kolme joululaulua ja toivotimme toisillemme hyvää joulua. Tilaisuus oli niin liikuttava, että monelle tuli tippa silmään, korona saa positiivistakin aikaan.

Tässä yksi talous, täällähän puhutaan nyt korona-asioissa aina talouksista eikä perheistä. Talouksien välillä täytyi aina pitää muutaman metrin etäisyys.


 

Myöhemmin illalla, kun olimme syöneet herkkuruokia ja juoneet lasillisen viiniä, puhelin soi ja seinänaapurit kutsuivat meidän terassilleen kuulemaan joulukonserttia kahdella sellolla. Koronamääräysten takia meidän ei ollut lupa mennä sisälle, mutta he saivat jättää oven auki ja me kuulimme pikkukonsertin ulos terassille


Joululahjankin sain, kun ostin itse tai nythän täällä ei osteta, kun kaupat on lockdownin uhreja eli piti tilata netin kautta, saksalaisen taidehistorioitsijan kirjoittama kovasti kehuttu kirja Helene Schjerfbeckistä. 


Ja nyt kun monet alkavat taas syömään joululounasta, nämä lähtee patikoimaan Eifel-vuoristoon. Äsken pilkisteli aurinko, toivottavasti pilkistelee toisenkin kerran.

Hyvää joulua kaikille!    

9 Kommentare:

 1. Vastasin äsken pitkään ja hartaasti, mutta tämä on uusi kone ja ei tunnistanut salasanaa bloggeriin, joten se meni harakoille.
  Täällä Lompolassa eletään kuplassa, toivottavasi korona pysyy kaukana. Ollaan seurattu pikkuserku perheen adoptiolapsen hakumatkaa Filippiineille. tulivat aatonaattona kotiin ja lapsi, täyttää 5 vuotta keväällä, on kyllä tosi suloinen ja liikunallinen lapsi. Saas nähdä sitten miten tässä käy! Ehtii hänet nähdä sitten keväällä.
  Täällähän ei aurinkoa näy, joten lähden tästä ehkä kohta kävelemään ulos. Hyvää joulunjatkoa teille sinne kesämaille.
  PS. whatsappin ei toimi, kun puhelimesta meni äsken näyttö. Valitsi hyvän ajan!

  AntwortenLöschen
 2. Hieno väri tuossa poropallossa, meillä on nyt uusia mustia palloja, nekin ovat hienoja ja ehkä vähän isompia kuin tuo sinun pallosi. Mutta meillä on kyllä niin pieni kuusi, malliston pienin, eikä siihen voinut noita palloja laittaa.

  AntwortenLöschen
 3. Mielenkiintoista, Helene on ehdoton suosikkini ja minulla taitaakin olla kaikki hänestä kertovat teokset. Nautinnollisia lukuhetkiä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika jännää tietä sain ylipäänsä tietää tuon kirjan olemassaolosta. Ikivanha ddr:läinen kirjeenvaihtokaverini, kuvaamataidon opettaja, kertoi joulukortissaan lukeneensa kirjan ja oli niin ihastunut siihen.

   Löschen
  2. Ehkä olen kertonut Helenestä blogissanikin erinäisiä kertoja. https://luovaapuuhastelua.blogspot.com/search?q=helene

   Löschen