Dienstag, 2. Februar 2021

At death's door

Muutama postaus sitten vitsailin kuolinsiivouksesta, ei olisi varmaan pitänyt, sillä kostoksi tuli taas esille yksi labra-arvoni, joka aina silloin  tällöin pelottaa. Olin endokrinologilla luuntiheysmittauksessa ja kilpirauhaskontrollissa ja kun tutkitaan kaikki, tuli taas esiin syy osteoporoosiin ja se saattaa johtua nimenomaan siitä labra-arvosta. Sain lähetteen hematologille/onkologille, siis onkologille, syöpälääkärille ja verisyöpä saattaakin johtua tuosta tietystä labra-arvosta.. Jessus, siinä meni nyt viikonloppu sulattemalla sitä tietoa ja mitä kaikkea tulikin sitten mieleen. Olen usein sanonut,  että jos sairastun  syöpään, en  halua sytostaattihoitoa, mutta kappas vaan, nyt olin valmis siiheenkin saadakseni vähän enemmän elinaikaa. En oikeastaan  ajatellut paljon itseäni, olen varma, että joudun kiirastuleen eikä sille voi mitään, mutta ajattelin koko ajan Allumiestä ja säälin häntä, kun menettää ihanan vaimonsa. Sitten ajatukset alkoivat mennä siihen suuntaan, että laskeskelin kuinka monta vuotta mies  vielä voi elää ja miten se on sen verran kauan, että siinä ehtii jo uuden vaimonkin saada. Päätin, että vähän ennen kuolemaani heitän paljon sellaista pois, mitä en halua antaa seuraajalleni. Korujani aloin jo ajatuksissa lahjoittaa itse kullekin, ettei vaan jää mitään kakkosvaimolle. Heitin pinon suomalaisia lehtiä roskikseen, niitä kun ei kukaan sitten arvostaisi. Aivan uskomatonta mitä kaikkea sitä  tuleekin ihmisen mieleen.  Mietin tilannetta sairaaloissa, joihin omaisia ei korona-aikaan päästetä potilaan luokse ja miten yritin jutella kuolemansairaan ja väsyneen ystäväni kanssa puhelimesssa ja ehkä joopa väsytin häntä, olisi ollut parempi saada istua hänen vieressään ja silittää hänen päätään kuin puhua puhelimessaa jotain tyhjänpäiväistä, kun ei löytänyt oikeita sanoja. Eilen oli sitten aika hematologille (jätän mielellänin sen kauhusanan onkologi pois). Jouduin odottamaan tunnin ja sitten tuli ystävällinen tohtori hakemaan minut luokseen, sanoi nimensä olevan Schnell (schnell = nopea) ja sanoi minun tuskin uskovan sitä, kun jouduin niin kauan odottamaan. Sympaattinen lääkäri ja hyvä tulos,  ei syytä huoleen. Wow mikä tunne, sanoinkuvaamatonta, olen kiitollinen.

Hautapaikkaakin olin muuten jo miettinyt, mieluiten Suomen ja Saksan välille tuhka vaan Itämereen, mutta sellaiset hautajaiset on turhan kalliita, en usko, että Allumies sellaista kustantaisi, hän antaisis rahan hyväntekeväisyyteen. No sitten haluan Eifel-vuoristoon jonkun puun juurelle.

Kuvassa viikatemies Kölnin  Melaten-hautausmaalla, vanhan haudan on joku perhe ostanut pikkupojalleen. Allumies oli lapsena pelännyt tätä hautaa.

Oli kyllä aikamoista tunteiden vuoristorataa , kun eilen aamulla ihan vapisin kuvitellessani kauhuskenaarioita ja sitten hyvä uutinen uudesta elämästä. 


14 Kommentare:

 1. Voi sinua♥ Juu, Itämereen minäkin. Se on jo ,kiveen hakattu juttu.

  Eilen oli niin hirveä päivä, kun oli se tsekkaus, mutta nyt minun kohdalla on yksi aivan ihana asia: Saan aina saman, oman lääkärin. Hyvin meni, mutta valvottu yö painoi. Olin aivan kuitti, mutta vitsiä heitettiin lääkärini kanssa.

  Juu, eivät meidän miehet saa sen siunaamaa rauhaa, jos poistumme kuvioista, joten paras pysytellä elossa.

  Olimme ensimmäistä kertaa Jyväskylän uudessa sairaalassa. Kerrankin jotain onnistunutta. En osaa millään kuvailla Hiljaisuuden katua, hirsitaloa osassa rakennusta, just täydellisiä värejä, jokainen huone on yksityishuone etc.etc. Eikä liian suuri, ei sitä eksymisen tunnetta kuin siinä vanhassa. Myös omalle vuoden 2016 tapahtuneen jälkeen (tiedät kyllä) saamalleni traumalle teki hyvää etten joutunut sinne vanhaan 'kolhoosiin.'

  Nyt voit lakata kuolinsiivoamasta ja jatkaa elämää yhtä elämänintoisena kuin aina ennenkin♥♥

  AntwortenLöschen
 2. Voi Allu! <3 Ihana että sait hyviä uutisia!

  AntwortenLöschen
 3. Voi sinua Allu, mutta niin ymmärrettävää,mulla kerran ollut myös läheltä piti-tilanne, jolloin mietin kaikenlaista mitä jos... Onneksi kaikki hyvin ja varmaan suuri helpotus:) Oikein hyvää ja vilkasta helmikuuta.

  AntwortenLöschen
 4. "Ei ole olemassa ylimääräistä aikaa, ei vapaa-aikaa tai joutoaikaa. Sinulla on vain elinaikaa. Anna mennä!" Eikö olekin ihanaa!

  AntwortenLöschen
 5. Huh! Pelottavaa. Minä yritän välttää lääkäreitä mahdollisuuksien mukaan. Aina sitä jotain löytyy kun tarpeeksi etsitään. Ja useimmiten pelästtyy ihan turhasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joskus on vaan pakko mennä lääkäriin ja nyt on ollut hyvä aika, kun kalenteri on tyhjä, ei tarvi katsoa sopiiko silloin ja silloin kun aina sopii.

   Löschen
 6. Mie kirjoitin eilen toisella koneella tänne, mutta nökään on mennyt jonnekin bittitaiaisiin! Hienoa, että tuo meni säikähdyksellä ohi! Onnea myös Leenalle tuosta asiasta! Muistan kun itse kolkuttelin niitä kuoleman portteja, mutta olin silloin siinä kunnossa, että en oikein jaksa muistaa siitä asiasta mitään muuta kunin sen, että selvisin.
  Nyt voisi sanoa, että Gesundheit ja juo lasillinen jotain hyvää juotavaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan niin hyvin tilanteesi ja olin ikikiitollinen, että jaksoit pyytää siskoasi ilmoittamaan asiasta minulle. Huh, kyllä pelästyin.

   Löschen
  2. Muistan hyvin sen, miten ystävät olivat kauhistuneita asiasta, koska sehän tuli ihan yllättäen. Heitä kävi sitten sairaalassa katsomassa kun olin siinä kunnossa. että jaksoin tavata vieraita.

   Löschen
 7. Hyvä, ettei tilanne ollutkaan niin paha! Kirjoituksei tyylistä ja huumorista välittyy suuri helpotus.
  Kyllä tällaiset tilanteet pysähdyttävät. Ei sitä yleensäkään tiedä, vaikka äkkikuolema iskisi, mutta tulosten odottaminen tuo kuoleman jotenkin niin lähelle.
  Hui mikä karmea patsas - ja vielä pikkupojalle.

  AntwortenLöschen