Montag, 22. Februar 2021

Vuoden ensimmäinen pyöräretki

 Viikonlopun kaunis ja lämmin sää houkutteli lähtemään ulos ja kun ystäviä ei oikein saisi kutsua sisätiloihin kotiinkaan, kaveripariskunta ehdotti, että lähdettäis yhdessä pienelle pyöräretkelle ja he toisivat jotain pientä purtavaa ja me voisimme tuoda juomista.

Ensimmäinen kohde oli tässä aivan meidän lähellä oleva uusi juutalaisten deportaation muistoksi tehty muistomerkki muistuttamaan tuhansien juutalaisten kyydityksestä keskitysleirille. 


Matka jatkui puistossa mielettömien ihmismassojen läpi, kauniilla ilmalla korona-aikaan on niin mahdottiman paljon ihmisiä kävelemässä/pyöräilemässä, kun punttisalit ja kaikki muut paikat ovat kiinni. Polkupyöriä ei tahdo löytyä enää kaupoista, kun jokainen on nyt hommannut pyörän. Samoin koirien määrä on kovasti lisääntynyt, en vaan tiedä, minne ne kaikki laittavat sitten koiransa, kun pääsevät taas matkustamaan. Reinin rannan pyörätiet ovat niin täynnä, että sinne ei uskalla lainkaan lähteä eli pitää löytää joku muu kohde ja löytyihin se: hautausmaa.

Melaten-hautausmaa vihittiin käyttöön 1810, mutta sitä ennen paikka oli jo käytössä, siellä teloitettiin keskiajalla vääräuskoisia (=prostestantteja) ja jo 1100-luvulla sinne vietiin lepraa sairastavia ja siltä ajalta on myös nimi Melaten peräisin, se on syntynyt ranskan sanasta malade eli sairas. Nykyään hautausmaalla on paljon julkkisten hautoja, on muusikkoja, kirjailijoita ja poliitikkoja.

ja myös karnevaali- tai jalkapallohullujen hautoja, tuossa paikallisen jalkapalloseuran pukkikin


Villiintyneet krookukset kukkivat aivan hullun lailla, tuossa yläkuvassa ne eivät näy niin hyvin, nurmikko oli täydessä kukassa.

Ystävämme olivat pistäneet reppuun kaikenlaista syötävää ja me olimme vastuussa juomista.

Istuimme varmaan yli kaksi tuntia auringossa, hengitimme raitista ilmaa muistelematta aerosoleja ja saimme vaihtaa rauhallisessa paikassa kuulumisia, syödä herkkuja (mm. lohirullaa) ja unohtaa joksikin aikaa koko koronan. Emme olleet ainoita retkeilijöitä, lähistöllä oli mm. yksi perhe kahvin ja kakun kanssa. Piknikin päätteeksi kävimme sitten vielä moikkaamassa ystävämme vanhempia ja Allumiehen isovanhempia. Täydellinen päivä.7 Kommentare:

 1. Kiva kun pääsitte pyöräretkelle. Tuo hautausmaa näyttää tosi mielenkiintoiselta ,ja niinhän monet vanhat hautausmaat ovatkin.
  Teillähän on jo ihan kevät siellä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun täällä ei ole kunnon talvea, niin iloitaan sitten tästä keväästä. On jopa ollut ihan hauskaa tehdä jotain pihatöitäkin, tylsään korona-aikaan sekin on vaihtelua.

   Löschen
 2. Siellä on niin ihanan kesäistä jo! Tosi kiinnostava pyöräretki. Kiitos kuvista! Nuo koronakoirat jäivät nyt mietityttämään... En ollut ajatellutkaan asiaa tuolta kannalta, että mitä sitten, kun ihmiset rupeavat taas matkustamaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. se on vähän niinkuin ennen oli kesäkissoja ihmisillä

   Löschen
 3. Voi kun siellä on keväistä ja ihanan tuntuinen pyöräretki!

  AntwortenLöschen
 4. Oijoi, minäkin täällä haikailen kevättä ja noita krookuksia. Täällä on ollut vain jäätä ja luntakin -sekä maassa että ilmassa. Olipa kiva, että pääsitte vähän väljemmille vesille hengittelemään. Sellainen hyvässä seurassa tekee niin hyvää.

  AntwortenLöschen