Sonntag, 9. Mai 2021

Äitienpäivän ajatuksia

Lapsena meillä oli äitienpäivän perinteenä mennä isän kanssa poimimaan valkovuokkoja ja siitä teemasta voisin tehdä varmaan kuva-albumin, nyt löytyi ensihätään vain tämä kuva. Mekko päälllä ja rusetti hiuksissa, se oli aina joko valkoinen tai vaaleansininen.


Tänä vuonna olisi kerrottuja valkovuokkoja omasta takaa, mutta valitettavasti niitä ei voi lähettää taivaaseen. 


Itselleni en voinut olla ostamatta näitä pioneja. 


Eilen rikoimme taas määräyksiä ja „päästimme“ meille ystäväpariskunnan, vaikka olisimme saaneet päästää vain toisen heistä. Mies on immuuni, kun on sairastanut koronan ja vaimo testattu joten ei varmaan vaaraa ja itsekin kävimme ennen heidän tuloa testissä.

Tein alkuruokana jännää parsaruokaa. Keitin linssit suolavedessä ja tein vinaigrettin, jossa oli mukana sinappia ja lisäsin jäähtyneisiin linsseihin pilkottuja kapriksia ja kevätsipulia ja ennen tarjoilua vielä ruohosipulia,tilliä ja persiljaa. Laitoin linssit parsan päälle ja niiden päälle keitetyn kananmunan palasia ja kirveliä. Ai että maistui kaikille, taatusti teen toisenkin kerran.


Heräsin aamulla jo puoli viideltä ja kun en saanut enää unenpäästä  kiinni (niin kiva suomenkielen sanonta) , hain keittiöstä kahvin ja loikoilin sängyssä ja luin uutisia. Sitten ei enää aamupalan aikaan seitsemältä (Allumies nukkui vielä) kahvi maistunutkaan ja join tuoremehua. Kuten kuvasta näkyy, meidän kielot ei ole vieläkään kunnolla auenneet, kun huhtikuu oli niin kylmä. Tänään ollaankin sitten jo lukemissa lähempänä +30C, saisi vähän tasaisemmin jakautua nuo lämpötilat.

Granolafrühstück

Löysin yhdestä vanhasta albumista pikkuriikkisen valokuvan ja vasta skannattuani sen tunnistin siinä itseni, sinne ovat pistäneet lapsiraukan heinien ja naapurin lasten joukkoon.
 

6 Kommentare:

 1. No nytpä tulikin nälkä. Sun pitäisi ehkä avata oma ravintola tai B&B. :-) Noita vanhoja kuvia on aina yhtä ihana katsella. <3

  AntwortenLöschen
 2. Suloinen pikku Allu kuvassa.💗 Mä muistan että äitienpäivänä tuotiin äidille aamiaistarjotin sänkyyn.
  Hyvä että kuitenkin voitte kestitä vieraita, ja herkullisen annoksen olit taas loihtinut heille. Tykkään itsekin käyttää paljon noita mustia linssejä.
  Teillä olikin lämmin päivä, mutta meillä oli tänään 39 astetta, ja jäin niin kaipaamaan viileitä säitä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli vain yksi päivä +30C, sitten taas viileni

   Löschen
 3. Ennen oli tytöillä aina rusetti juhlapäivinä. Nykyään tytöille on kauniita pantoja ja solkia rusettikoristein.

  Pionit ovat ihania kevätkukkia ja kauneimpia juuri tuollaisina hehkeänpunaisina.

  Kiitos parsaohjeesta. Mietinkin juuri, mihin käyttäisin linssini ennen kuin vanhenevat. Voi tietenkin lisäillä niitä myös salaatteihin ja vaikka pastakastikkeeseen.
  Sinä voisit kyllä kirjoittaa myös ruokakirjan ellet innostu Satun ehdotuksista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Linssit sopi ihmeen hyvin parsan kanssa, idean löysin sveitsiläiseltä Wildeisenilta, joka tekee keittokirjoja.

   Löschen