Montag, 31. Mai 2021

Vähän väriä jo elämässä

Toukokuun viimeisen viikon aikana on silloin tällöin voinut jo uskoa, että asiat voisivat sittenkin joskus muuttua parempaan päin. Joissakin Saksan osavaltioissa oli ilmaantuvuus laskenut niin paljon, että siellä voitiin avata tarkkoja hygieniamääräyksiä noudattaen ravintoloita ja hotelleja. Maskeja käytetään edelleenkin ja hotellit vaativat joka toinen päivä testin. Meidän kaupunginosassa luvut olivat todella alhaalla, mutta kun otetaan kaupungin keskiarvo, edelleenkin pitkään epätyydyttävää, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä ja esim. ulosmenokielto peruttiin. Hotellit avaavat vähitellen ja yritimme löytää ensi viikoksi kahdeksi vaivaiseksi päiväksi hotellihuonetta, mutta monien hotellien varauslistat oli jo täynnä. Onneksi saimme kahdeksi päiväksi huoneen Pfalzin maakunnasta, tapetinvaihto - kuten Saksassa sanotaan - on todellakin tarpeen ja kaksi yötä saa jo ihmeitä aikaan. Sekin hotelli vaatii negatiivisen testin.
Panen tähän ihan vaan muistoksi testituloksen, ehkä sitä ei kymmenen vuoden päästä (toivottavasti nopeammin) enää sellaista eksoottista asiaa muistakaan. Aika hyvin toimii mielestäni kontrolli, sillä aika varataan netin kautta, paikalla kontrolloidaan henkilöllisyys todella niin, että katsoivat henkkaria ja vertasivat valokuvaan, ettei vaan kukaan lähetä nimellään kaveria testiin. Tulos tulee varttitunnin päästä kännykkään. Kerrankin joku asia toimii Saksassa hyvin.

Aurinko on antanut myös positiivisuutta maailmaan. Ilma lämpeni niin, että söimme iltaruoankin terassilla, sadeviikkojen perään tosi luksusta.


Lauantaina tuli sitten oikein kesäsää ja niin lämmin, että oli pakko avata markiisit, että pystyimme syömään terassilla kummipojan ja -miniän kanssa. Aperol Spritz, avokadoGrannySmith-tartar kampasimpukoiden ja jättiravunpyrstöjen kanssa, lampaanfile linssien kanssa ja raparpericrumble jätskin kanssa kelpasivat vieraille.

 

Väriä elämääni tuo myös uusi marimekkoni, jonka tilasin Uniqlosta. Tälle viikolle on luvassa +27C, joten tulee heti käyttöä uudelle mekolle.


Luonto on nyt kauneimmillaan, keltaisia rypsipeltoja ja punaisia unikkoja ja niin vihreää kiitos viikkojen sateen.  Me ajelimme eilen pyörällä 40km lenkin, mutta jostain syystä en jaksanut ottaa kännykkää repusta esiin, mutta ystäväni C:n ottama kuva hoitaa hyvin asian.


Kuolinilmoituksesta ei yleensä tule hyvä mieli, mutta nyt oli lehdessä koko sivun kokoinen ilmoitus, joka sai hymyn huulille.


Katson muuten edelleen Amazon Primen kautta The Underground Railroad-sarjaa, yhden osan kerrallaan, joskus vähemmänkin, sillä se on todella julmaa, mutta mielestäni todella hyvin tehty ja hyvät näyttelijät. Trump-kauden jälkeen on hyvä muistella vähän amerikkalaistenkin tekoja.

8 Kommentare:

 1. Voi miten kaunis kuosi tuossa mekossa!

  AntwortenLöschen
 2. Tosi kiva tuo teidän terassi! Ja mekkokin on kaunis. Hitsi nyt muistin, että mulla on 150 euron lahjakortti Marimekkoon, ja se pitäisi käyttää viimeistään ensi viikolla. En ole saanut aikaiseksi vuodessa käydä Marimekossa. :-D Ehkä parempi ryhdistäytyä, tai muuten kortti menee hukkaan.

  Mitä nuo koronatestit maksavat siellä, kun niitä vaaditaan niin tiuhaan, jopa hotelleissakin? Mietin vaan, että jos ovat kovinkin kalliita, niin käyvät kyllä kukkarolle... Täällähän oireettoman koronatesti maksaa suunnilleen 180 euroa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilmaisia virallisissa testipaikoissa, joita on joka nurkalla. Jotkut hotellit tekee hätätapauksessa itse.

   Löschen
 3. Olisinkin kysyå samaa, eli missä tuo hotelleissa kelpaava testi pitää ottaa, mutta sainkin vastauksen. Meilläkin on viikon aikana tapaukset tulleet todell avauhdilla alas, mutta ongelmana ovat nyt pääsykokeet, joista osa pidetään teltoissa, osa sisätiloissa, sillä niitä ei riitä kaikille. Epistä tietysti, koska olosuhteet eivät ole kaikille samanlaisia. Teltoissa on kylmää tai kuumaa, tuulee, meluisaa ja jopa fasaani on vieraillut teltan lähellä. Onneksi minun ei tarvitse osallistua kokeiden valvomiseen.
  mutta upea menyn olet taas kokannut. Hyvää matkaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ns.Bürgertest on ilmainen ja hotellit ja ravintolat vaatii sen sisätiloissa

   Löschen
 4. Meilla poistettiin tanaan tietaakseni lahes kaikki rajoitukset paitsi maskit suljetuissa tiloissa!!
  Ulkomailta palaavat tarvitsevat testin lahtomaassa ja myos taalla.

  AntwortenLöschen