Donnerstag, 3. Juni 2021

Pyöräilemässä linnareitillä

Eilen oli todella kaunis kesäpäivä ja päätimme lähteä pyöräilemään reitille, jonka varrella on paljon ns. vesilinnoja (saks. Wasserburg), siis puolustustarkoituksessa rakennettuja linnoja, joita ympäröi vesi. En löydä saksan sanalle sopivaa käännöstä mistään kielestä. Useimmat linnat on yksityisten omistuksessa, joten aivan lähelle ei saa mennä. Joissakin on ravintola kuten tässä alla olevassa kuvassa ja siellähän me ehdimme käydä viime vuonna jossain lockdownien välissä ja sitä muisteltiin sitten kovasti, kun kaikki paikat meni puoleksi vuodeksi kiinni. Nyt se oli vielä kiinni, mutta tänään ilmeisesti aukaisevat, meillähän on tänään katolinen pyhäpäivä, Fronleichnam eli Corpus Christi ja ravintoloihin pääsee negatiivisella testillä tai jos on sairastanut koronan tai 2x rokotettu.
Meillä oli evästä mukana ja onneksi sentään yksi jäätelöbaari tuli vastaan ja se oli jopa auki, siis jätskin sai ostaa käteen ja se piti syödä 50m päässä baarista. Kuumalla säällä olikin sitten kiire löytää paikka, jossa sen sai syödä.

Ajoimme noin 40km, välillä niin jyrkkää ylämäkeä, että jouduin kovasti taistelemaan sähköpyörästä huolimatta ja illalla ei sitten ollutkaan nukahtamisvaikeuksia.

Ennen lähtöä kokeilin onko patteri ladattu ja siitä tulikin hauska kuva. Helteen takia meillä oli ulkokaihtimet lähes kiinni ja aurinko pääsi valaisemaan vain kaistaleen hyllystä.

6 Kommentare:

 1. Melkoisen pyörälenkin teitte!

  Jäin miettimään, voisiko vesilinnan suomennos olla vallilinna... En kyllä löytänyt googlettamalla tuolla sanalla mitään järkevää, joten ei ehkä sittenkään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voisi muuten hyvin olla, vaikka en itsekään sitä löytänyt.

   Löschen
 2. Kyseessä taitaa olla vesivallihautalinna. Suomessa on samalla periaatteella rakennettu Hämeen linna, jonka rakenteita tutkittiin ja kunnostettiin 2015.
  Hyvä ja informatiivinen linkki tuolle teidän reitille, on niin saksalaisen perusteellisesti tehty.
  Suomessa nyt myös mahdottoman upeat säät, sireenit ja omenapuut kukkii.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
 3. HIenja pyöräilymaisemia taas, ja teillä Saksassa riittää niin kauniita linnoja:) Täällä just peruttiin tuo vaatimus että ravintolaan pääsee (sisälle) vain jos on rokotettu tai sairastanut koronan.)

  AntwortenLöschen
 4. Upeita maisemia, missä on ihana pyöräillä. Hienoja kuvia!

  AntwortenLöschen
 5. Hieno pyöräretki teillä! Täällä helteet jatkuvat ja minnulla asunnon järjestely, karsea homma kun en todellakaan ehdi ulos. Eilen sentään kävin pitkästä aikaa torilla ostamassa hedelmiä ja vihannekisia ja kukkia.

  AntwortenLöschen