Mittwoch, 14. Juli 2021

Ei ole veden puutetta

Kun viime vuonna kerroin, että täällä kuolee jo kuusetkin kuivuuteen, niin tänä vuonna on vähän eri tilanne. Suomi kärsii helteestä ja kuivuudesta ja meillä täällä etelämpänä on viileää ja sataa kissoja ja koiria. Düsseldorfin lähistöllä tuli vettä 120 litraa kuutiometriä kohti, autot hukkuivat melkein veden alle ja Kölnissäkin on kai jo alettu rakentaa esteitä Reinin tulvien varalle. En ole varmaan koskaan ennen kokenut tällaista sadetta, mutta lohdutan itseäni, että ehkä ei sitten ihan kaikki kuuset kuole.

Nyt ei kasvit kärsi kuivuudesta, yksi hyvä puoli sateessa on.Ulkoilla ei voi kaatosateen takia ja niinpä pitää keksiä kaikenlaista muuta ohjelmaa. Eilinen highlight oli, kun kävimme lähes kahden vuoden paussin jälkeen Ikeassa ostamassa silliä ja muuta pientä, mm. koiran pyllyjä eteisen naulakoksi.


Tänään kävimme mm. viiniostoksilla maailman kauneimmassa viinikellarissa, joka ei kuvassa oikein pääse oikeuksiinsa. Sieltä löytyy aivan kaikkea.

Samalla kävimme ilmastointifirmassa tilaamassa vihdoinkin ilmastoinnin, sillä kesäkuun +40C helteiden jälkeen syntyi päätös ilmastoida kämppä. Kun ei päästy yli vuoteen kaukomaille, jäi rahaa onneksi säästöön ja pystymme maksamaan hurjan summan. En ole koskaan kamalan kauniina niitä ilmalämpöpumppuja suomalaisissa taloissa pitänyt, toivottavasti meidän "stylish"-malli on vähän vähemmän ruma, vaikka vähän epäilen.


 

Ystävät lähettelevät mitä kauniimpia kuvia Suomen kesästä ja lämpötiloista. Niin kauan kuin Allumies on joutunut pakosta viettämään kesälomaa Suomessa, ilmat ovat olleet hyvin vaatimattomat. Samoin ystäväni saksalainen mies lopetti kerrallla Suomessa käymisen, kun olivat kolme viikkoa mökillä ja kolme viikkoa satoi, ei ihan niin paljon kuin meillä nyt, mutta riitti silti. Itselläni on myös Saksan ajalta muisto, että ajamme aurinkoisen Ruotsin läpi Suomeen ja heräämme aamulla Turussa laivalla ja ulkona sataa, se on iskostunut mieleeni niin, että se ei sieltä millään lähde. Toisaalta lapsuudesta Suomen kesässä on aivan eri muistot ja todisteena on lämpimästä kesästä mm. tämä uimakuva


ja hellemekossa poimin kukkiakin


Uutisissa sanottiin juuri, että yksi moottoritie on suljettu tulvan takia ja jossain kiellettiin ihmisiä välttämään likavettä, kun pumput ei enää jaksa, vessaa saa vetää, mutta suihkussa ei saisi käydä eikä pitäisi käyttää tiskikonetta.


12 Kommentare:

 1. Toivottavasti te olette välttyneet pahemmalta tulvakatastrofilta. Uutiskuvat sieltäpäin näyttivät niin pelottavilta.
  Ihanan auvoiset lapsuuden kesäkuvat <3

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hengissä ollaan, nyt Moselin laaksossa, kun ei voitu enää perua varausta. Meillä oli rankkasade ja nurmikosta tuli järvi, mutta imeytyi se vesi sitten. Kamalia juttuja nähtiin eilen matkalla tänne, pitää Prostata kun huomenna päästään kotiin.

   Löschen
  2. Postata muuttuu eturauhaseksi, eläköön autokorrektuuri.

   Löschen
 2. Tosi paha tulvakatastrofi Saksassa, onneksi ei teidän seudulla kuitenkaan, Vesi ei jakaudu tasan, teillä ikävästi liikaa, Suomessakin tänä kesänä liian vähän ja täällä yli puoli vuotta ilman tippaakaan.
  Varmastikin mukavempaa kun on ilmapumppu viilentämässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Riittää ongelmat Kölnissäkin, aika moni kuollut, huh.

   Löschen
 3. Televisio näyttää hurjia kuvia sieltä päin! Toivottavasti te olette turvassa. Täällä (kohtuullinen) vesisade olisi taivaan mannaa, eikä tämmöinen +30 astetta nukkumaan mennessä tunnu kauhean mukavalta. Tuota Ikean juttua me kutsumme kissan takamukseksi, ja kukapas se oman häntänsä nostaisi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noi on niitä epänormaaleja hellekausia, sitten joskus syntyy näitä katastrofeja ehkä Suomessakin.

   Löschen
 4. Onpa hurjia kuvia Saksasta taas. Toistuu suunnilleen kymmenen vuoden välein aina jossain päin maata tällainen pahempi juttu.
  Nyt näyttää olevan lisäksi kovin laajalla alueella, kun Itävallasta ja Sveitsistä kantautuu myös rankkasade- ja tulvauutisia.
  Allun uintikuvassa on kuitenkin sopivasti vettä ja oikeassa paikassa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vesi oli ainakin kirkkaampaa kuin täällä tulvivassa Moselissa.

   Löschen
  2. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

   Löschen