Donnerstag, 23. September 2021

Pyörämatka Bamberg - Aschaffenburg / 1. etappi Pyöräloma onnistui tänäkin vuonna, vaikka varatessamme sen emme olleet lainkaan varmoja pääsemmekö matkaan koronarajoitusten takia, mutta systeemit toimi hyvin. Meitä oli matkassa neljä ystäväpariskuntaa, joista vain me tunsimme kaikki, mutta olimme heti kaikki kuin paita ja peppu. Kaikilla oli rokotuskoodi kännykässä ja sitä jouduttiinkin vilkuttamaan jokaisessa hotellissa ja ravintolassa. Hotellien aamiaisella oli erilaisia hygieniasysteemejä, joissain piti käyttää muovikäsineitä byfetiltä hakiessa, jossain sai puuvillakäsineet, osa pöydistä oli käyttökiellossa ja yhdessä hotellissa oli kaikki byfetin ruoat pakattu, leivät ja hedelmät paperipusseihin, leikkeleet ja juustot pienelle lautaselle kelmun alle, munakokkeli kannelliseen lasipurkkiin. Yhden hotellin kylpyläosastoon sain mennä vain rajoitettu määrä ihmisiä, Suomessa olisi varmaan ollut automaattinen digitaalinen laskuri, mutta tällä kertaa pidin enemmän saksalaistyylistä: siellä piti ottaa kumiankka ja jos ankat oli loppu, kylpylä oli täynnä.
Bamberg on kaunis noin 78000 asukkaan yliopistokaupunki reilun 60km päässä Bayreuthista, joka on suomalaisille ehkä tutumpi nimi. Saavuimme sinne iltapäivällä, jotkut hermoromahduksen partaalla matkan liikenneruuhkista, meillä oli onni ja pääsimme ihmeen hyvin ne reilut 430km ajamaan. Kiertelimme sitten kävellen keskustaa ja ihailimme paikkoja. Turhaan ei Bamberg ole Unescon listalla.Olimme varanneet etukäteen pöydän Eckerts-nimisestä ravintolasta ja hyvän pöydän saimmekin terassilta.Vanhan raatihuoneen seinästä tuli hauskasti esiin putton jalka.Matkaa Bambergistä Schweinfurtiin on noin 60km ja ensimmäinen pysähdyspaikka oli pyhiinvaelluskirkko Maria Limbach. Puolessa välissä reittiä tuli vastaan lossi, joka vei meidät toiselle puolelle Mainia.Ensimmäinen etappi oli Schweinfurt, joka on Saksan  vanhimpia kaupunkeja, asutusta on paikalla ollut todistettavasti jo 7500 vuotta. Meillä oli kiva hotelli aivan keskustassa ja sää oli niin hieno, että söimme taas ulkona illallisen kivalla terassilla. Muutenkin ilmat oli koko matkan aika täydelliset, vain yhtenä päivänä tihutteli aamupäivällä, keskipäivällä tuli kaatosade, mutta silloin istuimme baarissa syömässä ja sade lakkasi kun astuimme taas pyörän satulaan. Tämän vuoden keskikesällä olisi ollut taatusti huonompi sää tai alkukesästä olisimme varmaan tukehtuneet niihin lähes +40C helteisiin eli aikavalinta oli täydellinen.


Schweinfurtin raatihuone on etelä-Saksan tunnetuimpia renessanssirakennuksia.

Vähän sattui peffaan loppumatkasta, muuten kaikki meni ongelmitta. Mainin pyörätiet ovat loistavassa kunnossa ja maisemat on kauniit. 

Jatkuu..


2 Kommentare:

  1. Mahtava juttu, että pyöräretkenne onnistui! Ja tuo kumiankkasysteemi on mainio. :-) Joku koronaviisastelija tosin saattaisi sanoa, että toivottavasti muistavat desinfioida kumiankat käytön jälkeen...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ilman muuta ne desinfioidaan kuten esim. kuulakärkikynät. Hotelleissa on respassa kaksi purkkia, toisessa puhtaat kynät, toisessa käytetyt, jotka siis desinfioidaan. Tuossa hotellissa antoivat meille oman kynän ja pyysivät käyttämään sitä koko oleskelun ajan eli esim ravintolassa laskun kuittaukseen jne.

      Löschen