Montag, 6. September 2021

Viikonloppu Sauerlandissa

 Sauerland on saksalainen keskivuoristo noin parin tunnin ajomatkan päässä meiltä. Siellä on hyviä vaellusreittejä ja talvella hiihtolatuja ja laskettelumäkiä. Seudulla käy paljon hollantilaisia, jotka eivät välitä ajella alpeille asti. Meidän varaperheemme tytär juhli siellä perheen kesken viikonloppuna syntymäpäiväänsä ja kun meidätkin lasketaan perheeseen, saimme olla mukana. Noin 50 asukkaan Oberrarbachin kylästä oli vuokrattu talo, jossa oli kuusi makuuhuonetta ja paljon sänkyjä, kolme kylpyhuonetta ja lisävessoja ja iso hyvin varustettu keittiö ja iso ruokapöytä. Talo on todella rauhallisessa kylässä, jossa ei ole ohikulkuliikennettä ja se on hollantilaisen perheen omistuksessa ja todella halpa.




Puuristikkotalon oven yläpuolella lukee milloin ja kenelle talo on rakennettu timpuri Schmidtin ja muurari Stockhausin ja jumalan avulla ja pyydetään jumalaa vartioimaan taloa onnettomuuksilta.


Talon eteisen lattia oli hieno kivitys ja epäilimme, että toinen puoli rakennuksesta oli ollut talli/navetta ja toinen puoli asuinrakennus ja välissä tuo hieno lattia. Keski-Euroopassa ihmiset ja eläimet ovat asuneet saman katon alla, niin on ilmeisesti käytetty hyväksi eläinten ruumiinlämpöä, Suomessahan saman katon alla asuminen ei ole yleistä.






Sää oli koko ajan loistava ja niin oli maisematkin ja teimme pitkiä vaelluksia.





Yhden metsärinteen kohdalla Marliesin silmä osui kantarelliin ja wow mikä määrä niitä kasvoi siinä. Onneksi olimme ottaneet mukaan eväsleipiä ja iso tyhjä leipäpussi täytettiin sienillä.


Allumies putsasi ne ja paistoi ne illalla sipulin ja yrttien kanssa voissa grilliruoan lisukkeeksi.


Täydellinen viikonloppu


7 Kommentare:

  1. Oi jospa oisin saanut olla mukana!
    Nuo maisemat ovat sykähdyttäviä. Ja patikoiminen tuollaisessa maastossa on supermukavaa.

    Huomasin muuten aikoinaan, että hollantilaisille pienikin mäki on vuori ja kolme puuta on heille metsä.

    AntwortenLöschen
  2. Oi kantarelleja! Saispa niitä.
    Nuo puuristikkotalot ovat kyllä niin kauniita,muistan miten olin ihan ah ja ooh kun ajoimme Rotterdamista Lubeckiin. Upeat patikointimaisemat teillä taas:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oli kyllä niin kaunista ja niin raitis ilma hengittää

      Löschen
  3. Onnellisia lehmiä kesälaitumella! Lehmät ovat ihania. Niillä on suuret, lempeät silmät. Ovat uteliaita ja rauhallisia, mutta eivät lainkaan tyhmiä, niin kuin jotkut väittävät.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. On kiva nähdä lehmiä laitumella eikä vaan navetassa.

      Löschen
  4. Ooh, mikä retki! Ja vielä hurja kantarellisaaliskin kaupan päälle.

    AntwortenLöschen