Mittwoch, 1. September 2021

Se on syyskuuJoinakin kesinä satoi ja oli kylmää“. Just sellainen kesä meillä oli, huonoin kesä ikinä. Nyt sitten odotellaan millainen syksystä tulee. Lintujen ei tarvitse olla huolissaan, silläostin niille niin komean ravintolan. 

 

15 Kommentare:

 1. Juuri niin. Kesät ovat erilaisia. Ja jos on kovin ankea sää, odotetaan jo seuraavaa kesää edellisen ollessa vielä kesken.
  Onneksemme(?) seuraava tulee nykyään aina vain nopeammin.
  Valoisaa syyskuuta sinne!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minne mun vastaus häipyi? Valoisuutta teillekin<3

   Löschen
 2. Hirtehishuumorilla totean, että meillähän oli 2021 monta kesää peräkkäin. Tosin ne kestivät kerralla vain päivän ja kaksi. Me täällä etelämmässä Reinin varrella odotimme joka viikko kesäpäivää (vähintään 25 astetta) maanantaista alkaen , ja se tuli sitten lauantaina. Lähti pois jo sunnuntaina, kun seuraava ukkonen, rakeet ja kaatosade tuli ja sadekuurot jatkuivat kuten joka viikko.
  Nyt on tulossa Altweibersommer, mitä suomalaiset kutsuvat intiaanikesäksi. Voi tulla tai olla tulematta.
  Odotettavissa on seuraava matalapaine, kun USA:ssa riehunut hirmumyrsky Ida saapuu meille Atlantin yli tavallisena matalapaineena viimeistään kahden viikon kuluttua ja tuo mukanaan lisää vettä.
  Ei huoleta: Münchenin, Stuttgartin suuria ja muitten pieneiä Oktoberfestejä ei pidetä eikä Bad-Dürkheimin ja muita viinijuhliakaan.
  Ihmisestä tulee nöyrä ja oppii iloitsemaan pienestä: koronapassilla saa mennä olut- ja viinitupaan sisälle katon alle rokotettujan ystävien kanssa lasilliselle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Helteet tais loppua kun meille saatiin ilmastointi.

   Löschen
 3. Kaunis koti linnuilla. Täällä oli normaalia lämpimämpi talvi, mikä nosti hedelmien hinnat ihan kamalan korkeiksi.Kesä oli kuuma kuten yleensäkin, ja kuuma ,eli yli 30 asteen säät jatkuvat täällä vielä pitkään, mutta tuntuu että täälläpäin kesä aina vaan pitenee....Kaunista syyskuuta sinulle:)

  AntwortenLöschen
 4. Täällä Turussa on nyt ainakin satanut ihan tarpeeksi ja ehkä vielä sen päällekin. Kesä on täällä kai ollut kuiva; en tiedä, koska olin Lapissa, jossa kesä oli taas liian lyhyt. Onneksi ei ollut kauheasti sääskiä eikä liiemmin ukkostanut. Kuumaksi en sitä moiti, vaikka joidenkin mielestä oli liian kuumaa. Kivasti saattoi pihalla nauttia ruokaa ja juomaa sekä lukea.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on nyt parin päivän kesä, Sauerlandin vuorillakin tosi lämmin.

   Löschen
 5. Niin totta tuo Claes Anderssonin runo. Nyt on pakko kysyä, että mikä kirja?
  Alkaa olla aika, jolloin tintit tulevat terassille muistuttamaan, että pitäisi aloittaa ruokinta. Kauniin lintulaudan olette löytäneet. Vuodenajat vaihtuvat vuosi vuodelta nopeammin.
  Hyvää syksyä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jenni Haukion kokoama runokirja, en muista sen nimeä, eikä olla kotona, että voisin katsoa.

   Löschen
  2. Runo lienee kirjasta Katson pohjoista taivasta. Kirjaan on koottu runoja yli 160 runoilijalta.
   Mukavaa reissun jatkoa!

   Löschen
 6. Ihan sopivan lämmin ja aurinkoinen kesä alkaa olla tosiaan takana ja syksy aluillaan. Maisema on vielä vihreä, yöt viilentyny ja sadekuuroja tiuhaan tahtiin, hedelmäpuut notkuu, sienet kasvaa ja metsä on täynnä puolukoita. Ruskaa tässä nyt vain odotellaan eikä ole mihinkään kiirettä.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Me olemme Sauerlandissa ja palasimme juuri pitkältä Wanderungilta, löysimme varmaan pari kiloa kantarelleja.

   Löschen