Mittwoch, 24. August 2022

Claudian aprikoosipiirakka on maailman paras

 


Sain ystävältäni vähän epävirallisen reseptin mutta parempaa ette löydä.

130g voita, 70g sokeria, 200g vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 1 muna, 750 g aprikooseja, puoli purkillista appelsiinimarmeladia, Cointreau

Nypi taikina ja pane joksikin aikaa jääkaappiin kelmun sisään

Kauli taikina leivinpaperin päällä kelmun avulla noin 24cm vuokaan sopivaksi ja nosta se leivinpaperin kanssa vuokaan, jätä jonkun verran reunaa.

Puolita 750 g tuoreita aprikooseja ja poista kivi. Aprikoosit ei saa olla liian kovia eikä liian kypsiä.

Levitä aprikoosit taikinan päälle. Lämmitä marmeladia vähän nestemäiseksi ja lisää siihen vähän Cointreau tai muuta likööriä ja levitä se lusikalla aprikoosien päälle.

Paista +200C noin 30 min.

Alemmassa kuvassa valmis piirakka. Siinä on uunista otettaessa todella paljon nestettä, joka sitten vähitellen imeytyy. Kannattaa ehdottomasti paistaa päivää ennen tarjoilua.
6 Kommentare:

 1. Kiinnostuin heti, kiitos ohjeesta Yksi kysymys, millaista appelsiinimarmeladia käytit?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, onkohan se suomeksi hillo? Hoono soomi. Vaikkapa Mackays Dundee orange marmalade varmaan käy. Mulla oli viimeksi sellaista aasialaista, jota Kiinassa laittavat teen joukkoon, mutta muuten olen ostanut ihan vaan kaupasta mitä sattui olemaan. Niissähän on yleensä myös vähän kuorta vissiin joukossa.

   Löschen
 2. Nam,tykkäisin takuulla🧡En niin tykkää aprikooseista sellaisenaan,mutta kypsennettyinä niin hyviä

  AntwortenLöschen
 3. Aprikoosit ovat ihania, sainin viime viikolla syödä Marillenknödeleitä Wienissä. Mutta tämä on kyllä liian kryptistä minulle: "Aprikoosit ei saa olla liian kovia eikä liian kypsiä." Miten oikein sitten voi ratkaista aprikoosit? Taidan kyllä vaan syödä niitä. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No kovin raakana ne ei maistu eikä ne saisi olla ylikypsiä ja pehmeitä, siitä tulis muussia ja tuossa ne jää kokonaiseksi.

   Löschen