Freitag, 16. September 2022

Muistoja Loiren linnoilta 2022

 Keskityn tässä nyt viikon pyörämatkaamme ja taitaa olla parempi jättää kertomatta, että yksi meidän kuuden porukasta sai päivää ennen kamalia iskiaskipuja ja pariskunta joutui jättämään pyöräilyn sikseen ja palasivat kotiin oman lääkärin hoiviin. Ja kun pyöräviikon päätteeksi lähdimme kolmeksi päiväksi Eguisheimiin, vaimon iskias oli parempi ja he tulivat mukaan ja ensimmäisenä yönä pariskunnan mies sai aivohalvauksen ja makaa nyt Colmarin sairaalassa. Mutta muuten se matka onnistui hyvin.

Ajoimme yhteensä 352 km, osittain oli aika hankaliakin ylämäkiä, etenkin Allumiehelle, jolla on edelleen biobike, meillä kolmella muulla ebike. Vähän ihmettelin miten olen joskus ajanut tuon matkan 7 vaihteen pyörällä, jossa oli jalkajarru, mutta olin tosin 14 v nuorempi silloin.Reitti alkoi Toursin kaupungista, josta pyhä Martti oli kotoisin, tässä Martin luostarikirkko, siellä nunna rukoilee polvillaan


Ulkoa komeampi oli tuomiokirkko

Tours on Loiren rannalla ja Loiressa on aina aika vähän vettä ja kuuman kesän takia sitäkin vähemmän
Matka jatkuu, en edes itse enää tiedä, onko tässä Loire, Cher vai Vienne, niin paljon niitä kauniita jokia sieltä löytyy ja mikäs siinä on ajellessa tuossa idyllissä pyörätiellä ilman autoliikennettä.


Matkan varrella tuli vastaan myös Villandryn linna, jonka puutarha on uskomattoman hieno joka vuodenaikaan.Seuraava yöpymispaikka oli Chinonin kaupunki Viennen varrella, aivan mahtava paikka, Unescon maailmanperinne. Meille sattui siellä vielä matkan söpöin hotelli (Diderot nimeltään),  1 perheyritys ja hyvä palvelu. Aamiainen oli tietenkin ranskalainen eli ei niin kovin paljon tarjolla paitsi kotitekoisia marmeladeja oli yllin kyllin.

Pyhä Martti tuli toisenkin kerran vastaan, kuvassa Candes Saint Martin, jossa hän kuoli v.397jKr

Tietenkin me maistelimme matkalla myös Loiren kuohuviiniä eli Crémant de Loire


Seuraava paikka oli Azay le Rideau, jossa jouduimme odottamaan aamulla linnan puutarhan aukeamista, kun halusimme nähdä ja kuvata kohdan, jossa linna heijastuu veteen.


Näitä kuvia taitaa tulla liikaa, taidan laittaa loput uuteen postaukseen.

2 Kommentare:

  1. Hienoja kuvia. Paranemista sinne Colmarin sairaalaan!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Huomenna taas 420km Colmariin, kämppä varattu Eguisheimista nyt ensin keskiviikoksi, toivotaan ettei tarvitse pidentää oleskelua.

      Löschen