Montag, 28. November 2022

Paluumatkalla Heidelbergistä

poikkesimme pieneen roomalaisten perustamaan pikkukaupunkiin Ladenburgiin, joka on jostain syystä jäänyt ennen katsomatta. Valitettavasti juuri silloin sateli vähän ja keskustan aukiolle pystytettiin joulutorin kojuja, jotka estivät meitä näkemästä kunnolla vanhat hienot talot. Varmasti menemme uudelleen katsomaan paikkoja.



Ladenburgista oli noin 70km Frankfurtiin ja ajelimme sinne Schirnin taidemuseoon katsomaan Chagall-näyttely ja kyllä kannatti. Näytteillä oli vähän tuntemattomampia maalauksia 1930/40-luvulta eli ajalta, jolloin antisemitismus jylläsi Euroopassa ja lopulta pakotti Chagallin pakenemaan Amerikkaan. 

Lempparitauluni oli tuo ylin eli kylämadonna, kiva tuo viulua soittava lehmä, mutta kyllä kaikki muutkin kelpaisi.







6 Kommentare:

  1. Jonkun Chagallin taulun tein kerran palapelina, ja se oli kylla vaikea mutta kylla noita tauluja on hauska tutkia.

    AntwortenLöschen
  2. Olipa hauska sattuma, että pokkesit Ladenburgiin. Kannattaa tulla uudestaan. Sen ohi ajaa helposti moottoriteitä. Ladenburg on pieni ja pittoreski ja siellä on paljon viihtyisiä ruokapaikkoja (suomalaistenkin) ystävien tapaamisille. On ollut monta kulkijaa roomalaistien varrella. Ladenburgista roomalaisetkin jatkoivat matkaansa Reinin yli vasemmalle rannalle Altrip´iin ja ehkäpä Colonia Agrppiinaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Katsottiinkin, että siellä oli hyviä ruokapaikkojakin ja kaiken kaikkiaan todella pittoreski paikka.

      Löschen
  3. Upeita Chagallin töitä! Ja varmaan tuo kaupunkikin oli ihan kiva, siis Ladenburg

    AntwortenLöschen