Donnerstag, 29. Dezember 2022

Joulu 2022

 Huvitti kun huomasin, että jouluaatosta on tasan kaksi valokuvaa, ensimmäinen jo perinteeksi tulleesta naapuruston kello 17 joululaulutilaisuudesta, jossa oli tänä vuonna vähän osanottajia, monet olivat lähteneet lomalle


ja toinen punaviinistä, jota joimme herkullisen peuran kanssa. Aarikan tontun sain synttärilahjaksi ennen joulua.


Sain tasan kaksi joululahjaa, vasemmanpuolisilta naapureilta tiskirättejä ja oikeanpuolisilta naapureilta tiskirättejä.


Tai voihan tätä juustoakin pitää joululahjana, vaikka se tuli Ranskasta syntymäpäiväni johdosta. Vähän ihmettelin kun serkku lähetti camembertiä, mutta aprilliä, aprilliä, sehän olikin artesaanin valmistamaa valkoista suklaata.
Tapanina meille tuli suomalainen kummipoika ja joulukinkun asemasta laitoin Kodin kuvalehden reseptillä jouluista nyhtöpossua ja sepä olikin kiva idea, sen kanssa oli Spätzle ja punakaalia.


Sain synttäri- ja hääpäivälahjaksi retken Bonniin, vierailun Max Ernst-näyttelyyn ja hienon illallisen Marriot-hotellin Konrad-ravintolassa, josta on komeat näkymät Reinille ja Siebengebirgen kukkuloille. Taas jäi kuvat ottamatta tai no sainhan kuvan ravintolan herkullisesta voista ruohosipuliöljyssä.


Eilen teimme kummipojan kanssa kulttuurikierroksen ja kävimme katsomassa  kaupungin kirkkojen seimiä. Rautatieaseman rauhanseimi oli sitten viime näkemän saanut paikalle Jeesus-lapsen ja enkeleitä.


Sitten vaan kiertelimme eri kirkkoja

Pyhän Ursulan kirkon Goldkammeriin pääsee maksamalla kaksi euroa ja se kannattaa katsoa. Valtavien kultateosten lisäksi sen tärkeä nähtävyys on tuo ihmisten luista tehty seinä enkeleiden yläpuolella. Monet kutsuu paikkaa kauhukamariksi ja viereinen oluttupakin on nimeltään Schreckenskamner.


Oktagonin mallinen St.Gereon 800v vanhempi kuin tuomiokirkko ja minusta Kölnin kauneinpia.


Ensimmäistä kertaa meillä ei ollut joulukuusta, vaikka olimme kotona joulun, mutta en sitä nyt hirveästi  kaivannut. Huomenna lähdemme uudenvuoden viettoon ystävien luo Hampuriin ja nautimme siellä heidän kuusestaan.

Eilen kaupungilla meille sanottiin usein kaupoissa ja kirkoissa Guten Rutsch ja kummipoika ihmetteli, mitä ihmeen hyvää liukumista ne toivottavat. (Guten) Rutsch on tullut heprean sanasta rosch-ha-schana, joka tarkoittaa vuoden alkua.

Katsoimme jouluna pitkästä aikaa taas African queen ja kappas vaan, se olikin ylllättäen värillinen, siis se vanha tuttu Humphrey Bogartin ja Katherine Hephburnin kanssa ja innostuin taas kokeilemaan tehdä mustavalkoisesta kuvasta värikuvan, ja voilà, vanha „passikuvani“ on nyt värillinen


Guten Rutsch! Pysyköön pandemiat hiidessä ja menköön se venäläistyranni sinne hiiteen myös ja olkoon rauha maailmassa ja ihmisillä hyvä tahto.☮️6 Kommentare:

 1. No siellähän tuli tiskirättejä vasemmalta ja oikealta. :-D Nyt ei tiskirätit lopu ihan vähään aikaan!

  Mulle menisi tuo camembert ihan täydestä. Miten voikin olla noin aidon näköinen?

  Kiva postaus, ja hyvää loppuvuotta Allulaan!

  AntwortenLöschen
 2. Olipa uutuus tuo Guten Rush! Onko se ihan yleisesti kaytossa vaiko vaan teidan seudulla?

  Aika aidon nakoinen tuo "juusto"!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksan kielessä on paljon heprealaisperäisiä sanoja, itsekin käytän usein niitä, saatan sanoa, että joku on meschugge = hullu.

   Löschen
 3. Vau, Camembertin näköinen suklaa😁No tiskirättejä aina tarvitaan
  .. Minullekin oli ihan tuntematon juttu tuo Guten Rush ja, sen alkuperä. Hyvän näköinen tuo voi vihreässä öljyssä💚Hyvää uutta vuotta 2023 Allu

  AntwortenLöschen