Freitag, 28. Juli 2023

Aussikaverin kanssa Pfalzissa

 Aussiystäväni opin tuntemaan kakskymppisenä, kun opiskelimme Heidelbergissä ja asuimme amerikkalaisten upseeriperheiden ”maiden” roomeissa  babysittausta vasten. Myöhemmin U keksi lähteä Australiaan ja jäikin sinne. Yhteys katkesi välillä muutamaksi vuodeksi, joskus U oli etsinyt minua lomaillessaan Pohjoismaissa, mutta olin ehtinyt muuttaa Saksaan ja hän muutti useamman kerran kunnes sitten kerran me lähdimme Australiaan ja sain jotenkin hänen osoitteensa selville ja sen jälkeen on pidetty yhteyttä. U oli sukulaisten luona Schwarzwaldissa ja teimme treffit Speyeriin, jonne hän tuli junalla ja me autolla.

Speyer oli meille ennestään tuttu, siellähän on parikin Unescon maailmanperinnettä, mm. maailman suurin romaaninen kirkko.
Speyer on tunnettu myös Brezeleistään ja liikennevaloissa näkyy usein Brezel-tyttö tai poika. Yritin ottaa kuvaa, mutta ei siitä mitään tullut, kaappaan siksi kuvat tänne tältä sivulta. Toisena päivänä kiertelimme Pfalzin Weinstrassea, joka yhdistää useita viinikyliä, todella kauniita maisemia.


Rhodtin kylässä oli Prinsessa Ruusunen niminen loma-asunto.


Lukkosepällä oli kaunis kyltti.Kävimme myös ylhäällä vuorella olevassa Hambachin linnassa, jota pidetään Saksan demokratian kehtona, sillä poliittisen sortokauden jälkeen 1830-luvulla sinne kokoontui 30000 kansalaista vaatimaan lehdistö-, uskonnon- , kokoontumis- ym vapautta. Paikka on nyt EU:heritage site, koska sillä on ollut huomattava rooli Euroopan historialle ja kulttuurille. 

Linnasta on hienot maisemat viiniviljelyksille.


Olipa taas virkistävä pikkuloma ja kiva vaihtaa kuulumisia. 

11 Kommentare:

 1. Kiitos taas, mitä matkoja täällä pääseekään tekemään ja niin vaivattomasti vain istumalla mukavasti ja nauttimalla kuvistasi! Löydät kyllä mielenkiintoisia kohteita, sekin on taito:) Hauskaa, kun tapaa opiseluaikaisia ystäviä, jotka helposti katoavat kuka minnekin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tosi kivaa kun on noita vanhoja tuttuja, joidenkin mielestä on niitä liikaa ja tulee joskus ihan ihmettelyjä ja piikittelyjä, kun olen niin hullu, että pidän yhteyttä. Jeder Jeck ist anders, sanoo kölniläinen. Tänään kadehdin luokkakavereita, jotka spontaanisti pistivät kokoontumisen kotipaikkakunnan torille kahville ja lounaalle. On vähän liian pitkä matka, harmi.

   Löschen
  2. Saamarin blogger, nyt se ei anna mun kommentoida nimelläni pöytäkoneelta. Kuka tietää missä vika?

   Löschen
  3. toimiikohan tämä, yritän eri selainta

   Löschen
  4. Itse tykkään omien lapsuus- ja opiskelukavereiden tapaamisista, muiden mielipiteistä viis. Yhden 12-henkisen porukan kanssa tapaillaan pitkin maailmaa, kun ollaan levittäydytty pitkin ja poikin. Portugalin tapaaminen odottaa toteutumista kun siirtyi koronan takia. Viikon päästä on serkkutapaaminen, jossa nelisenkymmentä ilmoittautunutta kumppaneineen. Sitä odottelen innolla. paskeriville

   Löschen
  5. Onpas sulla hedelmällinen suku, mulla oli kaksi serkkua ja hekin aika nuorena kuolleet, serkkutapaamisella olisin yksin.

   Löschen
 2. Kuulostaa tosi hienolta, että olet saanut yhteyden häneen. Eikä nuo paikatkaan kovin tylsiltä näytä! Lähden tällä viikolla naapurimaahan vanhan opiskelukaverini luo muutamaksi päiväksi - laivalla.

  AntwortenLöschen
 3. Mukavaa on lueskella kaikenlaisista reissuista. Ja kuvatkin taas kiinnostavia :). Lukkosepän kyltti tosi hieno!!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tykkään noista vanhoista kylteistä, esim. Rotenburg ob der Tauberissa on kaikki modernit kyltit kuten esim McDonalds kielletty

   Löschen
  2. Kannatetaan! Kyltit ympäristöön sopiviksi, ainakin vanhassa arvokkaassa ympäristössä.

   Löschen