Donnerstag, 16. November 2023

November, not so bad

Luulen aina, että marraskuu on aivan kamala kuukausi ja silloin pitäisi paeta jonnekin aurinkoon, mutta eipä se sitä aina olekaan. Läheisten peltojen keltainen sinappi ja auringonkukat aurinkoisena päivänä eivät yhtään tunnu marraskuulta.Eipä silti, on tässä ollut pimeitä sadepäiviäkin, mutta kun tulee mieleen viime vuosien pelottavat jokien kuivumiset, osaa olla kiitollinen vedestäkin.

Marraskuun kalenteri on aika täynnä, kerran naapureiden kanssa oluttuvassa, kaksi kertaa käydään syömässä martinhanhea, joka Saksassa kuuluu martinpäivän ja marraskuun perinteisiin. Kahdet syntymäpäiväkutsut on kalenterissa ja kaksi kertaa Philharmonia, joista ensimmäinen oli loistava Susanna Mälkki ja Schubertin sinfonia maanantaina ja sunnuntaina on Sol Gabetta ja Patricia Kopatchinskaja. Kaksi kertaa meidät on kutsuttu syömään ei-hanhea, kerran olen kirjallisuuspiirissä ja kaksi kertaa silmälääkärillä ja kolme kertaa hammaslääkärillä, menoa riittää.
Synttärikutsuille on nyt helppo mennä, kun tietää minkä lahjan vie, tässä tämänpäiväinen lahja paljon lukevalle ystävälleni, jolle on normaalisti vaikea ostaa kirjalahja, koska hän on lukenut KAIKEN. Så där, tämä lähtee nyt synttäribrunssille. Isäntäväki on varmaan tuonut Ranskasta taas herkullisia juustoja, mutta tuskin osaavat tehdä tällaisen hienon juustolautasen, jonka kuvan olen ottanut jostain suomalaisesta lehdestä.
8 Kommentare:

 1. Ihana sinappi ja auringonkukatkin! Ei ollenkaan paha.
  Kiirettä näemmä teillä riittää ja kivoja kiireitä taitaa olla suurin osa. Hammaslääkäristä en niin tiedä...
  Juustolautanen näyttää hyvältä ja jo vähän jouluiseltakin :)
  Mukavaa marraskuun loppupuoliskoa täältä vaihteeksi aurinkoisesta säästä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ajattelin laittaa tuon juustolautasen uudenvuodenaatoksi kun pitää krksiä paljon syötävää pitkälle illalle

   Löschen
 2. Ei oikein näytä ankealta marraskuulta. :-D Mutta kiva että on mukavaa ohjelmaa, niin marraskuukin menee ihan huomaamatta.

  AntwortenLöschen
 3. Ajatella, että vielä 1980-luvulla oli Martin päivänä 11.11. täällä leudossa Pfalzissa Reinin varrella pakkasta, lunta ja kaduilla pääkallokelit. Tänä syksynä tulee Atlantilta jonossa matalapaine ja sateet helminauhana toinen toisensa perään ja metsissä ruska kauniimmillaan.Luonto kiittää, joet tulvivat. Kuulin autoraidiosta, että Kölniin Jecket tuppautuivat 11.11. kuin viimeistä päivää. Meillä avattiin viikko sitten jo joulutori. Täkäläiset saksalaiset ovat kovia juhlimaan, viinijuhlista sujuvasti jouluun ja loppiaiseta salikarnevaaleihin. Badenin ja Pfalzin karnevaalit ovat hiukan erilaiset kuin Kölnin.

  AntwortenLöschen
 4. Ensimmäisen Faschingin näin Heidelbergissä, ei ollut todella samaa menoa kuin Kölnissä. Täällä on mennyt ihan kamalaksi, aina vaan enemmän ihmisiä tulee muualta tänne juhlimaan. Tässä läheisestä hotellistakin lähti kuusi henkilöä jo aamulla kahdeksalta keskustaan juhlimaan. Uniwiesen on tallattu ihan kamalaan kuntoon ja läheisen lammikon vettä ei näkynyt lainkaan kun lammikko oli niin täynnä roskaa. Meidän avuton ylipormestari ei osaa tehdä mitään.

  AntwortenLöschen
 5. Siellä on kaunista marraskuussa. On nyt täälläkin, kun viime yönä on satanut lunta ja on valoisaa. Lähden kohta ekan kerran lumitöihin tälle syksylle (takapihalta lumi pois jotta lyhdyt tulevat käyttöön). Täälläkin oli kaikenlaisia tapahtumia viime viikolla, mutta nyt onkin sitten hiljaista!

  AntwortenLöschen