Freitag, 24. November 2023

Adventtia odotellessa

Ohjelmaa on riittänyt. Eilen kävimme ns. Philharmonialounaalla, jossa pääsee kuulemaan orkesterin harjoituksia puoleksi tunniksi, ohjelmassa oli Brucknerin viides. On aina hauska nähdä muusikot soittamassa tavallisissa vaatteissa eikä mustissa kuten konserteissa yleensä. Aika paljon oli nytkin kuulijoita, idea on hyvä, monet uskaltavat helpommin tulla kuulemaan klassista musiikkia. Selvästi huomaa, että joukossa on maallikkoja, sillä sekunninkin tauon jälkeen he alkavat taputtaa, ihan niinkuin laulussa taputettaisi joka säkeen jälkeen.Menimme sen jälkeen thaimaalaiseen bistroon lounaalle. Viereisessä pöydässä istui kolme aasialaista turistia, emme saaneet selville minkä maalaisia ja ovesta tuli sisään mies, joka ei kovin hyvin päässyt kulkemaan, ihan hyvin pukeutunut oli, mutta ei oikein osannut tarjoilijalle sanoa mitä haluaa ja sitten meni aasialaisten pöydän viereen ja nappasi kädellä  ruokaa yhden miehen lautaselta porkkanan palan ja istahti vapaalle tuolille.   Siinä oli tarjoilijoilla homma kiskoa kaveri ylös tuolista ja luotsata ulos, pultsari hän kai oli. Tarjoilija sanoi aasialaisille, että ”this is also Germany” ja meille hän kertoi, että silloin tällöin tulee  kodittomia valittamaan nälkää ja he vievät sitten heille ulos ruokaa.

Otin joku aika sitten toisen kummilapsen Plan Internationalin kautta, hän on pikkuinen söpö 5v poika Vietnamista. Kerrankin olen suhtkoht ajoissa saanut aikaan lähettää joulupostia kummilapsosille. 13v nepalilaistyttö saa rannekorun ja vietnamilaispoika jalkapallon, samalla Plan sitoutui lahjoittamaan pojan kylälle jalkapallon, ihan kiva idea.


Syyskuussa kauhistelin kauppojen joulukamaa, mutta näinä pimeinä päivinä olen alkanut katsella joulukoristeita ja laitoin ulos jo valot pihan pieneen ruukkukuuseen ja joulutähdenkin jo hankin. Jouluruusut ulkona pukkaavat jo nuppuja.


Facebook muistutti, että vuonna se ja se olin tehnyt linnuille kivoja joulupipareita.


Jotkut joulutorit on jo auki, viimeiset aukeaa varmaan nyt viikonloppuna. Turisteja on jo paljon, kuvan otin aamulla lääkäriin mennessä, silloin oli vielä tyhjää.

6 Kommentare:

 1. Vihdoinkin onnistuin muuttamaan asetukset ja saamaan kommentoinnin läpi! Täällä on taas niin paljon mukavia asioita, että palaan huomenna paremmalla ajalla tutkimaan:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Välillä vähän tricky ne asetukset, nyt en itsekään pääse kaikkialle

   Löschen
 2. Muutkin ihmiset taitavat kaivata yhteisöllisyyttä raskaiden koronavuosien ja lockdownien jälkeen. Uskaltautuvat klassisseen konserttiinkin. Hyvä niin. Oli suorastaan kammottavaa lockdownin aikana kävellä tavallisia kulkureittejäni valottomilla ja autioilla paikoilla, missä on perinteisesti joulutori, vaikka en tapaile ystäviä joulutoreilla tai tarvitse lisää jouluisia tavaroita. Kuuma omenamehu ja vastapaistetut Kartoffelpufferit omenasoseen kanssa maistuvat, ja lasten karusellissa soi taukoamatta "Joulupiparkakkujen paistaminen" ("In der Weihnachtbäckerei"). Tontuthan täällä Pfalzissa eivät hyppele eikä joulupukki näin kauas etelään pääse vesikelillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nythän se koronapahus alkaa taas ilmestyä lähemmäksi, ei tosin niin pahana ja onhan mulla viides rokotus.

   Löschen
 3. Täälläkin on jo monta päivää ollu upeat ulkoilusäät, mutta edelleen kipeähkönä sisällä. onneksi en ostanut täksi päiväksi yhtä konserttilippua! Ja onneksi en tullut kipeäksi ennen seminaariani!

  AntwortenLöschen