Samstag, 23. März 2024

Makeasti oravainen

 Eilen haudattiin naapuriemme tytär, jonka päälle ajoi betonimyllyauto, jonka kuski ei muistanut katsoa tarkempaan kääntyessään huoltoasemalle. Sinä päivänä täällä lakkoili julkiset liikennevälineet, vaativat vaatimattosti lisää palkkaa ja viisi tuntia lyhyempää työpäivää ja lakon takia Anjan oli pakko mennä pyörällä töihin. Työkaverit kertoivat eilen miten he odottivat Anjaa aamupalaveriin ja ihmettelivät, kun nuorta naista ei kuulunut.  En ole koskaan ollut niin isoissa hautajaisissa, varmaan sata ihmistä oli paikalla meidän kaikkein kauneimmalla hautausmaalla

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:St._Maria_Magdalena_und_Lazarus_(Köln)?uselang=de


Oli niin liikuttavaa haudalla , kun oravaäiti juoksi siitä ohi oravavauva suussaan ja vieressä seisoi ihmisäiti surren tytärtään. 

https://www.youtube.com/watch?v=AowNlJWnHW8


8 Kommentare:

  1. Miten kamlakra ja surulliselta kuulostava onnettomuus💔

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Se oli ollut kuin elokuvassa, ovikello soi, poliisit pyytää päästä sisälle, pyytävät vanhempia istumaan….

      Löschen
  2. Niin hirveitä tällaiset onnettomuudet monelle osapuolelle - perheelle, ystäville, sukulaisille ja myös onnettomuuden aiheuttajalle. Muistan, kun nuori poika ajoi samalla tavalla autollaan pyöräilevän sukulaistätini päälle. Poika halusi osallistua isänsä tukemana hautajaisiin ja vaikka kaikki olivat surun murtamia, oli ehkä järkyttävintä nähdä tuon pojan itku. Kiitos orava-laulusta, kummasti sekin toi tekstin luettuani kyyneleet silmiin!

    AntwortenLöschen
  3. Pakahduttavan surullista ja kamalaa. Lapsensa menettäneiden vanhempien lohduttaminen on vaikeinta mitä kuvitella saattaa. Ainakaan sanoja siihen ei oikein löydy.
    Ja kuten Clarissa tuossa edellä mainitsi, varmasti onnettomuuden aiheuttajallekin jää hirvittävä syyllisyys loppuelämäksi. Kunpa tehdyn saisi tekemättömäksi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kurjaa oli myös, että vanhemmille ei annettu tietoja miten onnettomuus tapahtui, siihen pitää ottaa (ja maksaa) asianajaja, en tiedä onko Suomessakin noin.

      Löschen
  4. Laulu oravasta oli yksi lapsuudenaikaisista koululauluista. Olinkin sen jo kokonaan unohtanut. Nykyaikana lapset kasvavat erilaisen musiikin kanssa. Orvokeilleni laulan niitä kastellessani mielessäni "Orvokkini tummasilmä".

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jännä tuo orvokin nimi, Saksassa äitipuoli ja Suomessa orpolapsi

      Löschen