Mittwoch, 15. Mai 2024

Banaanivaltiossako asun?

Kun joku vuosi sitten Saksasta loppui verenpainelääke, siis ihan tavallinen yleinen lääke, jota miljoona ihmistä varmaan joutuu käyttämään, tuli nyt uusi yllätys, osteoporoosilääkettäni ei ole saatavilla. Se on tärkeä lääke, joka pitää aina ottaa samana viikonpäivänä puoli tuntia ennen aamiaista ja sen jälkeen ei saa mennä enää pitkälleen. Hupsista, mitäs nyt? Katsoin netistä, että sitä saa Belgiasta ja eipä sitten muuta kuin lähdettiin Eupeniin Belgiaan.
Se täällä Keski-Euroopassa asumisessa on hyvä, että pääsee nopeasti muihinkin maihin. Eupeniin oli tunnin matka ja sieltä olisi löytynyt montakin pakkausta, jos olisi ollut useampi resepti.

Kesäkuussa saamme ystäväpariskunnan Suomesta talonvahdiksi ja päätin hommata sitäkin kautta vielä yhden reseptin, he voisivat tuoda yhden pakkauksen varmuuden vuoksi, kun ei ole harmaata aavistusta miten kauan täällä puute kestää. Siitäpä tulikin sitten ongelma, kun useammassa suomalaisessa apteekissa sanottiin, että saksalaisella reseptillä ei Suomessa saa lääkettä, vaikka

Onneksi nyt kuitenkin löytyy apteekki, joka tajuaa, että ollaan EU:ssa.

Seuraava retki tehdään Koblenziin, löysin restauraattorin edellisen postauksen ikonille. Sain suomalaiselta asiantuntijalta lausunnon, että ikoni on taidehistoriallisesti arvokas ja kannattaa korjauttaa.
Viulut maksaa miehen työnantajan vastuuvakuutus, jippii.

Joskus kauan sitten Ranskasta tuomani köynnösruusu kukkii🌷
7 Kommentare:

 1. Oletan, että puhut firma Bluefish´in Alendronsäuresta. Emme asu banaanivlatiossa, mutta olemme liikaa riippuvaisia mm. Intiassa valmistetuista lääkkeistä. Bluefishkin ostaa Intiassa valmistettuja lääkkeitä Ongelmasta on jo puhuttu kauan. Euroopassa pitäisi valmistaa itse enemmän lääkkeitä. Jos ymmärsin oikein, niin firma Bluefish on konkurssissa. Nyt Alendronsäuren käytössäkin on ongelmia, ja ortopedini määräsi niitten ottamisen kadeksi vuodeksi tauolle. Kesällä hän tekee uuden luuntiheysmittauksen.
  Hyvä, että voit korjauttaa ikonisi.
  Ruusut ovat täällä niin ihania ja helppohoitoisia. En osaa lopettaa ihailemasta niitä. Tuo köynnösruusu tykkää kasvupaikstaan ja paljastss sen köyddo

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tunne Bluefishiä, olen vuosien mittaan saanut monen eri valmistajan Alendronsäurea, nyt ei ole mitään Saksassa saatavilla, ei Ratiopharm, ei Sandoz, terveysministeriö käskee hakemaan lääkkeen Puolasta.

   Löschen
 2. ... ja näytää sen kukkimalla runsaasti.

  AntwortenLöschen
 3. Onneksi löytyi naapurivaltiossa se lääke.Muistan kun asuin jonkun aikaa eksän luona Amsterdamissa,ja oli niin helppo mennä.naapurivaltioihin.Onneksi löytyi korjaaja ikonillesi

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aikaisemmin hain jo kerran jotain lääkettä Hollannista.

   Löschen
 4. Hienoa kun sait ikonille entisöijän!! Näin jo aikaisemmin googlatessani saman tyyppisiä ja todellakin, arvokkaita ovat! Odotan jännityksellä tulosta, kestää varmaan aikansa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen kiitollinen Kuopion Riisalle, tiistaina viedään näytille Koblenziin.

   Löschen