Freitag, 14. Juni 2024

Empty nest syndrom

 Aamulehdessä oli artikkeli minkä ikäisenä miespuoliset tyypit lähtee eri maissa kotoa. Italiahan on mm. aina ollut tunnettu siitä, että Hotel Mama pitää pojat pitkään kotona.  Maailman onnellisin kansa eli Suomi on tässäkin asiassa ykkönen, lapset saa lähteä jo keskimäärin 21v, ehkä se onnellisuus johtuu siitä.😂 Meillä on naapurissa yksi 37v, joka asuu edelleen pienessä lastenhuoneessaan, liekö opettajapariskunta onnistunut erikoisen hyvin kasvatuksessa vai onko ajatus, että ei tarvitse mennä vanhainkotiin kun kotona on lapsi hoitamassa. Perhe on erikoinen muutenkin, tarvitsemme harvoin kelloa, kun tiedämme, että lauantaina kello 9:50 pariskunta lähtee kaupungille aamiaiselle, tietenkin aina samaan kahvilaan. Viikon kesäloma ja viikon syysloma on aina samassa paikassa samassa kämpässä. Nurmikko leikataan maanantaisin kello 9:15. Ehkä se on ihan kätevää, ei koskaan tarvitse miettiä mitä tekisi.


Saapa nähdä miten empty tästä meidän pesästä sunnuntaina tulee, olisi nimittäin tarkoitus lähteä tänne


Mutta mutta, tuo kämppäkaveri on vähän sairastellut, ei mitään vakavaa, mutta emme vielä tiedä onnistuuko matka hänen puolestaan. Minun on pakko lähteä, onneksi mukana on ystäväpariskunta enkä ole ihan yksin. Allumiehen luottokortissa on peruutusvakuutus ja lennon voi muutenkin perua tai siirtää. Aloin tässä itsekin tutkia vakuutuksiani, sairasvakuutus maksaa kaiken ulkomailla, myös siirron kotiin jos välttämätön. Maksavat myös 2500€ korttien väärinkäytöstä, tulkit, asianajajat ja vaikka mitä, hyvä kun tajusin lukea ehdot. Hätänumeroon voi soittaa 24h, hieno juttu.

Säätiedotuksen mukaan kannattaa ottaa lämmintä vaatetta mukaan, mutta siihenhän tässä on totuttu, kun Saksassa on ollut aivan onneton toukokesäkuu. En muista koskaan ennen ottaneeni kesäkuussa käsineitä sauvakävelylle mukaan.

Olen nyt ihan hermorauniona kaiken stressin jälkeen, mikään ei ole toiminut viime kuukausina kuin olisi pitänyt, aina on jouduttu jännittämään, että joku tulee ajoissa, viimeksi odotin KOLME viikkoa PINiä luottokorttiin, ilman sitä ja ilman Allumiestä olisin ollut rahaton Kanadassa. Koskaan ei ole ollut näin ei-kiva lähteä matkalle, mutta minkäs teet. Pidetään peukut pystyssä, että kaveri saa luvan lähteä matkaan. 🙏

No niin, eihän se PIN toiminut, tuli ekalla yrityksellä tieto, että väärää numeroa yritetty liian usein, mutta ihmeitä tapahtuu Saksan maallakin ja Postipankissa, joka on tunnettu kivikauden aikaisesta IT:stään, saivat kuin saivatkin virheen pois ja kortti toimii.

6 Kommentare:

  1. Ikävää, että sinulla on ollut noin paljon vastukkeita monessa asiassa. Pidän peukkua, että loma onnistuu hyvin. Sairausvakuutus on tärkeä. Onkohan noilla naapureillasi joku pakkoneuroosi? Koulun kellot soivat aina samaan aikaan, eikä sitä sittten voi tottumuksiaan ja tapojaan muuttaa eläkkeelläkään. Tottumus on toinen luonto, sanoo sananlasku.
    Eikö 37 vuotias ole löytänyt toista yhtä rakasta naista kuin oma äiti. Vai oliko äiti niin karmea, että karkoittaa kaikki mahdollisetkin miniäehdokkaat Anoppivainaan tapana oli heittäytyä maahan vaikka kadulla eli muka pyörtyä, jos joku asia ei mennyt hänen mielensä mukaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei koskaan ole ollut ystäviä pojalla, ei ikinä lapsena Kindergeburtstag tms, mikä muuten Saksassa on normaalia. Uusilta naapureilta meni viisi vuotta ennenkuin tajusivat, että tämä poika ole olemassa, kun ei koskaan ulkona.

      Löschen
  2. Ei lopu ongelmat, nyt ne väittää, että meillä ei ole viisumia vaikka on, huomenna nähdään uskovatko.

    AntwortenLöschen
  3. Kaikesta huolimatta nyt hyvää matkaa! Toivottavasti kaikki menee hyvin. Prince Georgissa olen viimeksi ollut; kiva pikku kaupunki, mutta isoja sosiaalisia ongelmia näkyi olevan,

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me ei olla käyty kuin Quebecissä, nyt kiva nähdä länsi.

      Löschen
    2. Sairastapaus lentsikassa, 9 h lento piteni 4h, kun jouduttiin palaamaan Frankfurtiin sairastapauksen takia.

      Löschen