Donnerstag, 18. Juli 2024

Välillä vähän lukemista

Vaihteluksi Kanada-postauksien väliin vähän lukemista. Housesitterit raahasivat Suomesta muutaman kirjan, paperikirjoja en raaski Suomesta tilata hurjien postimaksujen takia eli ostan normaalisti vain e-kirjoja tai käytän ystäviä kuriirina. 


Luin joistakin blogeista kehuja ruotsalaisesta (nuoremmille tarkoitetusta) kirjasarjasta ja luin sen ensimmäisen osan Viaton sydän lyö ja se kelpasi hyvin vanhemmallekin ihmiselle. Toista osaa ei ollut vielä suomeksi ja uskalsin ostaa sen ruotsinkielisenä e-kirjana ja kappas vaan, lukeminen sujuu hienosti, en yhtään huomaa, että luen ruotsiksi, jos jotain sanaa en tunne, osaan saksan avulla sen kääntää, aivan uskomatonta, kun aktiivinen sanavarastoni on todella kehno. Tuota sanaa ”bergtagen” en kyllä tuntenut, mutta sen on pakko olla Zauberberg.


Saksankielistäkin luettavaa on pöydällä, lähdemme nimittäin loppukuussa synttäreille Krakovaan, edellisestä käynnistä on  jo 14 vuotta ja oli aika ostaa uusi matkaopas.






6 Kommentare:

  1. Siinä kaksi kirjaa, jotka minun on pakko saada! En ole päättänyt, minkä kautta ne ostan/tilaan. Kinnunen on saanut vain ylistäviä arvosteluja, enkä ihmettele! Eeva Kilpi on aina ollut oma kirjailijani, mielenkiintoista katsoa, mitä teos pitää sisällään. "Bergtagen" hämmästytti täällä meitä molempia, mutta Taikavuorihan se tosiaan oli.

    AntwortenLöschen
  2. Tommi Kinnunen osaa!!! Kiitos Kanadan turneesta.

    AntwortenLöschen
  3. Samoja kirjavalintoja on minullakin. Anna-Riikka Carsonin Rakas Eeva Kilpi kirjan tilasin adlibriksestä. Olen lukenut sitä viipyillen kirjaston kahden viikon lainojen ohessa. Tuttua, ehdottomasti mielenkiintoista asiaa haastattelujen muodossa. Tommi Kinnusen Kaarna on edelleen varauksessa. Jossain vaiheessa luen Minna Lindgrenin kirjan. Parhaillaan luen Johanna Venhon kirjaa Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa. Vahva suositus. Kiitos upeista Kanadan matkanne kuvista ja teksteistä! Kaikki oli suurta, niin talot kuin vuoretkin. Työyhteisössä tutuksi tullut pariskunta asui aikanaan Vancouverissa. Siitä muistona heillä oli kanadalaisen arkkitehdin piirtämä koti, jossa vaatehuonekin oli suomalaisen keskiverto makuuhuoneen kokoinen. Hyvää Krakovan matkaa ja kesän iloa1

    AntwortenLöschen