Samstag, 31. August 2024

Sustainability, mitä se on suomeksi?

 Sustainability - avoidance of the depletion of natural resources in order to maintain an ecological balance.

 Meillä käytetään aurinkosähköä, sen pitäisi riittää ainakin 10 kk vuodesta sekä auton lataamiseen että taloussähköön.




Sadevettä keräämme tynnyriin, sillä kastelemme kukat.


Eilen kuulin serkulta, että nyt voi viedä pahvilaatikotkin uusiokäyttöön. Nykyäänhän ihmiset ostavat paljon netin kautta ja esim. meidän naapuripariskunnalle tulee keskimäärin kaksi pakettia päivässä, heillä on jopa talon edessä paketteja varten iso postilaatikko, jonne pakettiposti jättää paketit, täällähän ne kannetaan vielä kotiin. He saattavat tilata vaikka kilon jauhoja tai hammastahnaa netin kautta. Itsekin toki tilaamme netistä, mutta ei nyt ihan sellaista mitä lähikaupasta saa, mutta jonkun verran paketteja tulee ja niiden mukana paljon pahvia, jota sitten joutuu pilkkomaan paperiroskikseen. Nyt on olemassa sovellus, josta voi katsoa lähimmän repacket-liikkeen ja sinne voi viedä pahvilaatikot uusiokäyttöön, niitä ei tarvitse edes taitella pienemmäksi. Serkku asuu kuuden asunnon talossa ja porukat vievät autotalliin laatikot ja hän heittää ne autoonsa ja vie repacketille. Tuskin nuo meidän naapurit ovat halukkaita samaan, he ajavat jopa autolla 750 m leipomoon, sustainability on heille vieras sana jopa saksankielisenä (=Nachhaltigkeit).

Ikoninikin korjautin enkä ostanut uutta, hah hah, hyvä vitsi. Se on siis restauroitu, näkeehän siitä tarkka silmä, että on ollut halki, mutta hyvä noinkin. 



6 Kommentare:

  1. Voit kyllä olla todella tyytyväinen ikonin korjaukseen, epäilin jo, että onnistuuko. Teillähän ollaan oikealla kestävän kehityksen linjalla! Kyllä mekin yritämme tehdä parhaamme, tai olemme ainakin yrittäneet. Noin kerran kuussa teemme tilauksen Prismaan, jolloin pahvilaatikoita kerääntyy helposti. Enimmäkseen niistä on hyötyä uusiokäyttönä, tavaraa viedään ja tuodaan niissä joko kesäpaikkaan tai lapsille kuljeteaan aina jotain, en ymmärrä, miksi meillä on aina auto täynnä, kun mennään jonnekin. Tarpeen siis ovat. Vettä mekin keräämme, vaikka sitä on tullut kyllä aivan liikaa tuota ylhäältä päin tätnä kesänä.

    AntwortenLöschen
  2. Na, jetzt herrscht lauter Sonnenschein. Ajattelen teidän mennyttä taisteluanne VW:n kanssa. Aina ei ole helppoa ymmärtää, mitä muitten päässä liikkuu, kuten tuon teidän naapurinne. Olisivatkohan spontaaneja ja impulsiivisia ihmisiä? ADHD?
    Ihanaa, että sait ikonisi restauroiduksi.Siitä saakin näkyä, että se on korjattu. Sikäli kuin jotakin kuvasta ymmärsin, oletan, että se esittää evankelista Markusta, joka on nyt sinun suojelijasi. Ensin ihastuin kuvan virnistävään "pikkupiruun", mutta se taitaakin olla siivellinen leijona. Symbolit kirja ja leijona sopivat evankelista Markuksen seuraan. Markus sopii myös suojelijaksi sinulle, joka kirjoitat blogia. Markus suojelee myrskyssä, salamoilta ja raekuuroilta - ja että et saa syyhyä. Markus tuo hyvän sään ja hyvän sadon.
    Joko olet korjannut puutarhasi sadon?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jotkut ihmeen tyypit pisti mua siellä ikonimatkalla eikä Markus ollut moksiskaan, vieläkin kutiaa, 5 cm läpimittainen läiskä. Olen korjannut satoa, ainakin 10 kirsikkatomaattia:-)

      Löschen
  3. Hyvin korjattu tuo ikoni! Jännää, että kestävä kehitys on siellä monissa paikoin pitkällä, mutta esim. käteinen on kova sana vielä tänäänkin. Meillä on vaan erikseen pahvinkeräys; autottomana en kyllä voisi edes viedä tyhjiä laatikoita kokonaisina minnekään.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Se hyvä koronassa oli, että kortilla maksaminen on sen ansiosta huomattavasti lisääntynyt.

      Löschen