Donnerstag, 24. Juli 2008

Pannaan pipariksi




Tätä keittiöni seinällä riippuvaa kirpputorilta ostamaani, isokokoista piparimuottia on ennen vanhaan käytetty Saksassa markkinoilla, mm. Münchenin Oktoberfestillä, myytävien piparisydänten muottina.



Foto: Werbemittel-Karch


Kun tässä on vuosien mittaan kerääntynyt suuri määrä piparimuotteja ja ne eivät enää tahtoneet mahtua keittiön laatikkoon, ostin magneettitaulun ja kiinnitin siihen kaikki muotit. Taulu on nyt keittiön seinällä ihailun kohteena. Sitä oli valitettavasti vain vaikea kuvata heijastuksen vuoksi.



Ja kun tässä on muoteista kysymys, niin tässä kiva suolainen resepti:
Tuliset keksit

Taikina:
1 keltuainen
250 g voita
350 g jauhoja
50 g cheddar-juustoa
1-2 tl Sambal Oelek
1 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 tl currya
1 tl chilijauhetta
1 tl murskattua kuivattua chiliä
1 tl Worcestershire-kastiketta

Koristeluun:
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1 tl chilijauhetta
3 rkl roseepippuria

Sihtaa jauhot astiaan, lisää hienoksi raastettu juusto ja keltuainen.
Lämmitä voi ja sekoita siihen kaikki mausteet ja lisää se jauhoihin. Sekoita ensin sähkövatkaimella ja sen jälkeen käsin notkeaksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä kolmisen tuntia jääkaapissa folioon käärittynä.

Kuumenna kiertoilmauuni 150C.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3-4 mm paksuksi ja ota siitä muotilla keksejä leivinpaperille pellille. Lämmitä hunaja ja lisää suola ja chilijauhe ja voitele keksit ja koristele murskatulla roseepippurilla. Paista noin 15 min. Tarjoa esimerkiksi viinin kanssa.

2 Kommentare:

  1. Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.

    AntwortenLöschen
  2. Kiitos käynnistä blogissani! Tulin heti katselemaan "sitä sun tätä" ja täällähän olikin tosi kivoja juttuja :) Ihana idea laittaa piparimuotit seinälle. Taidan koittaa jotain samanlaista kunhan kotiin pääsen. Jännä toi resepti, rakastan uusia reseptejä!

    AntwortenLöschen