Freitag, 10. Juli 2009

Kiirettä pukkaa

Eilen illalla, kun olimme juuri saaneet syötyä insalata caprese jokiravunpyrstöjen kanssa,

soi puhelin. Provencen serkku soitti ja kertoi tilanteesta hotellissa, jossa hän on töissä. Itävaltalainen turismialaa opiskeleva tyttö oli tullut sopimuksen mukaan kesäkuun alussa kahdeksi kuukaudeksi apulaiseksi hotelliin. Oli oikein kaunis tyttö ja piti itsekin peilikuvastaan niin että aika meni lähinnä peiliin katsoessa. Kun serkku halusi näyttää, minne roskapussit joudutaan (autolla) viemään, tyttö jäi autoon istumaan ja katseli, miten serkku tyhjensi roskapusseja takarontista. Kolmen viikon kuluttua tuli viesti, että tytön isoäiti oli kuollut ja hänen piti lähteä kotiin Itävaltaan. Vaikka tyttö olikin vain vajaa kolme viikkoa, serkku oli kiltisti luvannut pyynnöstä antaa todistuksen neljästä viikosta, kun se on oli opiskelupaikkaa varten tärkeää. Eipäs se riittänyt tytölle, vaan hän alkoi vaatia palkkaakin neljältä viikolta. Kun hän lähti, hänen huoneessaan oli maljakossa edelleen ne kukat, jotka serkku oli ystävällisesti sinne laittanut tervetuliaisiksi. Ja mitäs sitä lakanoita ottamaan sängystä, kyllähän ne joku muukin voi ottaa. Tällaistakö on nykyajan nuoriso? Ehkä vielä ymmärtäisin, jos ei olisi alan ihminen, mutta tyttö on jo kaksi vuotta opiskellut hotellialaa. Nyt on sitten serkku tehnyt kaikki hommat itse ja alkaa olla loppuunpalanut ja säälistä lupasin lähteä apulaiseksi, niin että meikä nyt sitten lentää sunnuntaina kymmeneksi päiväksi Nizzaan ja menee hotelliapulaiseksi St. Raphaeliin. Tervetuloa, saatte hyvän palvelun, jos sanotte salasanan "blogistania".
Kamala kiire nyt sitten hoitaa asiat. Aamulla juoksin gynekologille viemään ruskeaa näytettä paksusuolen syöpätutkimusta varten (rutiinikontrolli) ja sieltä silmälääkärille pyytämään apua tulehtuneisiin punottaviin silmiin. Vihaan Saksan kahden luokan terveyssysteemiä, mutta otinpa taas kiitollisena vastaan sen yksityispotilaalle annettavan palvelun, että ilman aikavarausta pääsin muitten ohi. (Omatunto kyllä kolkuttaa.) Sitten etsimään ruoka-aineita huomenillan menyyseen, kun mies haluaa kokkailla vieraille uusia ruokia. Välillä aina mietin, mitä ihmeen vaatteita minä pidän siellä hotellissa ja ostin vähän päällepantavaa. Kahden aikaan olin ravannut kilometrikaupalla ympäri kaupunkia ja menin sattumalta optikkoliikkeen ohi, jossa olin viikko sitten korjauttamassa lasejani ja näin uudet rillit, joista jäin haaveilemaan. Palkinnoksi tästä rasittavasta päivästä päätin ostaa ne. Olen aina vähän liiankin spontaani tuollaisissa asioissa, mutta mitäs ihminen voi luonteelleen.
Säälin senkin jälkeen vielä kamalasti itseäni, kunnes muistin ajatella ystävääni Ginaa, jota kemoterapia rasittaa nyt aivan kamalasti ja ajattelin, että olenpa minä epäkiitollinen ihminen.

Kommentare:

 1. Hotellihelunaksi Nizzaan, ei paha nakki :) Nauti työstä ja vähän siitä vapaa-ajastakin!

  AntwortenLöschen
 2. Olipas kiittämätön ja hemmoteltu tyttö! Itsekin hotellialaa opiskelleena jouduin harjoittelemaan alaa kokonaisen vuoden palkatta.....enkä tosiaankaan vaatinut mitään palkkaa siitä.Tuo tyttö olisi varmaankin sen tehnyt!
  Mutta hotelliapulaisena Nizzassa kuulostaa ihan houkuttelevalta, nautippas siitä kunnolla jos vain pystyt! Ja kiltti olet, kun menet sinne apuun!

  AntwortenLöschen
 3. Olipa siinä. Ihan hengästyttää moinen uutistulva. Hyvin palkitsit itsesi itsesi sitten kaiken tohinan jälkeen.
  Niin ne työvaatteet. Käypä täällä katsomassa esimerkkiä. Et kai ostanut vääränlaisia?!
  http://www.clothgallery.com/pages/tyo.htm
  Ruokakuvista katson aina ensin astiat. Nyt mua vaivaa tuo lautanen, mikä se on, tutun näköinen.

  AntwortenLöschen
 4. Susadim: siis se hotelli on St. Raphaelissa, puolisen tuntia Nizzasta. Nizza olisi kyllä vielä kivempi paikka (lue: parempia kauppoja)
  Yaelian: tämä tyttö teki jo alussa mielettömiä palkkaneuvotteluja ja luulivat, että kun siinä on niin dynaaminen, niin on muutenkin aloituskykyä ja näkee kaiken, mutta toisin kävi
  Clarissa: en mene kokiksi, muuten laittaisin tietenkin tuollaiset vaatteet. Lautanen on Arabian Arctica-sarjaa, sitä oli kerran tuollaisella kesäisellä kuviolla ja ostettiin yksi iso tarjoilulautanen. Muu astiasto meillä on valkoisena.

  AntwortenLöschen
 5. No jo oli apuri serkulla! On joillakin otsaa! jestast!
  Olet ihanan avulias, kun menet jeesaamaan - ja onhan varmaan hauskaakin päästä Nizzailemaan! :) TOivottavasti sulla on vähän vapaa-aikaakin, niin saamme kuvia ja kerrontaa sieltä :)

  Mäki palkitsen itseäni tarvittaessa tuollaisilla extemporee ostoksilla: joskus isommilla ja joskus pienemmillä. You deserve it! :)

  mukavaa viikonloppua, Allu! :)

  AntwortenLöschen
 6. Onpas eri tyyppi tuo harjoittelija. Mutta on niitä Suomessakin. Tytär on ravintola-alalla, ohjaa harjoittelijoita ja on kertonut kaikenlaisista oudoista tyypeistä. Mutta tuollaiset ovat onneksi poikkeus.

  AntwortenLöschen
 7. Ei muuta kuin menoksi! Voisin vaikka itsekin lähteä, kun aikaa on (=loma) ja sääkin alkaa kyllästyttää.

  AntwortenLöschen
 8. MaaMaa: serkku oli niin masentuneen tuntuinen, etten voinut muuta kuin luvata apua. Kivaa WE sullekin!
  kirlah: edellinen harjoittelija ei ollut sen häävimpi, mutta oppi kuitenkin muutamassa viikossa, miten posti haetaan postilaatikosta tontin edestä (:-
  kato nyt tätäkin: no sähän olisitkin voinut hoitaa tämän homman, mua kun ei suoraan sanoen jostain syystä huvittais, mutta serkun takia teen sen. Kotona olisi ollut niin paljon kaikkea hammaslääkärin ajasta alkaen, mutta hoidetaan ne sitten Ranskan keikan jälkeen.

  AntwortenLöschen
 9. o_O

  Johan on ollut harjoittelija!
  No, eipä toisaalta ihmetytä. Kolmatta kesää olen töissä hotellissa ja kaikenlaista on tullut nähtyä...

  Pidä hauskaa hotelliapulaisena!

  AntwortenLöschen
 10. Sauerkraut: no sähän olisit voinut mennä sinne kesäapulaiseksi, kun on noin paljon kokemustakin.
  Kiitos, yritän pitää hauskaa.

  AntwortenLöschen
 11. Kuulostaa ihanalta tyomatkalta! Mukavaa reissua!

  AntwortenLöschen
 12. Röyhkeä hotelliapulainen! Minä olen kouluaikana ollut kaksi kertaa hotellissa taskurahaa tienaamassa, meillä oli kyllä stressiä.

  Kivaa työreissua!

  AntwortenLöschen
 13. Ah, miten mieluusti lähtisin sanomaan sen salasanan =)

  Mukavaa työmatkaa!

  AntwortenLöschen