Freitag, 2. Oktober 2009

Aamukahvit

keitin tänään uudella Nespressolla. Kun meidän entinen espressokahvinkeitin tuli vanhoilla päivillään inkontinentiksi, oli pakko hankkia uusi. Allumiehellä todettiin refluksi, joka ei tykkää kahvista ja siksi meillä juodaan entistä vähemmän kahvia eli uskalsin ostaa pienen ja sievän kapselivekottimen, vaikka se vähän suurentaakin ekologista jalanjälkeämme. Lohduttelen itseäni sillä, että kapselit menee recyclingiin.


Ulkona on mitä ihanan syyspäivä ja lähden nyt sauvakävelylle. Iltapäivällä pitää ostaa kahden päivän ruokatavarat, sillä lauantaina on Saksan kansallispäivä eli juhlitaan Saksan yhdistymistä, jota olemme rahoittaneet huomattavassa määrin maksamillamme veroilla, mutta se on ihan o.k. Muistan sen illan kuin olisi ollut eilen , kun televisiouutisissa näytettiin, miten Itä-Saksan johto ilmoitti, että raja avataan. Samaa lähetystä katsoivat itäberliiniläiset ystävämme ja pitivät asiaa vitsinä ja menivät nukkumaan. Aamulla sitten tuli puhelinsoitto länsiberliiniläiseltä siskolta ja kutsu kahville länteen. Mahtaa olla ollut ihmeellinen tunne. Hauskaa perjantaita, perjantai on mielestäni viikon paras päivä!

Kommentare:

 1. Sámoin minä muistan Saksan yhdistymisen päivän kuin eilisen: olimme Turkissa, ja illalla illallista syödesämme tarjoilija kertoi meille suurena uutisena, että ihmiset tanssivat Berliinin muurilla. Olimme kiertäneet Turkissa viikon, emmekä olleet kuulleet mitään sitä edeltävistä tapahtumista. Oli se suuri tapaus.
  Mutta Suomen itsenäistyminen oli varmasti vielä suurempi asia aikoinaan. Sitähän suomalaiset juhlivat vielä monien vuosikymmenienkin päästä suurena juhlana.
  Niinpä meikäläinenkin lähtee tästä ruokaostoksille. Hyvää pidennettyä viikonloppua Allulle ja allumiehelle!!!

  AntwortenLöschen
 2. Hei!Tää sun blogisi on kaunis ja kiinnostava.T,Kata

  AntwortenLöschen
 3. Onnea uuden apulaisen johdosta. Mullahan on kanssa refluksi, joskin se vaivaa mua normaalisti vaan, jos iltaisin syön/juon jotain hapanta JA makeaa sekaisin, esim. uudenvuodenaattona kuohuviiniä ja pohjoissaksalaisen perinteen mukaan munkkeja.
  Kahvia juon enää vaan iltapäiväkahvin viikonlopulla, kun on pullaa/kakkua tai jos on kahvivieraita, muuten mustaa teetä tai iltaisin yrttiteetä.

  AntwortenLöschen
 4. Kätevä tuo pikku-espressokone :)
  Mä en muista saksojen yhdistymistä, mutta jälkikäteen tietysti on nähnyt ohjelmia ja kuvia ja kuullut kertomuksia. Varmasti ollut ihan uskomaton tapahtuma! Ja miten uskomatonta on, että aikaisemmin ei rajan yli saanut mennä! ...

  Iloista viikonloppua Allulle ja allumiehelle! :)

  AntwortenLöschen
 5. Oi miten tyylikäs masiina tuo uusi Nespressosi on,ja varmaankin kahvi sillä laitettuna tosi hyvää!
  Täälläkin alkaa tänään pyhä,Lehtimajajuhla,niin että pidempi viikonloppu taas.
  Mukavaa viikonloppua ja hyvää kansallispäivää.
  Muuten,miten on Gina toipunut?

  AntwortenLöschen
 6. Maija: niin, on se varmaan ollut hieno juttu Suomessakin. Teillekin kivaa viikonloppua!
  Kata: kiitos ja kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen
  Soili: uusi apulainen on kiltti eikä pistä vastaan (toistaiseksi)
  MaaMaa: oli se tosiaan uskomatonta niille itäsaksalaisille. Muistan, että ne sai tervetuliasrahaa täältä viranomaisilta ja voivat sitten ostaakin jotain pientä. Nice w-e Irlantiinkin.
  Yaelian: se kahvi on TODELLA hyvää ja kuumaa, sillä mun mielestä kahvin pitää olla (alussa)kuumaa. Kiva kun muistit Ginan. Kahden ohitusleikkauksen jälkeen hän on toipumassa. Keuhkot ei vielä toimi 100% eli hengästyy helposti ja se jalka, jonka puolelle tehtiin ohitusleikkaus ei sekään vielä kunnolla pidä ja rollaattorin kanssa pääsee nyt itse vessaan, se on jo edistys. Lääkärit sanoo, että kaikki tämä on normaalia kooman jälkeen eli toivoa on, että korjaantuu asiat paikalleen. Jotenkin jännää, että se kaiken pahan alku eli syöpä on jäänyt jotenkin taustalle, kun on tullut niin paljon muita komplikaatioita. Emme ole vielä käyneet sairaalassa katsomassa, kun hän on kovin väsynyt ja puhelutkin rasittaa. Mutta parempaan päin mennään ja uusi kasvain oli vaaraton myoma.

  AntwortenLöschen
 7. Hieno kone. Nyt on myös entisillä itäsaksalaisilla mahdollisuus ostaa tuollainen.Jotkut ovat siitä mielissään, mutta olen ymmärtänyt, että vielä löytyy niitä, jotka palaisivat entisiin "hyviin" aikoihin.
  Oli se erikoinen tunne aikoinaan, kun käveli Checkpoint Charlien läpi lännestä itään, aivan toiseen maailmaan. Sai siinä selvitellä useammankin kerran, miksi, kenen luo, kuinka kauan jne. Valtavan hieno asia tuo yhdistyminen. Sitä kannattaa kyllä juhlia.

  AntwortenLöschen
 8. Clarissa: meille on jostain syystä kerääntynyt useampiakin itäsaksalaisia ystäviä ja vaikka he eivät missään tapauksessa ole sosialisteja, he sanovat, että ei siellä kaikki ollut huonoa. Se matkustuskielto taisi olla se suurin ongelma kaikille. Yksi ystävistä yritti pakoa Unkarin kautta, jäi kiinni siellä Itävallan rajalla ja meni vuodeksi vankilaan ja pääsi sitten vaimon ja tyttären kanssa länteen. Hän muuten tiesi, ettei pako onnistu, mutta halusi silti vankilan kautta yrittää päästä länteen. Joku hänen vankilakavereistaan joutui rangaistuksen kärsittyään jäämään Itä-Saksaan ja aika vaikeaksi meni elämä siellä. Bonnissa on Haus der Geschichte-niminen museo, jossa on Saksan sodanjälkeinen historia hienosti näytillä. (Kannattaa muuten ehdottomasti tulla katsomaan, muuten on aukko sivistyksessä!) Siellä on mm. Berliinin rajan passikontrolli ja siitä kun menen läpi, tulee aina mieleen ne rajan ylitykset miten tuijottivat kasvoja ja valokuvaa ja ei hymyn häivää kasvoilla, vaikka minulle sinisen suomalaisen passin omistajalle olivat paljon ystävällisempiä kuin länsisaksalaiselle viholliselle.

  AntwortenLöschen
 9. Mukavaa yhdistymisen viikonloppua! :)

  AntwortenLöschen
 10. Hienoa että Gina jo alkaa voida paremmin:-)

  AntwortenLöschen
 11. Minä olin 14 tai 15-vuotias, kun olin ensi kertaa Itä-Saksassa, kierrettiin perheeni kanssa autolla Eurooppaa muutamia viikkoja sinä kesänä. Yritin parhaani mukaan flirttailla tullimiehille, jotka olivat supersöpöjä mielestäni, mutta halusivat vaan tutkia auton vararengaspaikankin...
  Muutaman kerran sen jälkeenkin olin Itä-Saksassa, läpikulkumatkalla Itävaltaan. Ankean näköistä oli joka paikassa, sen muistan. Tai sitten ei ollut, mutta kun kaikki olivat niin sanoneet niin minäkin muistan sitten niin.

  Muistan kyllä muurin kaatumisen, katselin sitä telkusta koto-Suomessa ja ihmettelin maailmanmenoa.

  AntwortenLöschen
 12. Puoli yhdeksän uutisista katsoin silloin yhdistymistä. Muistan vieläkin sen tunnelman ja jopa niitä uutispätkiä (tai varmaan sitä samaa pätkää näytetään aina kun asiasta puhutaan, ehkä siksi muistan niin tarkkaan...)

  Kelpaa noin tyylikkäällä värkillä keitellä juhlakaffet :)

  AntwortenLöschen
 13. Perjantai ON viikon paras päivä. Viikonloppu koskemattomana yhä edessä. Keittimesi on tosi hieno ja hyvä että olet itsekin tyytyväinen. Itse juon kahvini haaleana tai kylmänä. Muistan Saksan yhdistymisen, naapuri oli käymässä Berliinissä juuri silloin työmatkalla ja toi tuliaisina palan muuria.
  Hyvä kuulla Ginan toipumisesta ja erityisesti että edes se kasvain hyvälaatuinen.
  Loistavaa perjantain jatkoa!
  Heljä

  AntwortenLöschen
 14. Hieno kone! Meidän keittiö on niin pieni, ettei tuokaan mahtuisi, mutta haaveillahan voi. Erehdyin ruokakauppaan nyt illalla, ja siellähän oli kamala ruuhka. Kun lähdin vihdoin pois, jäi kaksi ihmistä tappelemaan mun ostoskärrystä. Hyvää juhlapäivää!!!

  AntwortenLöschen
 15. BLOGitse: hauskaa viikonloppua sinnekin
  Yaelian: jep, ollaan helpottuneita, että suurin kriisi on ohi
  Eeva: ankean näköistä todella, sillä niillä ei ollut esimerkiksi maaleja, että olisivat voineet maalata talojaan
  Susadim: sitä samaa uutistahan ne aina näyttää
  Heljä: tosiaan tärkeintä, että uusi kasvain oli hyvälaatuinen, mutta kuuntelen tuossa toisella korvalla, kun mies puhuu Ginan miehen kanssa. Kuulostaa siltä, että on taas jotain komplikaatioita lisää, virtsarakon tulehdusta ja jalka reistailee jne. Ei taida koskaan loppua nuo huonot uutiset.

  AntwortenLöschen
 16. kato nyt tätäkin: toi kone on tosi pieni. Hauskaa lokakuun kolmatta sinnekin!

  AntwortenLöschen
 17. Olin Kasselissa kyläilemässä,kun rajat aukesivat ja derkkulaiset tulivat ihastelemaan vapaata länttä. Saksojen rajahan oli ihan tässä lähellä. Kaupungilla oli erityinen tunnelma. Itäserkut kulkivat silmät hämmästyksestä suurina ja ihan hiljaa,puhumattomuus oli hämmentävää. Kaupoissa oli erityisiä tarjouksia tervetuliaisrahalla ostoksia tekeville. Kävimme itse itäpuolella. Miehellä oli silloin rättisitikka,jota paikalliset yhtä aikaa ihastelivat (länsiauto) ja ihmettelivät (ei laatumersu).Mielenpainunut kokemus! Mutta tedella paljon on kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut.

  AntwortenLöschen
 18. Anne: sen uskon, että Kasselissa kävi paljon niitä siskoja ja veljiä idästä. Meidän ystävät asuu Göttingenin lähellä ja hekin tapasi silloin itäsaksalaisia "turisteja".

  AntwortenLöschen
 19. Nyt vasta ehdin lukea kaikki sun postaukset. Luen ne aina, sillä pidän aiheistasi ja kirjoitustavasta.

  Ihanaa kuulla, että ystäväsi voi paremmin.

  Muistan muurin murtumisen hyvin, sillä sain samana päivänä maisterin paperit. Niitä juhlittiin ja sitte seuraavana päivänä naureskelimme, että me vain juhlimme kun muualla (Berliinissä) tehtiin historiaa! Mutta muistanpa siitä sen päivämäärän. Ja sattumalta samana päivämääränä myöhemmin tällä vuosituhannella tapahtui myös toinen tärkeä tapahtuma mulle- ihan sattumalta se valikoitui päiväksi.

  Ja onnea uudelle apulaiselle, olen itsekin harkinnut jonkin sellaisen ostamista, mutta menin sekaisin kaikkien testien ja esittelyjen lukemisessa. Päätin sitten ostaa mutteripannun.

  t. Helena

  AntwortenLöschen
 20. Helena: voi kiitos, tämähän on ihana aamunavaus, kun lukee komplimenttisi. Tämä blogi on vähän sellaista suomen kielen harjoittelemista. Usein huomaan itsekin jälkikäteen, että esimerkiksi sanajärjestys on vähän saksavaikutteinen, mutta en ole onneksi vielä alkanut laittamaan verbiä aina lauseen loppuun.

  AntwortenLöschen
 21. Ole hyvä vain!
  Kuuntelin viime viikolla neljä päivää saksankielisiä esitelmiä. Kyllä siinä meinasi joskus ajatus harhailla, kun odotti sitä verbiä, joka ratkaisee koko lauseen sisällön! :)

  Blogi onkin hyvä tapa kirjoittaa ja huoltaa kieltä. Omasta tekstistä pitää aina etsiä svetisismejä, vaikka suomi onkin minun äidinkieli. Ne vain jotenkin hiipivät sinne, en ymmärrä mistä.
  t. Helena

  AntwortenLöschen
 22. Allu, minäkin tulin lukemaan kaikki vipat postauksesi, on ollut ihan ikävä blogikierroksia netin puutteessa. Suositteletko Nespressoasi? Voisin vinkata omalle miehelle lahjavinkiksi :)

  AntwortenLöschen
 23. Sennie: Nespresso tekee kyllä todella hyvää kahvia ja kapselit on käteviä käyttää. Sillä on kiva tehdä itselle kupponen kahvia tai vieraille espressoa ruoan jälkeen, MUTTA jos pitää kakkukahvikekkerit isommalle porukalle, laite on liian pieni eli silloin suodatan kahvin vanhaan tapaan termoskannuun. Huono puoli Nespressossa on ehkä, että kapseleita ei saa tavallisesta kaupasta, vaan ne pitää tilata netin kautta tai ostaa Nespresso-kaupasta, joita ei ole kaikkialla. Onneksi meille tulee ensi kuussa. Ei silti, kyllä ne netin kautta tulee melkein seuraavana päivänä.

  AntwortenLöschen