Donnerstag, 29. Oktober 2009

Kultaa

Eilinen päivä näytti toteen, että lokakuu on todella Der goldene Oktober kuten Saksassa sanotaan. Ajelin pyörällä lämpöisessä syyssäässä keskikaupungille näissä maisemissa, kastanjoiden ja lehmusten lehdet kahisi romanttisesti pyöräni alla. (Kuvat pitää klikata suuremmaksi, ei ne muuten näytä miltään eivätkä sittenkään vedä vertoja sille todelliselle maisemalle.)Toisenlaista kultaa on odotettavissa, kun lähdemme reilun viikon päästä kahdeksi viikoksi Egyptiin. Matkareittiimme kuuluu Kairo, pyramidit, Niilin risteily, Luxor, Nasser-järvi, Assuan jne. BLOGitse on lähettänyt ystävällisesti sähköpostitse jo ison listan hyödyllisiä ohjeita, joten olemme hyvin varustautuneet matkaa varten. Suomesta on hommattu maitohappobakteereja taistelemaan egyptiläisiä bakteereja vastaan.


Olemme kerran käyneet Tutankhamonin näyttelyssä ja sitä luetteloa olen tuossa silloin tällöin vilkaissut. Useimmat eksponaatit löytyy nimittäin Kairon museosta.

Nefertiti ei olekaan Egyptissä, jonne se oikeastaan kuuluisi, vaan nykyään Berliinin uudessa museossa, joka avattiin reilu viikko sitten. Sitä ennen se oli eräässä toisessa Berliinin museossa ja meille tuttu rouva sieltä. Kuva Wikipediasta.

Kommentare:

 1. aivan mahtavan kauniita kuvia! voin kuvitella, että paljaalla silmällä on vieläkin kauniimpaa!! Rakastan potkiskella syksyn värjäämiä lehtiä tiellä! :)

  Hyvältä kuullostaa Egyptin suunnitelmat! Odotan jo innolla kuvia ja kerrontaa sieltä(kin)!

  AntwortenLöschen
 2. Ruska onkin syksyssä se ainoa puoli mistä pidän - sateesta, sumusta ja lyhenevistä päivistä en tykkää sitten alkuunkaan.

  Teillä on ilmassa suuren ja mielenkiintoisen matkan tuntua, hiukan Paavo Noposen lentävää lausetta muuntaakseni :)
  Mekin ollaan käyty kerran Tutankhamonin näyttelyssä ja se oli muistaakseni Kölnissä.

  AntwortenLöschen
 3. Syksyn lehtien katseleminen käy suorastaan väriterapiasta ja vaahterat muistuttavat minua opiskeluajoista Tampereella.

  Ihan toisesta asiasta: Avustan silloin tällöin Rengasta ja ajattelin tehdä siihen jutun Saksan suomalaisten blogeista. Saisinko Allu haastatella sinua siihen sähköpostin välityksellä? Saisit tietenkin tarkastaa jutun ennen kuin laitan sen Renkaaseen. Jos olet suostuvainen niin laitatko viestin osoitteeseen anu.dohna(at)web.de, niin sovitaan lopusta. Jos taas et halua osallistua niin vinkkaa siitäkin. Pyydän sitten jotakuta toista.

  AntwortenLöschen
 4. Hieno ruska. Tuntuu,e ttä tänä vuonna hienompi siellä kuin täällä.
  Ihana matka teillä varmaan tulossa.

  AntwortenLöschen
 5. Kaunista... Yritän aina talven vesisateissa, kun Saksan lumetonta talvea kiroilen, muistaa, että syksy ja kevät ovat täällä todella parasta aikaa.

  AntwortenLöschen
 6. Syksy on upea vuodenaika. Olen Annen kanssa samaa mieltä, täkäläistä talvea en jaksaisi, mutta syksyisin ja keväisin on välillä pitkään mukava sää.

  AntwortenLöschen
 7. Kauniita kuvia! Ja aivan mahtavaa että pääsette Egyptiin!!!

  AntwortenLöschen
 8. Teillä on hienon näköistä siellä Kölnissä. Pakko kysyä, onko tuo ylin kuva Lindenthalista, siitä yliopiston rakennusten läheltä????

  AntwortenLöschen
 9. Kyllä tuolla ilokseen pyörällä ajelee, keltaista kultaa joka puolella.
  Kiva varmaan suunnitella tuollaista matkaa.
  Nefertitiä en ole nähnyt muussa muodossa kuin pienenä hopeisena koruna, jonka ostin sieltä "teidän nurkilta", kun keräilin ranneketjuuni erilaisia muistoja joskus muinoin.

  AntwortenLöschen
 10. Goldene tosiaankin,upean näköistä. Ja Egyptistä tulee sitten varmaan hyviä reportaaseja....

  AntwortenLöschen
 11. MaaMaa: joo, ei noista kuvista oikein kunnon vaikutelmaa saa.
  Soili: Kölnissähän se Tut oli viime vuosi tuhannella
  Anu: s-postia tulossa
  Kirlah: nuo puut oli vain niin yksivärisiä kultaisia, työhuoneen ikkunasta näkyy naapureiden pihassa kirjavampi puu.
  Anne: se sateinen talvi on kyllä tylsä
  kato nyt tätäkin: dito
  Sennie: tuskin maltan odottaa Egyptiin pääsyä.
  Sauerkraut: kuvat on tosiaan Lindenthalista, Rautenstrauchkanalin varrelta.
  Clarissa: mikäs siinä ajellessa, ihanaa lehtien rapinaa kuunnellessa.
  Yaelian: no tosiaan kultaista noissa kuvissa.

  AntwortenLöschen
 12. siella on selvasti matkakuumetta!
  Kannattaa nauttia noista kultaisista maisemista viela...ime puhdasta ilmaa ja raikkautta henki ja body tayteen!
  Mukavaa torstaita!

  AntwortenLöschen
 13. BLOGitse: kova Egyptikuume puhjennut täällä ja joka päivä hengitän tätä meidän (muka) raitista ilmaa, jotta sitä riittäisi keuhkoissa matkallakin.

  AntwortenLöschen
 14. Tänä vuonna on ollut todella goldener Oktober. Aivan mahtava ruska täällä. Olen myös nauttinut keltaisen ja ruskean värisistä puista aina kun olen pyörällä tai autolla tai jalkaisin liikkeellä. Minäkin rakastan kahisevien lehtien yli kävelemistä! Sinulla Allu on tosi upeat valokuvat tästä ruskasta.Saisko ne lainata blogistasi?
  Egyptin lomanne lähenee. Nauttikaa siitä. Meidän Egyptin lomamme noin 10 vuotta sitten oli melkein fiasko, en muistele sitä millään kaihomielellä, enkä haaveile sinne pääsystä uudelleen. Ainoa meidän lukemattomista lomakohteistamme, jonne en mene uudelleen.Toki museo Kairossa oli näkemisen arvoinen, mutta vieles drum und dran maassa oli vähemmän näkemisen arvoista.
  Toivottavasti näette vain kaunista siellä!!!!

  AntwortenLöschen
 15. Maija: oho, toivotaan, että meillä menee paremmin. Mun berliiniläinen ystävä sai Egyptissä aivan kamalan vatsataudin ja sen seurauksena vaikean masennuksen. Huh huh, mitähän tästä oikein seuraa!!! Toki saat ruskakuvia ottaa.

  AntwortenLöschen
 16. Luotetaan, että Egyptin matkanne on kaikin puolin onnistunut kokemus! Maitohappobakteereita ei saa täältäkään ja Suomesta tuomani olivat loppu ja vähän Marokon reissu ilman niitä jännitti. Pesetin neidin hampaatkin pullovedellä, itse käytin kraanavettä.
  Ruskakuvasi todella ilahduttivat aamuani sateen ja hämärän keskellä.
  Ihanaa päivää!
  Heljä

  AntwortenLöschen
 17. Kiva blogi, kauniita kuvia! Egyptistä sen verran, että suosittelen kaikille Egyptiläisessä museossa käyntiä illalla. Suurimmat massat ovat jo poistuneet, mutta parasta on tunnelma museossa: hämäriä käytäviä, hiuksianostattava kauhufiilis! Pieniä lapsia en kyllä välttämättä veisi ollenkaan, se on oikeasti aika karmiva paikka. Kuninkaiden laaksossa nähtiin (vuosi sitten) myös Tutankhamon silmästä silmäkuoppaan, nyt hänet lienee kuitenkin rahdattu taas jonnekin maailmalle näytille. Kuninkaiden laaksoon (ja muillekin raunioalueille) vettä, vettä ja vettä. Ja hattu. Siellä on tuskallisen kuuma, ja vesipullot kalliita.

  AntwortenLöschen
 18. Heljä: ei ne Saksassakaan tunne maitohappobakteereja
  Maiku: kiva kun poikkesit ja kommentoit ja kiitos neuvoista. Pieniä lapsia meidän porukassa ei tule olemaan ja luulen, että matkaopas on kaiken organisoinut loistavasti, niin oli ainakin viime vuoden Aasian matkalla. Ensin ajattelin ottaa australialaisen olkihattuni, mutta se vie niin paljon tilaa, että ostinkin eilen sellaisen tropiikkihatun, jonka voi lätätä kasaan. Tutankhamon me jo tunnetaan, se kävi meitä täällä Kölnissä moikkaamassa vuosia sitten.

  AntwortenLöschen
 19. Allu auta...hilfen, eh.....mite ihmeessà saat laitettua nuo kuvat niin, ettà klikkaamalla kuva suurenee ? Tàmà blondi tààllà ei osaa....ei vaikka kuinka yrittàà, yhyy

  AntwortenLöschen
 20. -S-: nyt kyllä pyydät rampaa auttamaan sokeaa. Minä en taas tiedä, miten ne kuvat saa sellaiseksi, että eivät suurene klikatessa. Mulla tulee ne automaattisesti tuollaiseksi. Sorry, sun pitää kysyä joltain, joka ymmärtää näiden asioiden päälle.

  AntwortenLöschen
 21. No voi hòh...jotkut sanovat, ettà kuvat eivàt suurene jos niità siirtelee kirjoittaessa....mutta mulla ne ei kyllà tunnu suurenevan ikinà :( Olisikohan se joku asetusjuttu sitten mità mà en ole vain tajunnut...Schòne wochenende!

  AntwortenLöschen
 22. -S-: en osaa noita suomenkielisiä nimiä, mulla on asetukset englanniksi ja jos lataan kuvan käyttämällä sitä "icon" add imagi, mikä on siinä listassa ABC:n (check spelling)oikealla puolella, kuvat tulee niinkuin ne tulee eli saa klikatessa isommaksi. Ehkä sä voit vaihtaa myös HTLM ja COMPOSEn välillä. Sorry, olen aika kehno ja tää on aina vähän yrityksen ja erehdyksen keinoilla tehty.

  AntwortenLöschen