Dienstag, 24. November 2009

Nuubia
Pyramidipyrähdyksen jälkeen matka jatkui lentämällä etelään Nuubiaan. Nuubialaiset ovat paljon tummempi-ihoisia kuin egyptiläiset. Nasserjärvellä, joka syntyi Assuanin padon ansiosta, on ekologisista syistä vain viisi risteilylaivaa, joista yhdellä me olimme neljä päivää. Laivalta käsin teimme pienemmillä veneillä retkiä lukuisiin temppeleihin.
Laivan henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja viimeisenä iltana meidän hyttisiivoojamme (jotka muuten oli aina miehiä!) oli tehnyt meille pyyheliinoista ja päiväpeitosta muumiota yllätykseksi. Siinä oli materiaalina käytetty mm. mieheni aurinkolaseja ja minun huivia ja tohveleita.Matkan highlight oli minulle ilman muuta se, kun lähestyimme laivalla Abu Simbeliä ja laivan kovaäänisistä soi Conquest of paradise.Abu Simbeliin mennään normaalisti neljä tuntia bussilla Assuanista ja parkkipaikalta kävellään temppelin eteen. Väittäisin, että järveltä käsin kaiken näkee aivan eri lailla ja yksistään sen takia kannatti tehdä Nasserjärven risteily.

14 Kommentare:

 1. Minusta tuntuu Allu, että olet nyt käynyt siellä, missä on Ihmisen Alkukoti. Mitä ihmettä olen lukenut nuubialaisista ja vielä tänä vuonna...

  AntwortenLöschen
 2. Ei voi muuta kuin jälleen todeta, että nämä blogit ovat hyödyllistä luettavaa, ainakin yleensä. Tämä sinunkin juttusi tässä innosti minua, ottamaan vielä enemmän selvää noista historiallisista paikoista, joista kerrot.
  On sinulla paljon sulattelemista.

  AntwortenLöschen
 3. Oih, ihmiset ovat kuin muurahaisia tuossa viimeisessà kuvassa...niin pienià.
  Hellunen tuo vasemmanpuoleinen muumio...en olisi ikinà uskonut, ettà muumioa voisi kuvata sanalla hellunen, hih!

  AntwortenLöschen
 4. wau mitä näkymiä järveltä! !
  varmasti paremmat, kuin maista käsin -- perspektiiviä!

  mä oisin saanu varmaan slaagin jos hytissä ois ollut tuollaisia hahmoja odottamassa ;D

  AntwortenLöschen
 5. Hauskoja muumioita, pelottiko kun avasitte hytin oven...;D! Hienoja näkymiä olet siellä kuvannutkin.

  AntwortenLöschen
 6. Hui, olisin varmasti kiljunut hytin oven avatessani!

  Upeata, kun jaat kokemuksesi kanssamme, ehkei tule tarvetta lähteä edes paikanpäälle... No ei, joskus vielä menen, mutta 10 vuoden päästä!
  Jos olisi rahaa, matkustaisin paljon. Muttei sitä ole, niin nautin ulkosuomalaisten blogeista. Odotan, että selätämme tämän oink oink -taudin, jotta pääsen tekemään kuvausretkiä tänne meille.

  AntwortenLöschen
 7. Kiva, että matkaraportti jatkuu.
  Nuo muumiot ovat aika pahat! :)
  Upea YouTube-video.
  Kiitos!

  AntwortenLöschen
 8. Jätit kuitenkin ne muumiot Egyptiin - tai laivaan? Voin kuvitella, että Conquest of Paradise sopi hyvin...

  AntwortenLöschen
 9. Hah hah!!! Hauskat muumiot, mutta minäkin olisin hätkähtänyt ihan kunnolla, jos hytissä olisi ollut tuollaisia hahmoja.

  Upeat näkymät!

  AntwortenLöschen
 10. Kasselin kyyhky: tuli nähtyä muumiot, jopa aidotkin
  Leena: kaikenhan ne on siellä keksineet jo 5000v sitten
  Clarissa: no kyllä on sulattelemista. Katsoin juuri, kuinka moneen temppeliinkin meillä on liput. Joskus joutuu netistä hakemaan apua, mikä oli mikä.
  -S-: no nuo muumiot oli kyllä hellusia verrattuna niihin aitoihin.
  MaaMaa: ei tarvinnut saada slaagia, kun poika oli meitä varottamassa hyttiin palatessamme eli siis odottamassa dollaria, mutta tuollaiselle mielellään antaakin
  Yaelian: ks. vastaus MaaMaalle
  Eeva: oliskohan mullakin oink oink, kun on kurkku kipeä, nenä vuotaa, yskittää ja särkee päätä. Lämpöä on tosin vain 37.2.
  Nurkkalintu: se musiikki sopi kyllä hyvin siihen tilanteeseen
  Helena: ei otettu muumioita mukaan, kun ei mahtunut matkalaukkuun. Niitä aitoja en olisi halunnutkaan, siellä oli mm. pikkuvauvan muumio Kuninkaitten laaksossa näytillä.
  kato nyt tätäkin: ei tosiaan tarvinnut hätkähtää, kun kaveri varoitti. Muuten olisi kyllä voinut pelästyä, jos olisin avannut hytin oven ja törmännyt siihen aurinkolasipäiseen muumioon.

  AntwortenLöschen
 11. Kivaa luettavaa nämä matkakertomukset. Kiitos. Nuo muumiot ovatkin sellaista, mistä ei historiankirjosita saa lukea :)
  Minua viehättää myös aina noissa eteläisissä maissa siivoojien tapa tehdä sängylle yöpaidoista kaikenlaisia kuvioita. Mutta että tällaisia erikoisia hahmojakin...

  AntwortenLöschen
 12. Kirlah: ei löydy historiankirjoista varmaan. Minä taas piilotan aina yöpaitani kaappiin, kun en tykkää, että siivoojat siitä taiteilee jotain perhosia.

  AntwortenLöschen
 13. kiva kuvamatka!
  En pysty kuvittelemaan sita ihmismaaraa joka on orjina painanu duunia tassa maassa...
  Ihan hirvittaa kun ajattelee.

  Vedesta kasin on yleensa upeampi nakyma kohteeseen kuin maitse. Suomen saariston kautta rantautuminen maahan on eri juttu kuin Seutula... :)

  AntwortenLöschen