Sonntag, 24. Januar 2010

Kalaillallinen

Oikeastaan meidän piti mennä eilen illalla elokuviin katsomaan Okuribito, mutta sitten kaikki suunnitelmat muuttuivat ja ystäväni Gina tuli miehensä kanssa meille illalliselle.
Nopeasti taioin alkupalaksi helpon ja hyvän tonnikalasössön oliivien ja patongin seuraksi. Purkki tonnikalaa öljyssä, purkki tuorejuustoa, suolaa, pippuria, tabascoa ja persiljaa ja kaikki sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Kyytipojan virkaa toimitti kuohuviini Aperolin kanssa.


Uusimmasta Living at home-lehdestä löytyi resepti punajuurivaahdosta savustetun forellin ja vuonankaalisalaatin kanssa. Raaka punajuuri raastettiin, siihen sekoitettiin tuorejuustoa, kermavaahtoa, paljon raastettua piparjuurta, vähän suolaa ja pippuria ja liivatetta. Vieraat olivat tyytyväisiä.


Jälkiruokana tarjottiin Brunbergin tryffeleitä espresson kanssa.

18 Kommentare:

  1. Herkullinen iltapala Allun gourmee-ravintolassa!!!!! Teillä oli ystäväsi Ginan ja hänen miehensä kanssa varmasti mukava ilta. Onko Ginan terveydentila hiukan parempi?Katsoin elokuvan juonta, ja se olikin mielenkiintoinen. Mutta leffaan pääsette toki jonain muuna iltanakin. Hyvää päivän jatkoa Teille.

    AntwortenLöschen
  2. Sinähän olet varsinainen "kätevä emäntä". Eikö sen niminen huumoriohjelma pyörinyt Suomen tv:ssä? Herkullisen näköistä! Ehkä joskus tulevaisuudessa voi blogin kautta saada maistiaisia tai edes haistiaisia?

    AntwortenLöschen
  3. Kuvat katsottu suurennettuna kaksi kertaa — suuren ihailun vallassa!

    AntwortenLöschen
  4. No hyvänen aika sentään, Allu, sinä salainen Jamie Oliver, naispuolinen. Sinähän rakensit illan tarjoilun kuin tyhästä, tuosta vain. Kuulostaa herkulliselta. Kala on sitä. Usein.

    Näenkö Aallon tarjoiluvaunun kuvassa?

    Sinulla festivot, minulla ja monella festivot. Nyt joku sisustuslehti kirjoitti joulun alla, että festivot ovat taas 'in'.

    AntwortenLöschen
  5. Maija: Ginalla on jo omat hiukset ja on hyvän näköinen kaikin puolin, mutta edessä vielä iso virtsatiemunuaisleikkaus, ei onneksi syöpä mutta seuraus ohitusleikkauksen komplikaatioista. Never ending story.
    Kasselin kyyhky: lähetän Cybermaailman kautta maistiaisia ensi kerralla
    Clarissa: kiitos vaan
    Leena: on siellä Aalto ja kuule Festivot oli varmaan ainakin 10v kaapissa piilossa ja nyt otin taas esille, kun ovat kerran taas muotia.
    Hannele: simsalabim

    AntwortenLöschen
  6. Mukavaa kuulla että Gina jo voi paremmin:-)

    Herkulliselta kuulostavat tarjottavat!

    AntwortenLöschen
  7. Yaelian: paremmin voi, tosin ei vieläkään oikein hyvin, pitkä matka vielä edessä

    AntwortenLöschen
  8. Nami! Taidanpa tehdä tuota tonnikalasössöä just nyt!

    AntwortenLöschen
  9. Näyttää herkulliselta! Meillä ei tehdä mitään punajuuresta, koska mies ei sietää sitä. Muistan, kuinka teimme joskus viisi kiloa rosollia suomalaisten joulupippaloihin. Voi sitä valituksen määrää, jotä mies päästeli :-D

    AntwortenLöschen
  10. Jaa, että festivot ovat taas muotia!!! Saimme niitä vissiin tusinan häälahjaksi,koska ne oli silloin suurta uutuutta. Otanpa niitä taas käyttöön, kun tulee vieraita. Meillä on pikkujoulupuhvettipöydässä niitä ryhmässä kaikenkorkuisia, ja kyllä ne ovat kauniita punaisine kynttilöineen....
    Tässä blogissa on usein uusimpia muotivirtauksia esitettynä. Kelpaa niitä täältä lukea, ja soveltaa itse kotona!!!!

    AntwortenLöschen
  11. Maiku: toivottavasti onnistui sössösi
    kato nyt tätäkin: me rakastetaan punajuurta, sekä keitettynä että raakana
    Maija: joo, mähän se oon se trendsetteri, jota kaikki muut seuraa. :-)

    AntwortenLöschen
  12. Senhän vuoksi minäkin luen Allun blogia, että pysyn selvillä siitä mitä on kuuminta hottia!
    Mukavaa lukea, että Ginan terveys on menossa parempaan suuntaan.

    AntwortenLöschen
  13. Helena: arvasin, että ihan sen takia luet

    AntwortenLöschen
  14. Ihania ruokia. Tonnikalasta saa äkkiä hyvää, pitääpä tehdä itsekin. Ja punajuuria kasvatan kesäisin monta penkillistä. Tulipa taas hyvä vihje, mitä siitä laittaa.

    AntwortenLöschen
  15. Kirlah: olen täällä oppinut syömään punajuurta ihan raakana, kuoritaan vain ja pilkotaan ja sipsien asemasta syödään punajuuripalasia, terveellistä ja hyvää.

    AntwortenLöschen
  16. Olet kokki-ykkönen!
    Punajuuri on hyvää, joskaan raakana en ole vielä oppinut sillä herkuttelemaan. On opettelun aika.

    AntwortenLöschen
  17. Nurkkalintu: no ei noissa ruuissa mitään kokin taitoa tarvittu. Kaalirapi on muuten toinen asia, jota olen oppinut syömään Saksassa. Kuoritaan vain ja syödään raakana, njam. Terveellisempää kuin sipsit.

    AntwortenLöschen