Freitag, 15. Januar 2010

Uddingstoniin ja vähän muuallekinEnpä eilen vielä tiennyt, että tuollainenkin paikka kuin Uddingston on olemassa, mutta nyt tiedän, että lähden sinne 28.1.10. Viime kesänä, kun tein karriääriä hotellialalla Côte d'Azurilla, tutustuin herttaiseen skottipariskuntaan ja he kutsuivat serkun ja minut käymään Skotlantiin. Valitettavasti serkku pääsee lähtemään vain talvella, kun hotelli on kiinni, joten nyt on sitten mentävä, vaikka keväämmällä tai kesällä olisi tietysti kivempi. Lill ja Bill asuvat aivan Glasgow'n lähistöllä. Ainoa asia, mikä kauhistuttaa, on se kieli, jota he puhuvat, sillä se ei mielestäni kovasti muistuta sitä englantia, mitä Suomen kouluissa opetettiin, mutta eiköhän siitä selvitä. En ole koskaan ollut niin innostunut itse puhumaan kuin kesällä näille skoteille, taka-ajatuksena se, että jos puhun itse koko ajan, ei tarvitse yrittää ymmärtää heidän puhettaan.


Helmikuun puolivälissä on laskiainen, meillä sitä edeltävinä viitenä päivänä se k-kirjaimella alkava viidesvuodenaika ja siksi pitkä vapaa eli hyvä tilaisuus tehdä joku pikkumatka yhdessä Allumiehen kanssa. Traraa, traraa, tänään asia päätettiin lopullisesti ja lähdemme Pariisiin Thalys-junalla , joka vie meidät sinne 3,5 tunnissa. Korkea aika muuten käydä Pariisissa, kun edellisestä käynnistäni on lähes 20v. Mies on ollut siellä hyvinkin usein työmatkalla, mutta koskaan emme ole olleet yhdessä siellä. Paris mon amour, j'arrive♥

Kommentare:

 1. olen melkein kateellinen, kerran käynyt Skottlannissa, haggis on hyvää, nami

  AntwortenLöschen
 2. Hannele: haggis, voi kauhistus, taidan muuttua kasvissyöjäksi Skotlannin keikan ajaksi.

  AntwortenLöschen
 3. Ihania reissuja teillä tiedossa ja "tervetuloa" naapurisaarelle, kyllä siellä voi jo vähän olla keväänmerkkejäkin.

  Heljä

  AntwortenLöschen
 4. Voi, olen aina halunnut Skotlantiin! Juuri sinne, missä ruoka on mitä sattuu, puheesta ei ymmärrä mitään ja sää kauhistuttaa Ukkometsoa. Luen yhtä skottidekkaristia himolla ja kaikki on siellä juuri niin kamalaa kuin uskonkin ja haluan. Meillä on siellä treffit kanadalaisen ystävämme kanssa parin vuoden päästä. Sulla kaikki on heti! Mulla kaikki sitten kun...

  Karjalaisjuurisena pärjään hyvin tuossa kielipuolessa eli teen kuten sinä: puhun itse koko ajan ja muun ajan leikin ymmärtäväni.

  Luen juuri kirjaa Pariisista. Tuon blogiini. Ensimmäinen yhteinen matkani Ukkometson kanssa oli matka Pariisiin huhtikuussa...me ei kyllä nähty mitään, kun oltiin koko aika sängyssä...

  Luannikait reissui, sano raumlaine.

  AntwortenLöschen
 5. Olipa kiva kun sen keikan johdosta pääset nyt Skotlantiin! Sitä puhetapaa onkin aika vaikeaa ymmärtää;opiskeluaikana oli tyttö Glasgowista kämppiksenä,ja välillä ei oikein ymmärtänyt....
  Olen ihan kateellinen siitä,että teiltä pääsee 3.5 tunnissa junalla Pariisiin!! Mukavaa viikonloppua Allu:-)

  AntwortenLöschen
 6. Olin parikymppisenä au pairina Lontoossa ja tavoitteena oli matka Skotlantiin, mutta sinne saakka en ehtinyt, kun Lontookin tuli vain osittain tutkittua. Eikö ne skotit ole siitä mukavia, että kunnon pärinä r sujuu? Hauskaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 7. Hienosti oivallettu: jos puhun itse koko ajan, ei tarvitse yrittää ymmärtää heidän puhettaan. Sait hyvää puheharjoitusta!!
  Kivoja matkoja sinulla on taas tiedossa.

  AntwortenLöschen
 8. huuhtele Haggis vaikka viskillä alas! :) Siis jos viskistä tykkäät...

  AntwortenLöschen
 9. Heljä: kato sitten kun mä vilkutan sulle naapurisaarelta
  Leena: Iain McDowall? Allumieskin lukee sitä.
  Yaelian: noi junamatkojen mahdollisuudet on kyllä suurta plussaa täällä, Brysseliin ja Pariisiin pääsee tolla supernopealla junalla ja muuallekin ihan siedettävässä ajassa.
  Kasselin kyyhky: en muista enää niiden ärrää, muistan vaan, että aina piti arvata, mistä ne puhuu, mutta sen verran me kyllä ymmärrettiin, että kutsuivat kylään ja ilmeisesti ymmärrettiin oikein, sillä lupasivat nyt hakea lentokentältä
  Clarissa: hyvää harjoitusta sain ja se tuntui ihan helpolta, kun ranskan änkyttäminen kävi niin koville
  Helena: en tykkää viskistä enkä muistakaan snapseista, korkeintaan joskus Morand Framboise menee ruuan jälkeen. Olen enemmän viinin ystävä.

  AntwortenLöschen
 10. Tuutte sitten uudelleen Pariisiin kesällä kun me ollaan sielä! :)

  Tuo Uddington on varmaan aika lähellä Greenockia, missä olin viime kesänä työmatkalla pariin otteeseen; muutama kymmen KM Glasgow'ista. Kylmä sielä(kin) varmasti on tähän vuoden aikaan mutta upeita maisemia! Syö sitten Haggista, ei se ole niin pahan makuista kuin miltä se haisee ;)!

  And remember to Roll your R's ;) ;)

  AntwortenLöschen
 11. Ei baijerinkaan murre muistuttanut sitä saksaa, jota olin koulussa oppinut, mutta hitaasti sitäkin alkoi ymmärtää, joten eiköhän Skotlannissakin selviä! Sinnekin tekisi mieli, varmasti hieno paikka!

  AntwortenLöschen
 12. matkoja, ihanaa!
  Pariisiin on kylla pakko joskus menna. Nuorempana en yhtaan innostunut moisesta ajatuksesta, en tieda miksi.
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 13. MaaMaa: ei niin, pitääkin etsiä blogistasi Pariisin postauksesi ja lukea uudelleen
  kato nyt tätäkin: mieluummin olisin mennyt ehkä Edinbourgiin ja kesällä, mutta kyllähän tuonnekin on kiva mennä
  BLOGitse: minä taas olin jo nuorena liftimatkalla Pariisissa ja asuttiin retkeilymajassa, mutta tällä kertaa ehkä sittenkin mieluummin hotelliin...

  AntwortenLöschen
 14. Tervetuloa SKotlantiin!
  Olen lueskellut blogiasi jonkin aikaa. Olen blogisi taustailija ja nyt varmaan kommentoin ekaa kertaa. Saa voi olla ihan kauhea, meilta on suola ja hiekka loppumassa ja kun varsinainen talvikuukausi on helmikuu. Tassa pelonsekaisissa tunteissa odotetaan mita saa tulee, jaiset kadut on sitten jaisia katuja ja kuin autolijat ajavat kesarenkailla, meno on sne mukaista.
  Mutta maista haggis with neeps and tatties :) tuohan voi olla ihan runokin. Eli haggista vain perunoiden ja neeps (suomi on vaha home nyt mutta tuo on sellainen kellertava juures) kanssa niin hyvin menee!
  Glasgown alueen aksentti(kin) vaihtelee, riippu alueesta ja myos esim koulutustasosta. Asun itse north-east ja meidan aksentti on iha alright jos ei paikallista doorin murretta otata huomioon mutta suurinosa ihmisista puhuu ihan englantia.
  Mutta tervetuloa tanne, toivottavasti saat suosivat ja paaset matkustamaan vahan, kay vaikka paivaseltaan katsomassa Edinburgh butta Glasgowssa on taidetta ja ostosmahdollisuuksia unohtamatta sita SKotlannin teollista menneisyytta kaupunkina ehka vahan enemman rough mutta kannattaa olla tuomitsematta kirjaa kannen perusteella (onko tuo suomalainen sanonta, dont judge the book by its cover in english)
  Pyydan anteeksi anglismiani, suomen kirjoitus on vahan niinjanain

  AntwortenLöschen
 15. (älä puhu pahaa tuosta haggis, jos et ole maistanut. Suomalaisen ryynimakkaran tyylistä, nami)

  AntwortenLöschen
 16. Sonja: kiva kun kommentoit. Oliskohan se juures turnipsi, mutta en kyllä yhtään tajua, miten niitä kaikkia haggisia ja perunoita ja turnipsia syödään, mutta ehkä opin paikan päällä. Minusta olisi kiva päästä Edinburghiin, mutta ei me oikein vielä tiedetä, miten paljon omaa aikaa meille jää. Menisin myös mieluummin hotelliin yöksi, mutta me ei vielä oikein tiedetä, miten saadaan se asia järjestettyä, jos Lill ja Bill välttämättä haluaa, että ollaan koko aika heillä.
  Hannele: no pitää kai sitten maistaa

  AntwortenLöschen
 17. Skotlanti on varmaan hieno paikka käydä ja Pariisi kyllä yliveto, munkin viime Pariisin matkasta on jo aika pitkä aika, varmaan myös parikyt vuotta.

  AntwortenLöschen
 18. Olisi kiva tulla nauttimaan viidennestä vuodenajasta, mutta pitää olla koulussa.

  AntwortenLöschen