Mittwoch, 24. Februar 2010

Kusmia ja karpalokakkua

Tervetuloa teelle. Tarjolla on Kusmi-teetä (jota kyllä ostin pääasiassa nättien purkkien takia, muuten juomme yleensä luomu-Darjeelingia)

ja herkullista karpalopähkinäkakkua, joka ei ole turhan makeaa


Tämä on amerikkalainen resepti ja kuppi=cup on noin 2,4 dl, mutta ei se niin tarkkaa ole eli voi varmaan laskea, että kuppi on 2,5 dl

2 kuppia vehnäjauhoja
¾ kuppia sokeria
¾ tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 kuppi kuivattuja karpaloita
½ pilkottuja (saksan)pähkinöitä
1 muna
2 rkl rypsiöljyä
¾ kuppia appelsiinituoremehua
1 tl raastettua appelsiininkuorta

Kaikki aineet sekoitetaan ja kakku paistetaan pitkulaisessa kakkuvuoassa noin 50 min. +175°C

Kommentare:

 1. Ja mää juon vaan tavallista tummaa teetä muumimukista joka päivä ja alan nyt tehdä ihan proosallista kaalilaatikkoa. En leivo koskaan, paitsi ennen joka viikko Tiikeri kakun. Nyt en sitäkään. Tänään juon teeni Iltapurjehduksesta...

  (Allu, se runo on SIELUJEN sota!)

  AntwortenLöschen
 2. Onpa nättejä teepurkkeja! Darjeelingiä minäkin juon melkein vallan, paitsi iltapäiväteenä hiukan vahvempaa plaatua. Tuon kakun ohjeen olen muistaakseni sulta joskus saanut ja leiponutkin muutaman kerran. Mutta tällä hetkellä olen jarruttanut leipomisia, ensin pitää saada pari kiloa alas.

  AntwortenLöschen
 3. slurps: tuo kakkupala näyttää herkulliselle!!

  Mulla teenjuonti tapahtuu kausittain, nyt en ole pitkään aikaan juonut teetä - aina on kahvia kupissa...

  AntwortenLöschen
 4. Ihana kaakaopurkki! Olen sekajuoja eli mielialan mukaan kahvia (filtterikahvista Latteen) ja teetä. Kunhan sää vielä lämpenee, voisi jääteekin maistua.

  AntwortenLöschen
 5. Minä olen kahvinjuoja, mutta teetin maistuu silloin tällöin. Nuo purkit ovat kyllä niin söpöjä, että alkaa tehdä jotain vastaavaa mieli...

  AntwortenLöschen
 6. Teenjuoja ilmottautuu ja haukkaa myös miellellään palan herkullista kakkua. Kiitos.

  AntwortenLöschen
 7. Kivoja teepurkkeja. Minä juon aamulla kahvia ja päivällä teetä. Ja sitten siinä välissä kaikenlaista yrttiteetä, joita mieheni hakee teekaupasta. Vai sanoisinko terveysteetä. Jotkut maistuu ihan hyvältä, joillakin on kovin karvas maku; niihin on sitten lisättävä hunajaa tai sokeria.

  AntwortenLöschen
 8. Leena: näin jossain kuvan iltapurjehdusmuumimukista, ihan kiva, pitää varmaan ostaa Suomesta.
  Soili: purkkeja mä halusinkin, tee oli sivuaine
  MaaMaa: kyllä mäkin paljon kahviakin juon
  Kasselin kyyhky: taisin ostaa tuo kaakaopurkin Itävallasta joskus aikoja sitten
  kato nyt tätäkin: kysyin yhdestä teekaupasta tuota Kusmi-teetä, mutta ei niillä ollut, mutta omistaja sanoi, että niiden purkkien takia hänkin sitä myisi mielellään
  Vihreätniityt: ole hyvä, kiva kun jollekin kelpaa tarjoamiset
  Sira: joskus reformhausissa ihmettelen, miten valtavan paljon niitä teelaatuja on olemassa

  AntwortenLöschen
 9. Käväisen tässä työpäivän lomassa kotona ja tuossa vieressäni on mukillinen kahvia, kahvitratti kun olen. Sitruunanmakuinen vihreä tee on myös hyvää. Tuo kakku sopisi hyvin sen seuraksi, on niin herkullisen näköinen.

  AntwortenLöschen
 10. Clarissa: harmi kun asut niin kaukana, kakku on hyvää. Kehtaisinko tunnustaa, että vihaan vihreää teetä ja toivoin, että tuo sitruunalla ja inkiväärillä maustettu olisi parempaa, kun halusin sen purkin. Nyt vein teen naapurin Marialle, hän tykkää siitä.

  AntwortenLöschen
 11. Tulisin mielelläni teelle! Tammikuisen paaston jälkeen ei ole lainkaan tehnyt mieli kahvia,vaan teetä vaan.Nyt on menossa Celestial Seasoningsien sellainen paketti,missä monta makua. Olen hulluna yrttiteehen. Ja kakku näyttää hyvältä,nam!Ihania nuo purkit, olen minäkin joskus ostanut teetä vaan sen purkin vuoksi....

  AntwortenLöschen
 12. Yaelian: yrttitee on o.k., mutta vihreätä en ole oppinut juomaan paitsi Kiinassa kyllä join. Sehän on toisaalta syöpää estävää (muka) mutta toisaalta myrkyllistä (muka). Se myrkkyjuttu on mun mielestä loogista, sillä sitähän ei ole mitenkään paahdettu niinkuin esimerkiksi kahvia, josta (muka) paahdossa häipyy myrkyt.

  AntwortenLöschen
 13. Kusmi - never heard. En ole teen juoja ja kahviakin aika vahan. Aamulla pitaa saada heratyskahvit ja joskus illalla ruuan jalken espressot. Siina se.
  Kakkuja tai pullaa en myoskaan syo kuin ehka kerran kuukaudessa.
  Mutta kinkkua ja salamia menee sitakin enemman! :)

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 14. Teekin menis, mutta kahvia tekee mieli tällä pitkiintyneellä junamatkalla Hesasta kotiin. Junassa ei ole tarjoilua! Olen vihreän teen ystävä. Allulle ja kaikille muillekin Helsingissä käyville vinkiksi aivan upea Caj Bremerin retrospektiivinen valokuvanäyttely Ateneumissa. Kokouksen jälkeen ehdin käydä ihailemassa sitä.

  AntwortenLöschen
 15. Purkkien ystävänä näin , että sinulla on hyllyssä Meinlin nostalginen kaakaopurkki.
  Minulla on Meinlin kahvipurkki, jossa on Gustav Klimtin motiivit "Der Kuss" ja "Die Erwartung".Olen sen tietenkin jossain postauksessani esittänyt.
  Teelaaduista aion kokeilla seuraavaksi Rooibos teetä http://www.nordqvist.fi/web/index.php?id=182
  Kun on pakko saada aamu-,päivä-, iltakuudenkahvi, niin tuo jäisi sitten iltateenä nautittavaksi.kyllikki

  AntwortenLöschen
 16. Miksi tuossa kommentissani lukee kyllikki? Mystistä.

  AntwortenLöschen
 17. BLOGitse: Kusmi on alunperin pietarilaisen Kousmichoffin perustama teefirma, joka muutti vallankumouksen jälkeen Ranskaan.
  Helena: kiitos vinkistä, pitää käydä
  Kyllikki aka Clarissa: meidän tuttavat oli joskus yli 10v sitten Etelä-Afrikassa ja tutustuivat siellä rooibos-teehen ja tykkäsivät ja toivat isot määrät mukanaan ja ihmettelivät kovasti, kun sitä saikin täältä ihan joka kaupasta. Se on ihan hyvää. Ihme muuten, että sitä ei löytynyt Ranskasta mistään, kun viime kesänä yhdet hotellivieraat halusivat aamiasella rooibosia eikä sitä ollut edes isoissa hypermarketeissa.

  AntwortenLöschen
 18. Hiukan myöhään luen kutsusi saapua teelle ja karpalokakulle. Mutta oma vika, kun luen tätä blogia nyt vasta. Tänään oli ensimmäinen keväinen päivä, +10 astetta mittarissa, ja niinpä ikkunat oli sipaistava ja muutakin siivottava.
  Olemme rooibus- ja vihrean teen ystäviä, tuota kusmiteetä en tunne. Mutta purkit ovat sieviä.
  Sain ystävättäreltäni Suomen tuliaisina kuivattuja karpaloita, ja nyt tuli resepti, joten ei muuta kuin täytyy tuoda pähkinöitä kaupasta, ja sitten voin leipoa reseptisi mukaisen kakun.

  AntwortenLöschen
 19. Maija: ja minä kun pelkäsin, ettei Suomessa tunneta kuivattuja karpaloita. No hyvä tietää, että niitä on sielläkin kaupassa.

  AntwortenLöschen
 20. Kuivatut karpalot ovat melkein kuin karkkeja kyllikki aka clarissan luona.

  AntwortenLöschen
 21. Noin sitä juhlitaan arkipäivänäkin.

  AntwortenLöschen
 22. Meillä juodaan useimmiten kahvia, mutta tykätään myös teestä, varsinkin vihreästä, ja rooiboskin käy.

  Oliko se muuten fenkoliteetä, jolla saksalaiset parantelevat pikkuvauvojen vatsavaivoja? Sille tiedolle olisi nyt akuutti tarve...

  Kakkuresepti vaikuttaa hyvältä, mutta kokeilla ei passaa, kun olen vaihtamassa läskejäni Nepalin naisten lukutaitoon. www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tiedote?id=21776

  AntwortenLöschen
 23. Hannele: just, arkikin voi olla juhlaa
  Anjakar: fenkoliteetä käytetään tosiaan vauvoille ilmavaivoihin. Mitähän jos minäkin alkaisin muuttamaan läskejäni lukutaitoon, silloin koko Nepal oppisi lukemaan!

  AntwortenLöschen