Montag, 22. März 2010

Minä poljen...

Eilen olimme Bonnissa pyörä(loma)messuilla ja tämän vuoden attraktio oli aivan selvästi ns. pedelec. Pedelec on polkupyörä, jossa on apuna sähkömoottori. Siinä ei anneta kaasua vaan on pakko polkea itse ja raskaammissa tilanteissa sähkömoottori tulee avuksi. Pyörien hinta on alkaen 1500 EUR. En yhtään ihmettelisi, vaikka meidän huusholliin tulisikin joskus sellainen , meillä kun on sellainen tilanne, että Allumies ajaisi mielellään viisi kertaa päivässä Brenner-solan yli, mutta minä en jaksaisi kertaakaan. Ehkä tuollainen pyörä olisi hyvä väline tasoittamaan vähän meidän handicappeja.
Yhdellä esittelijällä oli siellä muuten kaksi aika tutun näköistä värikästä pyörää ja mitäs niissä lukikaan: Helkama Jopo eli oli siellä Suomikin edustettuna.Toukokuun lopussa lähdemme kahden ystäväpariskunnan kanssa pyöräilemään Italiaan. Reitti on 230km ja ajamme sen ma-pe. En ole koskaan ennen ollut noin lähellä Slovenian rajaa eli aivan uusiin paikkoihin tutustumme. Ja mikä parasta: ystävämme Gina pääsee ilmeisesti mukaan, sillä hänelle on järjestetty tuollainen sähköpyörä, koska kunto ei siihen mennessä ehkä ole viime vuoden seitsemän(!) nukutuksen ja leikkauksen jälkeen vielä täysin palannut ja yksi leikkauskin on vielä edessä.
Minä ja Ee yritetään pysyä mukana ihan tavallisilla fillareilla niinkuin miesväkikin, nyt pitää vaan alkaa pian treenaamaan kuntoa.

kuva Wikipedia.de

Kommentare:

 1. Minä luulin että vaihdepyörät helpottasivat isoissa mäissä..

  AntwortenLöschen
 2. Hannele: kyllä ne 23 vaihdetta mun pyörässä helpottaa mäkiajoa, mutta kun ei ole ihan tavallisista ylämäistä sitten enää kysymys, niin voimat loppuu.

  AntwortenLöschen
 3. Ah,tuollaiseen pyöräretkeen olisi kiva osallistua.Täällä olen nähnyt noita sähköpyöriä;aina välillä joku sellainen menee ohi....

  AntwortenLöschen
 4. Yaelian: suosittelen noita pyörälomia. En olisi ennen uskonut, että esimerkiksi Italiassa on niin paljon hienoja pyöräteitä ihanissa maisemissa.

  AntwortenLöschen
 5. Kadehdittavan upeaa, pyöräilyloma! Kunhan ei tarvitsisi ajella liian lujaa ja kiireellä. Sähkölisä on varmaan tarpeellinen niissä mäissä, meikäläiselle kelpaisi pienempiinkin mäkiin kun on jo polkulihakset surkastuneet. Nuorena päästiin aika kauas vaihteettomillakin pyörillä.
  Ah, miten hieno projekti!

  AntwortenLöschen
 6. Kyllä teillä on upea reissu edessä, toivottavasti säät ovat teidän puolella. Onkos teillä juomana Radleria vai mitä? :)

  Pari kolme vuotta sitten Osmo Soininvaara polki (italialaisella kilpapyörällä) Tallinnasta Nizzaan, muistaakseni Voralbergista Sveitsin kautta, enää en muista tarkkaan miten poikkesi Italiaan. Siitä on kirja ja blogi voisi vielä löytyä netistä.

  terveisin nimimerkki Pyöräilylomalla Unkarissa vuonna kivi ja kirves.

  AntwortenLöschen
 7. Sirokko: ei minunkaan Monarkissa mitään vaiheita ollut, mutta kun aika tasaisissa maisemissa ajeltiin, niin ei niitä osannut kaivata.
  Helena: olisi kiva, jos olisi hyvä sää. Kolmella matkalla ollaan ehkä kahtena päivänä tarvittu korkeintaan pariksi tunniksi sadetakkia eli aika hyvä tuuri on ollut. Jos ei ole kylmä, ei ole väliä, vaikka kastuukin, kun nykymateriaali vaatteissa on sellaista, että kuivuukin sitten yhtä nopeasti. Radleria ei juoda, se on muuten täällä Weisswurstäquatorin (http://www.uni-protokolle.de/Lexikon/Wei%DFwurst%E4quator.html) toisella puolella nimeltään Alsterwasser. Me juomme ajaessamme Aqua miserabile ja illalla sitten vino bianco tai rosso.
  Unkarissa on varmaan kanssa kiva ja suhtkoht helppo pyöräillä, kun on aika tasaista.

  AntwortenLöschen
 8. Suurkiitokset! Opin taas hienon kulttuurisidonnaisen sanan, jota voin oikeasti käyttää jatkossa! Meillä ei oikein ole vastaavaa sanaa, vaikka noita rajoja on; yks on roskaraja. (minusta kehäkolmonen tai Jumalan selän takana ei ole vastaavia).

  Unkarissa oli helppo pyöräillä, mutta silloin ei vielä oikein ollu pyöräreittejä ja se rekkaliikenne oli paikoin kamala. Mutta juomat hyviä.

  AntwortenLöschen
 9. Onnea pyörälomasuunnitelmalle! Kuulostaa mukavalle.

  AntwortenLöschen
 10. Pidän itsekin pyöräilystä ja toin Suomesta 7-vaihteisen pyörän muutossa tänne Saksaan. Hiljalleen myönnän itselleni, että ehkä niitä vaihteita tarvitsisi enemmän, kun maasto täällä on paljon mäkisempää. Kaupunkiin päin ajaessa saan melkein koko matkan jarruttaa ja kotiin tullessa polkea hikisenä. Se ei ole aina hauskaa. Tuota moottorillista pyörää olen kanssa katsellut, mutta hinta on aika korkea ja minulle on tietty kynnys myöntää sitä tarvitsevani, eli harkitaan vielä.

  AntwortenLöschen
 11. Pyöräily on kyllä kiva harrastus. Vain pari hassua kertaa olen käynyt kunnon pitkillä pyörämatkoilla ...
  Nykyään ei ole edes pyörää mulla, mutta varmasti Sitten Joskus Taas :)

  Muistan ikuisesti mun oman upean viininpunaisen Helkama Kaunotar III -pyörän, jonka sain 9-vuotiaana. Se oli IHANA!

  AntwortenLöschen
 12. Voi ihana miltä kuulostaa tuo pyöräily Italiassa, olisi niin meikäläisen juttu! Ehkä jos miehen kanssa lomalle kahdestaan joskus pääsemme, niin otammekin pyörät allemme!

  AntwortenLöschen
 13. Ja mun ystävätär lähtee pakoon pyöreitään vaeltamaan Etelä-Ranskaan ja sieltä Pohjois-Espanjaan. Kauhee treenaus menossa;-)

  Pyöräily on hauskaa, mutta olen joskus henki salpautuneena katsonut, kun ajavat Sveitsin alpeilla jyrkkiä rinteitä alas hurjaa vauhtia...Kyllä siellä kunto kasvaa!

  Minä vaihdoin aikanaan pyöräilyn noutajiin, enkä ole katunut! Rotu vaatii niin paljon toimintaa ja lenkkiä, ettei energiaa riitä enää muuhun ja hyvä niin.

  AntwortenLöschen
 14. Joskus kauan sitten minulla oli valkoinen Helkama Jopo (nykyään kesämökkipyöränä). Myöhemmin ostin oranssin Jopon. Täällä saa muuten varoa, että Jopot eivät joudu varkaiden käsiin, ovat kuulema kysyttyä tavaraa.
  Aika monivaihteinen Helkama Kaunotar on nykyinen pyöräni ja sillä ajan kesät talvet ja kun asumme tämän paikkakunnan korkeimman ja pisimmän mäen päällä, saan hyvää kuntoilua, kun en taluta pyörää, kuten näen nuorempien tekevän. No, olisihan tuo moottori joskus hyvä apu minullekin.

  AntwortenLöschen
 15. Voi miten huisin kiva pyöräilyreissu teille tulossa! Itse olen kerran pyöräillyt Porvoosta Jyväskylään. Nyt ei enää valitettavasti terveys anna myöten pyöräillä.

  AntwortenLöschen
 16. Helena: eikös Saarikoski sanonut, että Toijalan takana ei ole mitään ja sitä lauloi Toijalan oma poika Aki Sirkesalokin :D
  Nurkkalintu: niin kuulostaa meistäkin kivalta, nähdään sitten onko hyvä reitti
  Kasselin kyyhky: niin oli muuten meillä kotonakin, alamäki kaupungille ja kun tuli ostosten kanssa takaisin, piti ajaa ylämäkeä
  MaaMaa: Pariisissahan saa vuokrata pyöriä eli sitten vain Paris by bike eli Paris à vélo (huh, onkohan noi aksentit oikein päin?).
  Natjale: me ollaan tehty jo kolme tuollaista matkaa, kerran Italiassa ja kaksi kertaa Ranskassa ja oltu kamalan tyytyväisiä. Nyt tulee kesällä ehkä tehtyä täältäkin käsin viikonloppuretkiä, kun mies saa uuden auton, jossa on vetokoukko pyörätelinettä varten eli helppo ottaa mukaan. Ties vaikka lähdettäis taas Hollantiin, siellähän on kanssa kiva ajella.
  Leena: kerran kun me laskeuduttiin jyrkkää tietä Garda-järvelle, minä jarrutin käsin ja jaloin ja vaikka millä ja Allumies vaan antaa mennä ja kädet irti ohjaustangosta, onneksi ei ole aikaa katsella sitä, kun pitää keskittyä omaan ajamiseen.
  Clarissa: wer sein Fahrrad liebt, der schiebt. Jopo taitaa olla mun veljenkin mökillä.
  Susadim: Suomessa en ole koskaan pyöräillyt niin pitkiä matkoja ja mielestäni siellä ei ole (vielä) niin kamalan hyviä pyöräteitä, vaikka onhan nekin kyllä lisääntyneet.

  AntwortenLöschen
 17. Fillarointi on nastaa jos ei tarvitse pelata liikennetta.
  Saas nahda ostanko moottorisen ja itsetahkottavan liikkumalaitteen Casaan... :)

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 18. Appiukko kävi viime vuonna pyöräilymessuilla testaamassa, ja hän oli sitä mieltä, että suomalainen oli paras. Saas nähdä, milloin aikoo vielä ostaakin...

  AntwortenLöschen
 19. BLOGitse: kuvittelin just, millaista olisi ajaa pyörällä Kairon liikenteessä.

  AntwortenLöschen
 20. mina en edes kuvittele...tuonne minua ei fillarilla saisi!!!

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 21. Hieno ja mielenkiintoinen pyöräloma on edessänne. Minulla on 23 vuotta vanha 3-vaihteinen pyörä, joka on palvellut minua täällä Saksassa. Ei ole tarvinnut sähkömoottoreita avuksi, niin tasaista maastoa täällä päin on. Olin yhden kesän Suomessa työharjoittelussa ja koska kesäpaikkamme sijaitsee 22 km Kajaanin keskustasta, jossa työskentelin, eikä aamuisin ollut aikaista bussiyhteyttä, kuljin tuon matkan pyörällä ja kunto koheni kovasti tuon kesän aikaan.

  AntwortenLöschen
 22. kato nyt tätäkin: oho, oliko suomalainen tosiaan paras

  AntwortenLöschen
 23. und: wer sein Fahrrad ehrt der fährt:)

  AntwortenLöschen
 24. Clarissa: und Frau Clarissa muss immer das letzte Wort haben. Annan palkinnoksi ilmaiseksi yhden ämmän kuulema-sanaan lisää -> kuulemMa. Nimimerkki Pilkunviilaaja :D

  AntwortenLöschen
 25. Onpa taas ollut mielenkiintoinen aihe tässä blogissa. Hyvä, että riittääkin kommentoimista pyöräilystä. Mutta se on oikein hyvä kuntoa kohottava ja ylläpitävä urheilulaji. Itse ajan pyörällä läpi vuoden, mutta nyt on ollut 3 kuukauden tauko, koska minulla ei ole nastarenkaita.En ajanut ollenkaan talvikelillä. Kun perjantaina lähdin ajamaan, huomasin ylämäessä, että vaihteista huolimatta oli noustava pois pyörän selästä. Eilen oli jo parempi tunne. Että eiköhän tästä ala kunto kohentua. Sitä toivon Teille kaikille muillekin, jotka ajatte pyörällä, on se sitten moottorilla tai ilman.....

  AntwortenLöschen
 26. Oi kiitos palkinnosta! Pilkunviilaaja saa lahjaksi tämän http://www.nic.fi/~rsuonio/oikeinkirjoitus/ Jos sinulla jo on tuo niin pane lahja kiertämään;)

  AntwortenLöschen
 27. Maija: no tämä talvi olikin aivan kamala, kun en voinut ajaa kauppaan autolla ilman talvirenkaita enkä pyörälläkään ilman nastoja.
  Clarissa: sattumalta aloin tässä pari päivää sitten epäillä omaa suomen kielen taitoani, kun joka puolella luin "kuulema" ja tsekkasin asian.

  AntwortenLöschen
 28. Clarissa, kiitos tuosta oikeinkirjoituslinkista - laitoin bookmarkin. Sille saattaa olla joskus kayttoa! :)

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 29. Rahtautin ihanan Muddyfoxini tänne 11 vuotta sitten. Kertaakaan en ole ajanut, enkä uskaltaisi vieläkään noilla kapeilla teillä edes sähköpyörällä.
  Mutta ihana reissu teillä tiedossa sähköllä ja ilman. Ja mukava kuulla noinkin hyviä uutisia Ginasta!

  AntwortenLöschen
 30. Heljä: piti oikein kuuklettaa muddyfox, kun en ole ikinä sitä sanaa kuullutkaan.

  AntwortenLöschen
 31. Pyöräilyä myös (ja muuta pyörittelyä.

  Suunnittelen seuraavia pyörämatkoja jo. Ehkä Saksa, ehkä Italia, ehkä Espanja.

  AntwortenLöschen