Sonntag, 21. März 2010

Olipa päivä

Aina nuo aikakausilehdet vaan jaksaa soitella ja pyytää haastattelua. Tässä uusin teemasta "Olipa päivä":

Heräsin
jo puoli kahdeksalta, vaikka olin lukenut yöllä yhteen asti.

Aamiaiseksi söin

kokojyväsämpylää, juustoa ja maitokahvia.

Peilistä näin
että joku hyönteinen oli pistänyt leukaan.

Aamulla
jynssäsin suihkun laattojen saumoja.

Iltapäivällä

kävimme ostamassa vieraskylppärin lavuaariin uuden hanan entisen tippuvan tilalle.

En voisi luopua
- myöntäisköhän - internetistä.

Shoppailuun

ei ollut eilen haluja, kun oli tuo jarrupalikka koko päivän mukana. Parempi mennä yksin kaupungille ja voi ostaa sitä, mitä mieli tekee.

Lounaalla
söin spagettia peston kanssa ja join lasillisen Pinot gris-viiniä.

Paha tapani

on jättää kaikki vaatteet makuuhuoneen tuolille.

Kotikaupungissani
viihdyn niin hyvin, että ei ole ollut tarvetta hankkia täältä pois.

Suomesta kaipaan

ihmisiä, kirjakauppoja ja salmiakkisuklaata.

Illalla kotona
jatkoin suihkun jynssäämistä ennenkuin lähdimme elokuviin katsomaan Up in the Air.

Arvosana päivälleni

8, tai sanoisko 9 George Clooneyn ansiosta

Mottoni on

aina sama: Carpe diem

Pyysivät ajankohtaista valokuvaakin, lähetin tämän sarjan, valitkoot siitä.

Kommentare:

 1. Jos hana tippuu, niin eihän sotetata kokohaan uutta, vaan vaihdetaan ne pakkaukset.. Mekin saatiin viiniä juuston höysteeksi :)
  Pahempi tapa jättää ne vaatteet lattialle..

  AntwortenLöschen
 2. Hannele: mutta jos tahtoo uuden hanan ja on iloinen, että se vanha tippuu! Hyvä idea pistää ne vaatteet lattialle, aion kokeilla. Voi varmaan jättää imuroimisenkin sitten eli kaksi kärpästä samalla iskulla. Kas kun et kommentoinut lauantaista postaustani, odottelin sun love storya.

  AntwortenLöschen
 3. Pitääpä käydä ostamassa tuo lehti. Jos muut artikkelit ovat tuon tasoisia, niin lehden on oltava hyvä.
  Aivan sanoisinko yli-ihana♥ tuo kuvasarja. Voi kun oli hauska katsella sitä. Mitkä ilmeet ja käsien asennot! Olet siis nyt noin 4v.
  Uusi sana, jonka otan kiitollisena vastaan on jarrupalikka.

  AntwortenLöschen
 4. Allu, meidänhän piti istua keinutuoleissamme lukemassa!!

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: en tiedä, kuinka vanha olen. Vaikea sanoa, kun mulla oli ensimmäiset 25v elämästäni juhlatilaisuuksissa aina merimiespuku päällä. Enhän mä vielä voi mennä keinutuoliin, ensin pitää pukea vaatteet päälle.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: väärinkäsitysten välttämiseksi: en siis tiedä, kuinka vanha olin _tuossa kuvassa_ . Henkilökortista näkyy kyllä nykyinen ikä, siitä katson aina välillä, jos en muuten muista.

  AntwortenLöschen
 7. Sinähän paljastut ihan siivoushulluksi ;D, vai onko sinulla jokin erityinen suhde suihkuun? Mitä pidit elokuvasta? Monet ovat sitä kehuneet.

  AntwortenLöschen
 8. Kasselin kyyhky: ai minäkö siivoushullu? Kaikkea muuta mutta ei sitä. Alkoi vain ilmestyä jotain tummaa suihkun kaakeleiden saumoihin ja parasta ottaa pois mahdollisimman nopeasti. Pelkään, että ei ole kylmän talven takia tullut pidettyä ikkunaan niin paljon auki kuin normaalisti. Oli se leffa ihan hauska, vaikka en nyt maksimipistemäärää antaisi ehkä. Clooney on niin komea, että sitä kyllä jaksaa katsella.

  AntwortenLöschen
 9. Allu, tuo Tampereen puolen huumori on sitten oivaa. Nyt Nokialtakotoisin oleva mieheni onkin aina silloin tällöin Jarrupalikka! Arvaas mitä. jos hän on mukana ja aion ostaa jotain todella ylevää, hän supisee inhottavasti korvaani: "Onpas rouvalla varaa." Minulta menee heti ostamisen ilo, joten miksi sitten ostaa. Nykyään kun olemme hdessä liikkeellä ja halan johonkin mieltäylentävään paikkaan, parkkeeran Jarrupalikan lähikuppilaan tilaamaan paninit ja kahvit, jotka tietty sitten joudun nauttimaan kylmänä;-)

  Olen ehdottanut miehille liikkeisiin parkkipaikkaa, jossa televiso suoltamassa koko ajan formulaa tai mäkihyppyä.

  Minun makuuhuoneen tuoli on vuori vatteita, mutta nyt niitä,sekä kirjoja että lehtiä makaa myös tuolin alapuolella. Ukkometso on vihdoinkin 25 vuoden jälkeen tajunnut etten selviä tästä kiinteistöstä yksin ja hän imuroi, joten alituinen marmatus kuuluu tuosta kasasta, joka minun pitää imuroinnin hetkeksi nostaa tuolille. Hän on uhannut kuvata tuon boheeminurkkani ja laittaa sen blogiini...

  Olipa sulla hauska postaus: Pääsi tässä vähän itsekin irrottelemaan!

  AntwortenLöschen
 10. Leena: tai sitten voisi miehet laittaa sellaiseen pallomereen niinkuin laivalla tai Ikeassa.

  AntwortenLöschen
 11. Vaikka on kyse vain kaljakorien ostamisesta jarrulle itselleen, jätän tuon mieluiten kotiin nitisemään, niin se ottaa hermoon.
  Toisaalta, onko teillä kokemusta vaatteiden ostamisesta teini-ikäisille miehenaluille? Se se vasta puuhaa on. Pitäis ostaa, sanoo teini, mutta on koko ajan niin kiukkuinen, että olen valmis ostamaan minkä vain vaatekappaleen vaikka velaksi, että pääsen hommassa eteenpäin. Viimeksi meitä äitejä/tyttöystäviä oli sovituskoppien kieppeillä laumoittain. Sanoin, että juttu naisten vaateostoksilla ikävystyvistä miehistä on takuulla myytti. Kaikki olivat samaa mieltä ja siellä virisi oikein mielenkiintoinen keskustelu mm. siitä, kuinka meidän kärsivien olosuhteita voisi helpottaa.

  AntwortenLöschen
 12. Meillä mies pyysi eilen minua vaatekaupaan farkkuja etsimään. Kieltäydyn kunniasta, kun oli kädet ja housut niin mullassa. Olenko minä nyt sitten se jarrupalikka?

  AntwortenLöschen
 13. Kiitos uudesta sanasta, jarrupalikka on hyvin osuva :) Jokaisen marketin aulassa pitäisi olla joku upea uusi automalli esittelyssä, semmoinen mihin voi kiivetä sisään ja painella nappuloita, lepuuttaa niskaa nahkaselkämystä vasten ja unelmoida vauhdin hurmasta. Ei olisi enää kiire jarrupalikallakaan.

  AntwortenLöschen
 14. Hauska haastattelu ja hienot kuvatkin oli siinä lehtijutussa;-)

  Minäkin aina herään aikaisin,vaikka kuinka myöhään menisin nukkumaan.Ei vaan onnistu myöhään nukkuminen.Aika hyvä päivä sulla oli!

  AntwortenLöschen
 15. pianistms: kiva kun kävit ja kommentoit. Meillä on kokemusta kummipojasta, joka sitten ei yhtäkkiä pitänytkään enää mistään vaatteesta. Voin kuvitella, että on raskasta hoitaa sellaisen vaateostokset.
  Vihreätniityt: et sä jarrupalikka ole, saat anteeksi, kun olit tekemässä pihatöitä :D
  Sirokko: kannattais varmaan perustaa sellainen konsulttifirma, joka neuvoo noita kauppiaita, mitä vekottimia kannattais laittaa siihen kaupan eteen.

  AntwortenLöschen
 16. Yaelian: bingo, yhtä aikaa linjoilla

  AntwortenLöschen
 17. Yaelian: se on mulla varmaan sitä, mitä Saksassa nimitetään senile Bettflucht eli seniili sänkypako.

  AntwortenLöschen
 18. Tuo elokuva oli mun ja miehen listalla, mutta kun ei olla ehditty kahdestaan elokuviin, niin taitaa jäädä. Pääsiäislomalla ollaan menossa kahdestaan teatteriin, joten eiköhän se käyne parisuhteen hoidoksi sekin.
  Ihana kuvasarja!!! Mulla on vastaavanlaisia, mutta ne ovat vielä äidillä kaikki.
  Ja minäkin jynssäilen välillä suihkukoppia. Harmittaa ihan vietävästi, että kopin yksi lasiseinä on pilalla. Onko se lasikorroosio suomeksi vai mikä, mutta mikään muu ei auta kuin lasin vaihto, murrr...

  AntwortenLöschen
 19. No löytyyhän sitä muualtakin makuuhuoneen tuolit täynnä vaatteita. Sama juttu täällä.
  Oletpa aivan itsesi näköinen ja niin söpö noissa kuvissa. Vähän muistutat minun pikkusiskoani noissa kuvissa.

  AntwortenLöschen
 20. Mitä maksoivat haastattelustasi?

  Muistan lukeneeni, että jossain siellä Saksassa on liikkeissä miehille puuhamaita; ts. leikkikehä, jossa telkkari ja kaljaa, jotta naiset voivat sitten keskittyä shoppailuun. Minusta on hyvä, että nykyään museoissa on hyvin varustettuja ravintoloita, sinne voi sitten laittaa jarrupalan odottamaan, kun se jokaisen taulun tai esineen kohdalla totetaa että, eikö tämä ole jo nähty?

  Carpe diem on loitava motto, se lukee minun koneen näytönsäästäjänä.

  Hyvää sunnuntain jatkoa, lähden vielä kahville saksalaisen kollegan kanssa, hän oli meillä seminaarissa (kiireinen viikonloppu sen vuoksi ollut).

  AntwortenLöschen
 21. joo se konsulttifirma olis hyvä. Vois myös valistaa liikkeitä siitä, miltä tuntuu kiireisestä äidistä, joka on lasten kanssa liikkeellä, ja liikkeen edessä on kolikoilla toimiva härveli. Jos yrität mennä härvelin ohi noin vain, seuraa huuto ja poru. Menit ohi tai et, aikaa kuluu.
  Miksi me kasataan vaatteita tuolille? Siksi, että me halutaan vaihtaa vaatteita ja vain hiukan käytetty vaate jää tuolille, koska sitä ei kaappiinkaan voi ripustaa ennen pesua.Pestä taas ei viitsi, jos vaate ei ole varsinaisesti likainen. Voisimme tehdä kuin poikani, joka heittää hiukankin käytetyn vaatteen myttyyn lattialle. Se viestittää: "pese minut", kuten hotelleissa pyyhkeet.

  AntwortenLöschen
 22. kato nyt tätäkin: no toki teatteri kelpaa mainiosti parisuhdeterapeutiksi eikä kysele liikaa
  Sira: ai sielläkin vaatteet tuolilla. Aika tyytyväiseltä näytän muuten noissa lapsuuskuvissa, kun oikein olen alkanut tarkemmin katsoa.
  Helena: en voi valitettavasti puhua hinnasta, meillä oli sellainen gentleman's agreement, ettei kumpikaan osapuoli kerro. Tuo mun jarrupala on kyllä sellainen Bildungsbürger, että se lähtee vapaaehtoisesti ja oma-aloitteisestikin museoihin ja taidenäyttelyihin ja konserttiin paitsi oopperasta kelpaa vain Taikahuilu ja ehkä joku harva muu. Mieluiten se laulaa kyllä itse yön kuningattaren aariaa.
  pianistms: :D

  AntwortenLöschen
 23. Olemme keskustelleet tänään tuosta jarrupalikka-asiasta ja hävyttömyyksien huippu!! Kuulin, että minä se olen tuo jarrupalikka, kun minua ei saa kaupasta ulos.

  AntwortenLöschen
 24. Clarissa: ei taida Mr. Clarissa olla tekniseltä alalta, kun ei tiedä, että jarrupalikat toimii aina vain yhteen suuntaan tai väitä sille ainakin niin, ehkä uskoo.

  AntwortenLöschen
 25. Olipa mukaansatempaava haastattelu. Mä olen myös lukenut että Saksassa olisi miesparkki jossain ostoskeskuksissa, googlettamalla löysin yhden vanhan artikkelin http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Miehet+vet%C3%A4v%C3%A4t+parkissa+henke%C3%A4+naisten+shoppaillessa/HS20060213SI1KA03dgx

  Samalta vuodelta tämä http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Saksassa+miehen+pys%C3%A4k%C3%B6inti++maksaa+kymmenen+euroa/HS20060213SI1KA03dgu

  Eli kymmenellä eurolla Saksassa mies parkkiin ja saa olutta & makkaraa.

  AntwortenLöschen
 26. Heljä: enpä ole nähnyt tuollaisia parkkipaikkoja meillä päin, sitäpaitsi mies ei oikein tykkää oluesta eikä makkarastakaan, on enemmän viinin juoja.

  AntwortenLöschen
 27. Ehkä jostain löytyisi viinitupa parkki ;o). Niin ja siis mies Ranskan marokkolainen ja täällä Irkkulassa töissä kuten minäkin. Kosi sentään Luxembourgin puistossa Pariisissa (toimin isälleni puhelimessa tulkkina kun pyysi kättäni ;o))

  AntwortenLöschen
 28. Heljä: oho, siellä oikein pyydettiin kättäsi. Me ei taidettu kysyä isältä lupaa.

  AntwortenLöschen
 29. Vai Bildungsbürger, opinpa taas hauskan sanan. Oli mun eksäkin melkein Bildüngsburger, kun ei se silti kehannut mennä museokahvilaan, vaikka kuinka yritin työntää sinne, jotta voisin rauhassa nauttia taiteesta. Ihmettelen kyllä nyt hieman Allumiehen äänialaa?

  Hyvä että Rouva H löysit jutun, taidan laittaa linkin varmuuden vuoksi talteen...

  AntwortenLöschen
 30. Helena: ei kai se ihan oikea nimitys tuolle ole, mutta kuulosti vaan hauskalta. Tässä enemmän tietoa
  http://de.wikipedia.org/wiki/Bildungsb%C3%BCrgertum. Niin, siitä äänialasta. Kyllä joskus korvatulppia tarttisi kun se oikein kimittää.

  AntwortenLöschen
 31. Yllättävän syvällinen elokuva oli Clooneyn ja Vera Farmigan tähdittämä Up in the air. Mutta inhosin sitä nuorta likkaa. Ihan turha rooli hänellä. Niin huono näyttelijäkin!

  ***

  Onneksi mulla ei ole miestä, saan käydä kaupoissa aina yksin, kukaan ei marmata milloinkaan. Muuta kuin minä itse, että 'ahaa, taasko kaikki rahat meni..'.

  ***

  Ps. tämä ei ole negatiivissävytteinen kommentti, tämä on tyylini ;D

  AntwortenLöschen
 32. Soolis: mäkin mietin sitä nuorta likkaa, että näyttelikö se niin hyvin, että en tykännyt hänestä vai enkö muuten tykännyt.
  En mä sun kommenttia mitenkään negatiivissävyisenä nähnyt. :D

  AntwortenLöschen
 33. Ihana kuvasarja. Minullakin oli merimiespuku tyttösenä. Mummoni ostama.

  AntwortenLöschen
 34. Nurkkalintu: mutta minun olikin punainen

  AntwortenLöschen
 35. Vau, punainen!
  Minulla oli sininen hame ja valkoinen pusero sinikoristein.

  AntwortenLöschen