Sonntag, 13. Juni 2010

Glurns

Paluumatkalla Friulista ajelimme Kalterer See-järven ohitse Eppaniin Italian Tiroliin, joka on meille tuttu myöhäissyksyn lomapaikka vuosikymmenien takaa. Meitä onnisti ja saimme huoneet Thurmbach-hotellista, jonka ihanassa puutarhassa olemme syöneet vaikka kuinka monta kertaa omenapuiden alla mitä maittavimmat ateriat. Saksan jalkapallojoukkuekin oli kuullut paikasta ja tähtipelaajat olivat olleet siellä viikkoa ennen meitä syömässä (ja kuulemma myös kovasti juomassa) kuten omistaja kertoi. Joukkue oli nimittäin Eppanissa treenaamassa Etelä-Afrikkaa varten.
Eppanista ajoimme Glurnsiin. Glurns on Alppien pienimpiä kaupunkeja, vanha muurien ympäröimä kaunis kaupunki Etsch/Adige-joen rannalla.
Gasthof zum Grünen Baum on Glurnsin vanhin ravintola.
Hautausmaalta löytyi mielenkiintoisia hautoja. Hautakiven mukaan vasemmassa haudassa lepäävät "maanviljelijäperhe Sagmeisterin väsyneet luut". Oikea hauta on tirolilaisen taiteilijan, Paul Floran , jota olen fanittanut niin kauan kuin olen Etelä-Tirolissa käynyt.


Meillä on makuuhuoneen seinällä Floran juliste (huono valokuva, kun lasi heijastaa pahasti).

Glurns kannattaa ehdottomasti katsoa, jos liikkuu Etelä-Tirolissa.

Kommentare:

 1. Ihania lomatunnelmia. Paul Floran-nimisestä taiteilijasta en ole aikaisemmin kuullutkaan. Matkailu avartaa :)

  AntwortenLöschen
 2. Mielenkiintoinen vanha kaupunki tuo Glurns. Oli pakko tässä välillä googlata lisää kuvia. Uudempia rakennuksia ei näkynyt ollenkaan, siis oliko niitä.
  Paul Florasta pidän minäkin, kun sinun ansiostasi häneen joskus aikaisemmin tutustuin.

  AntwortenLöschen
 3. Kaunista.
  Tuo talokuva on herkullinen. Tekisi mieli mennä kävelemään sinne. Pienet kujat, pieni kaupunki. Miltä siellä tuoksui? (Älä naura, tuoksut ovat tärkeitä)
  Leipomoilta, yrteiltä, kukkasilta, mereltä? Vai vain auringolta :-)

  AntwortenLöschen
 4. Ihan outoja nimiä, vaikka ollaan siellä ajeltu.

  Muurien ympäröimä eräs kuuluisa turistirysä Saksan puolella viehätti meitä monta vuotta, kunnes kerran sanoin: Nyt riitti, kiitti! Se on Romantische Strassen varrella, mutta tuon Strassen loppupään Füssen meni vähän liika kiireellä, joten...

  (Missä sun aakkoset?)

  AntwortenLöschen
 5. Kasselin kyyhky: matkailu todella avartaa ja aina löytyy jotain uutta
  Clarissa: keskusta on vanhaa ja pienen pieni paikka, jotain 800 asukasta, mutta on siellä toki "uudempiakin" taloja, mutta ei mitään modernia arkkitehtuuria, ei sellainen sinne sopikaan.
  Natjale: alppiniityille tuoksuu, syksyllä omenille, meri on kaukana, se ei tuoksu.
  Leena: Useimmat ajaa Italiaan Brenner-solan kautta eikä silloin mennä Glurnsin ohi. Me ajetaan usein lännempää Reschen-solan (Passo di Resia) kautta ja poiketaan Glurnsiin Apfelstrudelille. Tarkoitatko Rothenburg ob der Tauber? Glurnsia nimitetään Italian Rothenburgiksi, mutta on paljon pienempi paikka. Aakkoset tulee.

  AntwortenLöschen
 6. Taas tuli yksi paikka lisää, missä on joskus käytävä :D
  Kiitos!

  AntwortenLöschen
 7. Teillä on ollut tosi mahtava reissu! Olisi hauskaa joskus käydä pohjois-italian järvialueilla. Alpit olen nähnyt kerran, ne olivat kauniita.

  AntwortenLöschen
 8. Niin no... joestahan sinä puhuitkin tuossa, mutta aattelin vaan, jos kuitenkin vaikka :-)

  Joskus pienissä kylissä tuoksuu vahvasti joku. Aamuisin tuore leipä, lounasaikaan rasva ja yrtit, päivisin huumaavat kukat, toripäivinä hedelmät... ja ihan varmasti viini iltaisin :D

  Itse käytän kaikkia aisteja muistoissani ja viime kesänä tuolla pellon reunassa jäin oikein nuuskuttelemaan, kun siellä tuoksui mummolan pellon reunukset. Korjatun heinän ja maalaisilman lisäksi siellä oli joku sama kukka, joka yhdistettynä näihin muihin toi ne mukavat muistot mummolasta mieleen.

  AntwortenLöschen
 9. Kävin heti katsomassa tuota linkkiä Paul Florasta,sillä ei ollut ennen tuttu.Mukavia piirroksia oli hänellä,ei ihme että pidät.
  Ihania nuo talot,niin kauniita!

  AntwortenLöschen
 10. Sauerkraut: kannattaa poiketa
  Tuure: Italiassa riittää katsomista vaikka kuinka
  Yaelian: minäkin innostuin katsomaan Floran online-shopia ja tekis mieli tilata joku kuva.

  AntwortenLöschen
 11. Siis tuonnehan olen päättänyt mennä seuraavalla lomalla, se nyt vaan uusien työkuvioiden vuoksi siirtyy ensi vuoteen! Minulle Paul Flora on ollut tuntematon suuruus, siis kiitos taas vinkistä!

  AntwortenLöschen
 12. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

  AntwortenLöschen
 13. Helena: Glurns on todella söpö paikka. Siellä on tehty paljon elokuviakin ja kerran olimme jopa paikalla, kun Karin Brandauer ohjasi siellä Verkaufte Heimat.

  AntwortenLöschen