Dienstag, 15. Juni 2010

Maanantaimeininkiä

Eilen olin kontrollitreeneissä kuntosalilla ja valmentaja kehui, miten hienosti teen kaiken (kehuu varmaan kaikkia). Tämä oli toinen kerta elämässäni, kun joku kehui minun urheilutaitoani, sillä en ole yhtään sportti tyyppi ja suorastaan pelkäsin telinevoimistelua koulussa. Elämäni ensimmäiset kehut sain tennisvalmentajalta, joka ensimmäisellä tunnilla sanoi minua hiomattomaksi timantiksi. Tosin se hiominen ei sitten oikein onnistunut ja Allumies ei kovasti välittänyt pelata kanssani.
Yksi tuttavamme täyttää ensi viikolla pyöreitä vuosia ja päätimme antaa hänelle ayurveda-hierontaan lahjakortin, jota lähdin hakemaan keskikaupungilta. Eihän sellaista voi summamutikassa ostaa eli piti ensin testata laatu ja niinpä sain tunnin taivaallisen hieronnan koko kropalle. Hieroja oli kiva saksalaisnainen, joka on käynyt 11 kertaa Intiassa ja opettaa myös joogaa. Varmasti menen toisenkin kerran.
Jalkapallon MM on läsnä kaikkialla. Saksalaisilla oli ennen pidättäytyvä suhde Saksan lippuun, suurin osin varmaan kiusallisesta menneisyydestä johtuen, mutta jostain syystä vuoden 2006 MM-kisat muuttivat asian ja lippuja alkoi näkyä kaikkialla, esimerkiksi autoissa näkyi pieniä lipputankoja. Nyt niitä taitaa olla vieläkin enemmän ja meidän naapuristossa on jopa yksi lakanaa isompi lippu ikkunassa. Meillä ei katsota jalkapalloa paitsi Allumies katsoo maalit. Systeemi menee niin, että olohuoneessa on TV äänettömällä ja me istumme ulkona terassilla. Kun joka suunnalta naapuristosta alkaa kuulua tämä, Allumies syöksyy olohuoneeseen ja näkee, kun ammuttu maali näytetään uusintana. Saksan tiimi kostuu nimistä kuten Podolski, Klose, Marin, Özil, Cacau, Khedira eli ei pelkästään Müllereitä ja Maiereita vaan imigrantit pitävät Schwarz-Rot-Gold-lippua korkealla.


Pyörämatkalla poimin terassin pöydälle kamomillaa:

ja pihalla kukkii tämä:

Kuka tunnistaa, mikä se on?

Kommentare:

 1. Onkohan se kiivi?
  Mulla semmoinen jätti valloittaa aina ruusutarhani, ei kuitenkaan koskaan kuki eikä siten tietenkään tee hedelmääkään. Katkon sen aina pois, mutta siinä se vain rehvastelee vuodesta toiseen. Pitäisköhän sen antaa olla rauhassa, että se rupeisi kantamaan hedelmää?

  AntwortenLöschen
 2. Ensin tulkitsin otsikkosi siten, että maanantai tarkoittaa kaikkea hieman epäonnistunutta, kurjaa tms. (maanantaikappalehan tarkoittaa sitä, että siinä on jotain vikaa). Mutta eihän se sitä ollutkaan! :)

  En tunne kasvia, sillä se ei meidän tuntureilla viihdy.

  Kunpa pääsisikin hierontaan, menen huomenna sentään kampaajalle, tarvitsen uuden pään.

  AntwortenLöschen
 3. pianistsm: BINGO, kiivihän se eikä ole täälläkään nuput, joita me moukat alussa luultiin hedelmän aluksi, ennen auenneet mutta nyt on kukka auennut. Nyt toivotaan, että mehiläiskato ei olisi vielä niin paha kuin pelätään.

  AntwortenLöschen
 4. Helena: olet oikeassa, otsikko on harhaanjohtava, mutta en nyt sitä viitsi muuttaa. No kiivi ei taatusti viihdy tunturilla, sen osaan sanoa, vaikka ei olekaan hortonomin koulutusta. Mene Kiinaan kampaajalle, siellä tulee aina ihana hieronta samaan hintaan.

  AntwortenLöschen
 5. Tuo kasvihan on selvä "Keijunpesä" :D (siis en todellakaan tunne kasveja, ymmärrän vain satujen päälle ja minusta tuo näyttää ihan selvältä keijun pesältä...)

  Minä kun olen saanut sinusta kovin urheillullisen kuvan. Pyöräilyä ja vaeltelua, kyllä nekin urheilua ovat ja oikein hyvää sellaista.

  AntwortenLöschen
 6. Oi jestas! Mikä tuo pihan kukkiva on...?

  AntwortenLöschen
 7. Telinevoimistelu oli koulussa hirvittävää, Meillä se otettiin aivan tosissaan, saatiin pisteet eri suorituksista jne. Koripallo oli minun lajini. Ihanaa.
  Meillä Mr. Clarissa katsoo kyllä tuota jalkapalloa, mutta saa nähdä miten käy tänään, kun aion vallata TV:n ja katsoa erään filmin, josta sain ystävältä hyvät suositukset:) Uskon kuitenkin, että hänkin katsoo mieluummin filmin.

  AntwortenLöschen
 8. Natjale: kyllä kävelen, patikoin, pyöräilen ja uin mielelläni ja pesäpallosta pidin, mutta ei mitään telinejumppaa tai painonnostoa tai juoksua tai hiihtokilpailuja.
  Una: toivottavasti voin jakaa syksyllä kiivejä maistiasiksi
  Clarissa: koripallo on o.k. Kannattaa katsoa, Maria Furtwängler on hyvä näyttelijä ja vaikka ei ole dokumentista kysymys, tarina on monessa mielessä totta.

  AntwortenLöschen
 9. Kiiwi! Oletko ihan siemenestä sen kasvattanut?Voisin minäkin kokeilla...
  Tuo hieronta kuulosti ihanalta,tekisi hyvää just nyt minullekin.

  AntwortenLöschen
 10. Yaelian: tämä on joint venture naapurin kanssa, kasvi on meidän yhteisellä rajalla ja hän osti taimen muutama vuosi sitten ja me laitettiin siihen kaariportti, josta pääsee naapuriin vierailulle ja toisinpäin ja sitä pitkin sen kasvin olis tarkoitus kiivetä.

  AntwortenLöschen
 11. Nyt ei voi kehua kunnolla...tosita oli ennen Olgan nivelrikkoa. Päivän lenkit olivat 5-10 km kävellen reippaasti ja hiihtäen vähintäin 16 km. Nyt kaikki on toisin.

  Katson illalla Sodan jaloissa ja Maria Furtwängleriä, vaikka samaan aikaan tuleekin addiktisarjani Brothers&Sisters. Historia on uhrauksia täynnä!

  AntwortenLöschen
 12. Leena: voi Olga-parka, mullakin vaivaa joskus nilkka (onneksi harvoin), joten ymmärrän Olgaa. Etkö voi nauhoittaa toista ohjelmaa??

  AntwortenLöschen
 13. hi allu,liege gerade nach meiner jogastunde erschöpft im sessel und sehe dein bilderrätsel - liege ich mit kiwi richtig-???
  hier ist z.Zt.ein scheißwetter-kalt, windig,regen-so richtig zum trübsinnig werden.Heute habe ich mich mal auf die Waage getraut-2 kg zugenommen-haben wir doch zuviel geschlemmt oder sind das Muskeln? Werde jetzt auch mal die Diät machen.
  Liebe Grüße Dein Eisbär

  AntwortenLöschen
 14. Meillä sama jalkapallon katselutaktiikka :D
  Eilen tosin katsoin jostain syystä koko matsin sivusilmällä, kun Brasilia ja P-Korea pelasi. Jotenkin käsittämätöntä että ne pääsee P-Koreasta kisoihin mukaan... ja kun heidän kansallislaulu soi, monet heidän pelaajista itki kovaa.... Itseasiassa vähän kannustin heitä, kun ei niillä niin montaa kannustajaa katsomossa ollut. Hyvin pistivätkin kampoihin, brassit taisi voittaa niukasti 2-1.

  OhO mähän kuulostan futistietoiselta: en sitä TOD ole! ;)

  AntwortenLöschen
 15. MaaMaa: mäkin näin uutisissa, miten pohjoiskorealaisella oli tippa silmässä.

  AntwortenLöschen
 16. Koulun voikat, koulun käsityöt, koulun ruuanlaitot, kaikki karmeeta.... Voikkaope sanoii, et olen paras ja notkein, mut antoi huonot todistukset... Eikö ollut jopa KAKSI todistusta: Voimistelu ja Urheilu..

  AntwortenLöschen