Mittwoch, 21. Juli 2010

Tahtoo Ruotsiin

Kesäkuussa Italiassa oli rannat täynnä, ihmiset kuin sillit suolassa. (Kuva on otettu niin aikaisin aamulla, että lomalaiset eivät olleet vielä tulleet rannalle.)


Meillä on niin kuumaa, että kynttilät on kaikki sulaneet laatikossa kiinni toisiinsa tai kynttilänjalassa mitä ihmeellisempiin asentoihin.


Ruotsissa oli lämmintä, mutta ei tällaista pätsiä. Siellä meillä oli lähes oma uimaranta.


Lähtisin takaisin Ruotsiin, mutta ei se käy, kun pitää hoitaa huushollia ja petata sänkyjä neljälle yövieraalle ja miettiä, mitä heille syöttäisi viikonloppuna. No, eiköhän siitäkin selvitä.

Kommentare:

 1. Tervetuloa kotiin! Landet Lagom visade sina bästa ansikten? Kerrothan ehtiessäsi vielä siitä mökistä!

  Ei täälläkään ole enää pätsi, vaan öisin on ihan "normaali" lämpötilä, alle +20 C. Pohjoisessa hyvä jos päivällä kipuaa +20 C, ja sinne pitäs lähteä nyt palelemaan, kunhan tämä Villa Helena hiljenee; kummilapsi perheineen on kulttuuri- ja muumimatkalla. Itse teen rästitöitä.

  AntwortenLöschen
 2. Tervetuloa kotiin! Juu, täällä on ollut kohta 4 viikkoa tällaista paistetta. Olipa Teillä hyvä lykky, kun saitte nauttia Ruotsissa hiukan viileämmästä säästä ja uida melkein omalla uimarannalla. Eikä ole ihme, että kynttilät sulavat huoneenlämmössä. sillä se huitelee yli + 30 astetta, varsinkin jos ei välillä pidä hiukan ristivetoa....
  Hyvää kotiutumista Teille....

  AntwortenLöschen
 3. Tervetuloa takaisin! Olipa hyvä tuuri ,että Ruotsissa oli vilpoista,minä sain tänä kesänä nauttia helteistä Suomessa ja nyt kovemmista helteistä täällä.
  Tsemppiä!

  AntwortenLöschen
 4. Helena: kuvia mökistä tulossa
  Maija: on täällä vähän liian kuuma
  Yaelian: ei siellä Ruotsissakaan vilpoista ollut, oikein lämmintä, mutta ei tälläistä paahtavaa ja kosteaa kuin meillä. Nyt on tulossa ukkosmyrskyjä ja pitää muistaa laittaa kattoikkunat ajoissa kiinni.

  AntwortenLöschen
 5. Vaikuttaa silta, etta kaikki muut kipuilevat kuumuuden kanssa vielakin paitse me!
  Taalla on viime paivat ollut juuri sopivan lammin eika kosteus ole ollut jarkyttava.
  hm...siis kosteus% tanaan...vain 61. Ei paha.
  Iloista emannointia! :)

  AntwortenLöschen
 6. Kiva, että pääsitte hyvin kotiin taas. Pohjoismaissa käynti on kyllä aina rentouttavaa ja nythän teillä oli hyvä onni säänkin kanssa. Meilläkin on varmaan vilpoisempaa kuin teillä, paraikaa ulkona +30,5 ja sisällä +21 astetta.

  AntwortenLöschen
 7. Ymmärrän hyvin, että lähtisit takaisin Ruotsiin. Onhan meilläkin ollut reilut +30 C, mutta helle här i Norden on aivan eri asia kuin helle in Mitteleuropa.
  Välkommen tillbaka!

  AntwortenLöschen
 8. Tervetuloa takaisin ja terveisiä IC-junasta, jossa olen matkustamassa Kainuusta Savoon! Luulin jo, että olit kuollut auringonpistokseen! Minäkin haluan Ruotsiin! Voisit tehdä vieraillesi kasvisviettelystä, jota minä aion mennä syömään ravintolaan tänään kesätöiden päättymisen kunniaksi. Siinä on kasviksia ja paholaisenhilloa ja pariloitua vuohenjuustoa. En tiedä, miten se tehdään, mutta se on hyvää.

  AntwortenLöschen
 9. BLOGitse: nimenomaan se kosteus on inhottava, niin talvella kuin kesällä. Jos meillä on viisi astetta pakkasta, se on kuin Suomen 15 astetta, sillä täällä on aina kosteaa.
  Soili: ei ole koskaan ollut noin hienoa ilmaa lomalla Pohjoismaissa tai siis Ruotsissa on kyllä usein paistanut aurinko, mutta kun päästiin Suomeen, vettä tuli niin, että auto piti ajaa ihan taloon kiinni, että saatiin jotenkin tavarat sisälle.
  Clarissa: tosiaan aivan eri asia. Ruotsissa oli uusi helle-ennätys, mutta ei se tuntunut pahalta.
  Sauerkraut: Unkraut vergeht nicht, ei mua niin helposti tapeta. Kuulostaa hyvältä tuo ruoka, kävin jo tutkimassa googlesta, mitä on paholaisenhillo, pitänee yrittää tehdä sitä, kun tuli vesi kielelle.

  AntwortenLöschen
 10. italiassa minäkin hikoillut, kerran, rantoja vältin.

  AntwortenLöschen