Sonntag, 4. Juli 2010

Viileämpää

Eilen koko kaupunki oli valmistautunut katsomaan Saksa-Argentiina-peliä. Aurinko paistoi, lämpötila lähenteli uusia ennätyksiä, kaikki baarit ja ravintolat olivat varustautuneet isoilla tv-ruuduilla, pöydät ja tuolit ulkona ja hieno tunnelma, kun sitten sopivasti juuri ennen pelin alkua tuli tämä


Satoi kissoja ja koiria ja lämpötila laski yli kymmenen astetta niin että oli vain +25C. Ukkonen jyrisi, tuomiokirkon edustalla istuvat sadat futisfanit joutuivat pakenemaan kirkkoon suojaan ja salama iski kaksi kertaa kirkkoon ja paikoittain oli jopa tv-lähetys katkennut. Mutta Etelä-Afrikassa Saksa murskasi Argentiinan 4-0 ja nuori joukkueemme jatkaa taistelua mitalista.
Meillä ilma on edelleen sopivan viileä, ehkä +26C ja hellettä on luvassa vasta keskiviikkona.

17 Kommentare:

 1. Onnea vaan jalkapallotuloksesta! Eikä vieläkään hellettä täällä.... Lähden silti kulttuuririentoihin, kuuntelemaan lisää jazzia.

  AntwortenLöschen
 2. Raikas kesäsade.

  En tiedä, miksi juuri tänään tuli mieleeen tämä runo, jota 2-3-vuotiaana lausuin hartaana vieraillemme:
  ULLA pieni karitsa, villakerä vanttera, emon lemmikki.
  Vihrellä niityllä, paimentytön perässä kulkee kiltisti(ja nätisti, oma lisäys)
  Eihän Ulla olekaan mikään tuhma lapsi,kukkia ei polekaan niitä poikki napsi.
  Ruoho vaan on ruokanaan, raikas vesi juomanaan, tahtoo pikku Ulla suuremmaksi tulla:)

  AntwortenLöschen
 3. Oli muuten hieno ottelu, vaikken mikaan jalkapallofani olekaan.

  AntwortenLöschen
 4. Helena: oletko vielä pohjoisessa? Luulin, että Suomessa on nyt helle.
  Clarissa: onpas nätti runo♥
  anumorchy: oli ne tosiaan hyviä, kun ajattelee vielä, että siellä on sellaisia nuoria pelaajia, jotka pelaa ensimmäistä kauttaan Bundesligassa eli ekassa divisioonassa.

  AntwortenLöschen
 5. Heeeeh, ei sinne kirkkoon niin vaan mennä vääristä syistä...heti rangaistaan.

  Täällä on järjetön helle, mutta onneksi myös tuulee, kuten on tehnyt ihan koko kesän joka päivä. Kummallista, en muista tällaisia tuulia ennen olleen.

  Mukavaa päivää raparperipiirakan kera, ole hyvä Allu!

  AntwortenLöschen
 6. Onpa olluyt nopea säänmuutos! Ja hienosti meni eilinen jalkapallo-ottelu :) En yleensä seuraa jalkapalloa, mutta appi oli meillä maalausapuna ja hän seuraa kaikki ottelut, joten tuli itsekin katsottua. Minulla on joitakin saksalaisia ystäviä, joten Saksaa kannatin minäkin :)

  Täällä eteläisessä Suomessa on oikea helleaalto. Ja Suomessa juhlitaan Ullan nimipäivää, joten onnittelut!

  AntwortenLöschen
 7. Kiva pieni videoklippi sateesta.
  Onnea joukkueelle, en seuraa pelejä, mutta katson aina kuka on voittanut ja kuka hävinnyt.

  Oi, minulle +26 on jo hellettä! Täällä on tällä hetkellä lähes +30 ja kyllä on lämmintä ja kosteaa! Mutta tätä kestää niin vähän aikaa, etten hirveästi valita.

  AntwortenLöschen
 8. Onneksi olkoon, teillä on tosi hyvä joukkue! Siis huh, katsoin jopa matsin..apua sentään, enpä olisi moista uskonut.
  Nyt ne helteet on täällä..argh.

  AntwortenLöschen
 9. 160 kilsaa teiltä pohjoiseen auttoi niin paljon, että isoimmat koirat ja kissat oli loppuneet, salamat lauhtuneet ja vain rippeet jäivät meille. matsikin ehdittiin katsoa melkein loppuun ennen ukkosen alkamista.
  Itse menen kauppoihin, kun Saksa pelaa - saa ostella ihan rauhassa. Eilen piti melkein myyjiltä anteeksi pyydellä, että joduin vaivaamaan maksamisen kanssa. Istuivat siellä nenä jalkapalloruudussa ja huomasin kyllä olevani häiriöksi.
  Lidlistä sain mansikoita 40 sentin kilohinnalla - jalkapallosta johtuen? Sunnuntaina tivolissakin sai poika pyöriä yksin karuselleissa, koska kaikki tuijottivat Saksa-peliä.

  AntwortenLöschen
 10. Hulppee keli siellä! Luonto tykkäsi.

  Peukku ylös Saksan nuorelle joukkueelle!

  AntwortenLöschen
 11. Jos mulle olisi etukäteen joku sanonut, että Argentiina ei Saksan nuorta joukkuetta vastaan saa yhtään maalia aikaiseksi, niin en olisi uskonut!

  Telkassakin näytettiin Kölnin ukkosenilmasta. Meillä yöllä hiukan jyrisi, mutta se vähä mitä satoi, haihtui heti ilmaan eilisen helteen ansiosta. Tänään enää 30 astetta ja joudun taas kastelemaan vihannespenkkejä ja pottikasveja.

  Nimpparionnittelut täältäkin.

  AntwortenLöschen
 12. Susadim: kiitos raparperipiirakasta, rakastan sitä♥
  lumiomena: kiitti
  Sooloilija: no ei se "viileys" pitkään täälläkään pysynyt, nyt on jo +30C
  Sirokko: joo, kyllä me osataan pelata jalkapalloa :-)
  pianistsm: minäkin käyn usein kaupassa juuri pelien aikaan, on niin hiljaista sekä kaduilla että kaupoissa. Oho, olipa halvat mansikat.
  Nurkkalintu: kasvit tykkäs sateesta enemmän kuin ihmiset
  Soili: eipä olisi tosiaan uskonut, etteivät gauchot saa palloa kertaakaan maaliin.

  AntwortenLöschen
 13. Nimipäiväonnittelut tulevat tässä hiukan myöhään.
  Juu, meilläkin oli eilen juuri ennen jalkapallomatsin alkua kova ukkossade, kuten videossasikin näkyi. Salamia leiskui taivaalla. Mutta onneksi ilma sentään hiukan viileni. Uutisissa sanottiin, että salama oli iskenyt Kölnin tuomiokirkkoon. Tuliko siitä jotain harmia jollekin?

  AntwortenLöschen
 14. Olen vielä pohjoisessa,etelässä on kuulemma ollut hellettä koko viikonlopun. Olen lähettänyt sulle nimpparilahjaksi Jopon, saman jolla olen täällä pyöräillyt!

  AntwortenLöschen
 15. Maija: sähköt siellä kai meni poikki, ei pahempaa
  Helena: väärään aikaan väärässä paikassa vai? Jopo on jo käytössä, kiitos vaan.

  AntwortenLöschen
 16. Mä katsoin pelin Dusseldorfissa, ja siellläkin satoi pelin aikana, Itse en kyllä huomannut siitä mitään kun terassin katoksen alla istuin, mutta näin kuinka reunemmalla olevat ihmiset vetivät kertissadetakkeja päälleen. Mutta sehän on sitten ollut ihan kunnon kuuro jos on tuomikirkkoonkin osunut pari kertaa, huh! Se sadekuuro teki kyllä ilmasta ihan(an) siedettävän koko illaksi.

  Niin ja kivaa lukea ulkosuomalaista blogia ihan naapurista! Oon asunut Maastrichtissa monta vuotta ja lukenut ranskansuomalaisten (ja muutaman brysseliläisen) blogeja jo vähän aikaa, mutta vasta nyt löysin tästä läheltä blogin! :) Hauskaa kesää sinne helteiden sekaan, mä tulin valitettavasti Suomeen enkä pääse enää nauttimaan helteistä.

  AntwortenLöschen
 17. juneglooms: ai Maastrichtista, sehän on ihana paikka. Pitääkin lähteä vastavierailulle blogiisi.

  AntwortenLöschen