Samstag, 7. August 2010

Oregano

Jokin aika sitten nuori ystäväni ilmoitti iloisen uutisen: helmikuussa on tulossa perheenlisäystä. Asia kerrottiin heti myös perheen pikkupojalle Beelle (4v), joka käy minua usein moikkaamassa ja kysyy aina, onko meillä keksejä. Bee on hyvä syömään, hänen ensimmäinen sanansa oli "mehr" eli "lisää". Kuultuaan uutisen Bee oli ensin pikkuisen hymyillyt hämmentyneenä ja sitten sanonut äidilleen DANKE. Äiti oli ymmärrettävästi kovin liikuttunut poikansa reaktiosta.
Eilen sain sähköpostitse kuvan uudesta tulokkaasta. Se oli näytetty myös Beelle ja kun oli jo alettu miettimään lapselle nimeä, Bee oli heti tehnyt ehdotuksen: Oregano. Nyt on sitten vauvelin työnimeksi laitettu Oregano.




Bee karnevaalina 2008, tietenkin taas keksi suussa.

15 Kommentare:

  1. Ihana - Oregano! :)
    Kaikkea hyvaa odottavalle aidille!

    AntwortenLöschen
  2. No miksei Oregano kun Minttukin kaiketi on ihan hyväksyttävä nimi, ajattelin ensin että olisi ehdottanut "Keks"iä nimeksi.

    AntwortenLöschen
  3. Hauska nimi,sehän voisi olla vaikka toinen nimi,ei mikään paha;D

    AntwortenLöschen
  4. Mietin vain mistä tämä assosiaatio. Oregano on hyvää ja eihän nimi miestä tai nyt pitää sanoa ihmistä pahenna.

    AntwortenLöschen
  5. BLOGitse: lähetän toivotukset eteenpäin
    Heljä: niin tosiaan, Minttu. Keks ei varmaan kelpaa täkäläisille viranomaisille. Täällä ollaan aika tarkkoja nimistä ja pitää olla selvästi naisen tai miehen etunimi, ainakin se toinen. Ainakin ennen Mika-nimisille (tietysti Häkkisen mukaan nimitetty) pojille piti antaa toinen selvästi miehen nimi, sillä a-kirjaimeen loppuvat nimet on yleensä naisten nimiä.
    Yaelian: eivät taatusti sallisi täällä Oreganoa
    Helena: minä en neljän vanhana ollut varmaan ikinä kuullut oregano-sanaa

    AntwortenLöschen
  6. Nykypàivànàhàn lasten nimet on omenasta hillaan, joten oreganokin on ihan hyvà, hih! Ihana isoveli ♥

    AntwortenLöschen
  7. -S-: teillä sitten vissiin Origano

    AntwortenLöschen
  8. No jos Meirami on täällä tulossa suosituksi tytönnimeksi, niin silloinhan Oreganokin käy, samasta yrtistä kun on kysymys.
    Oi kun söpöä tuo DANKE♥

    AntwortenLöschen
  9. Hannele: tosi pitkä
    Clarissa: siinä hyvät nimet kaksosille, Meirami ja Oregano. Taidan antaa Tanskan kuninkaallisille vihjeen noista nimistä, siellä kuulemma odotetaan kaksosia. BTW, meillä on meirami ja oregano kyllä erikseen eli molempia yrttejä myydään, mutta samaa sukua. Nimimerkki BESSERWISSER

    AntwortenLöschen
  10. Oregano on aika hyvä nimi :D
    Veljeni 2vuotiaalta pojalta kysyimme ennen hänen pikkuveljen syntymää, mikä tulisi pikkuveljen nimeksi. Hän sanoi "isi" :D

    AntwortenLöschen
  11. Sama täällä Origanum majoranaa ja Origanum vulgarea, molempia myydään:)
    Nimimerkki BESSERWISSERIN DIE ZWEITE

    AntwortenLöschen
  12. Väestörekisterikeskuksen nimipalvelu
    http://verkkopalvelut.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1
    kertoo, ettei Suomessa ole nimetty ketään Oreganoksi. Se kuitenkin taitaisi kelvata viranomaisille, koska likimain kaikki muut yrtit (myös Yrtti) sieltä löytyvät, samoin monta maustetta, marjaa ja hedelmää. Yllättävää oli, että samoja nimiä on annettu sekä pojille että tytöille.

    2-vuotiaan pojantyttäreni ehdotus pikkusiskon nimeksi oli Viivi Ameliisa.

    AntwortenLöschen
  13. MaaMaa: isi on siinä mielessä huono nimi, että sitä huudettaessa vastaa niin moni
    Anjakar: Suomessa onkin helpompi saada joku nimi läpi ja sukunimenkin vaihto käy, mikä täällä on kovin vaikeaa. Täällä pitää olla melkein psykiatrin lausunto, että kärsii nimestään niin, että vaihtoa suositellaan mielenterveyssyistä. Joku halus lapsensa nimeksi Verleihnix, joka on kalakauppias Asterixista (Suomessa Amaryllix), mutta ei saanut läpi. Muistan, että täällä käytiin vuosia sitten keskustelua, onko Che-nimi sallittu, en muista, miten siinä kävi. Viivi Ameliisahan on ihan hieno nimi.

    AntwortenLöschen
  14. No olihan mun pakko tuota linkkiä pitkin tutkia omaa nimeäni. Etunimeni ensimmäisellä osalla on tänä vuonna nimetty 8 ihmistiä ja yhdistelmänimelläni alle 5 ikinä (eivät mainitse lukua jos alle 5) ja osuu syntymävuoteni haarukkaan. Joten voin suht luotettavasti sanoa, että olen ainoa maailmassa.

    AntwortenLöschen