Freitag, 6. August 2010

Väriä viikonloppuun

Nurkkapatriootti osti itselleen piristykseksi värikkään t-paidan


vaikka ei tässä kotipihallakaan väreistä ole puutetta. Nämä keltaiset, pari metriä korkeat kukat, joiden nimeä en tiedä, olen saanut perinnöksi vanhalta Käthe-tädiltä ja muistelen aina häntä, kun ne kukkivat ja ne kukkivat pitkään


Dipladenia on kukkinut tänäkin vuonna ahkerasti huhtikuusta lähtien ja kukkii varmaan taas marraskuuhun asti.


Sinisade kukkii jo toista kertaa tänä vuonna.


Kosmoskukkia meillä on montaa väriä.

Värikästä viikonloppua!

Kommentare:

 1. Nurkkapatriootti on aivan turistin näköinen sitten siellä Kölnin kaduilla tuossa värikkäässä teepparissaan. Löytyyköhän noita golitsinakin:)

  Ihania värejä annoit meille viikonlopuksi. Kosmoskukkia kaiken värisinä haluaisin minäkin. Muistaakseni tuo upea Dipladenia on maljaköynnös suom. nimeltään (opin sinulta viime vuonna!)ja tuo keltainen nimetön - miten hieno!!

  AntwortenLöschen
 2. Hilpeä paita, aika hieno oikeastaan!

  Sinulla on ihanaa kukkaloistoa. Sinisade, kaunis nimi.

  AntwortenLöschen
 3. Onpas sulla väri-iloa sekä kukissa että puserossa! Mukavaa viikonloppua Allu..

  AntwortenLöschen
 4. Kadehdin kukkiasi, sillä mun puutarha on melkein koko kesän ollut luonnonmukaisessa hoidossa (lue ilman kastelua) ja hieman kärsinyt.

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 5. Kauniita kukkia ja ihanaa, kun kukkivat niin pitkään! *Sitten kun* meillä on Oma Koti niin sinnekin tulee kukkainen puutarha ja pieni kasvimaa :)

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: ei ainakaan tuossa kaupassa ollut golitseja. Dipladenia on ainakin kuusi kuukautta ihan täynnä noita punaisia kukkia ja muutenkin helppohoitoinen.
  lumiomena: en edes tiedä, onko se suomeksi sinisade, käänsi sen vaan Blauregenistä sinisateeksi. Sinisade on nätti sana, paljon nätimpi kuin Blauregen.
  Yaelian: värit piristää mielen
  Helena: sen uskon, ettei kasvit noilla helteillä kestä ilman vettä. Muutama vuosi sitten meidän ystävät lähti kuudeksi viikoksi lomalle ja ne kuusi viikkoa oli koko ajan jotain +38C ja naapurin vanharouva seisoi tuntitolkulla letkun kanssa ja kasteli ja kun he tuli kotiin, rouva sanoi, ettei ikinä enää kastele kertaakaan.
  MaaMaa: ei oikein onnistu keskellä Pariisia. Mekin asuttiin ennen ihan ydinkeskustassa ja nautittiin siitä, mutta nyt on kiva asua oman pihan kanssa eikä silti ole kuin 12 minuutin matka sähköjunalla tuomiokirkolle. Täällä on paljon parempi ilma hengittää kuin keskustan asfalttimaisemissa.

  AntwortenLöschen
 7. Varia elamaan ja pysyy mieli virkeana! :)

  AntwortenLöschen
 8. Minä en yhtään tunnista noita sun kahta ensimmäistä kukkaa, en edes nimestä.

  Sinisadekaan ei taida olla sama kuin kasvi, joka alkoi sini-sanalla ja jota kasvatettiin Etelä-Suomen kartanoiden pihoilla isoissa ruukuissa, mutta talveksi vietiin viileisiin saleihin. Ei!, se oli sinisarja. Kliivian sukulainen tai peräti itse se, mutta sinisenä.

  AntwortenLöschen
 9. Leena: sinisade on nimeltään myös visteria/wisteria tai glycine. Ja näkyy dipladeniaa olevan Suomessakin, nimi on maljaköynnös. Löysin sen mm. tästä blogista
  http://sarinpuutarhat.blogspot.com/2010/04/vanhanajan-maljakoynnos.html

  AntwortenLöschen
 10. Dipladeniaa olen suunnitellut joskus parvekkeelle hankkia. Epailen sen kestavyytta talven tuulissa, kun passionhedelmakin kuolee joka talvi.

  AntwortenLöschen
 11. Anumorchy: ei se ainakaan pakkasta kestä, mutta kyllä kukki muistaakseni marraskuun loppuun meillä viime vuonna ja teillähän on paljon lämpimämpää. Meidän ystävillä se kiertää parvekkeen kaidetta ja on tosi nätti.

  AntwortenLöschen