Dienstag, 28. September 2010

Syksyn värejä

Kävin vihanneskaupassa kurpitsaostoksilla ja valinnan varaa oli riittävästi. Tällä kertaa ostin muskottikurpitsan (kuvassa oikealla alhaalla) ja tein siitä kurpitsakeittoa, mutta totesin, että hokkaidokurpitsa on kyllä se paras ja sitä ei tarvitse edes kuoria eli ensi kerralla sitten taas hokkaidoa.

Kommentare:

 1. Kurpitsat ovat kyllä kauniita ja satuimmeisenä tietysti kurpitsalla on muukin merkitys: vaunut ;-)

  Mutta syödä en niitä osaa, vain kesäkurpitsasta tykkään.

  Viime vuonna(kin) kasvatin kurpitsaa ja laitoin oven pieleen pöydälle asetelman. Moni Hollannissa myy kotiovellaan kurpitsoja... joten kirjotin varmuuden vuoksi, etteivät omani ole myynnissä ;-), kun muilla oli vastaava lappu, että myynnissä.

  Ihanaa ja värikästä syksyä teillekin sinne Kölönin seutuville!

  AntwortenLöschen
 2. Kurpitsa on minullekin Nataljen mainitsemat vaunut;-)

  Tosin kurpitsapikkelsiä joskus ostan, en itse tee. Sen sijaan munakoiso on mun juttuni.

  AntwortenLöschen
 3. Kaunis kuva, itselläni on vain koristekurpitsoja. Ja olen syönyt Kanadassa niin hyvää kurpitsapiirakkaa, että muistan sen vieläkin vaikka siitä on vuosia aikaa. Ajankohta oli Halloween...

  AntwortenLöschen
 4. Natjale: minäkin tunsin ennen kurpitsan pikkelsinä enkä tykännyt, mutta sitten opin mm. tuon kurpitsakeiton ja se on taivaallista, ainakin hokkaidosta tehtynä
  Leena: amerikkalaisilla on paljon hyviä kurpitsareseptejä, kannattaa kokeilla
  Helena: minäkin olin ennen skeptinen kurpitsaleivonnaisten suhteen, mutta leftpondialaiset osaa kyllä kurpitsasta tehdä kivoja ruokia ja leivonnaisia. Euroopassa on enemmänkin kai tunnettu vaan pikkelsit sun muut.

  AntwortenLöschen
 5. Kauniita! Muskottikurpitsa on nimenäkin kaunis, en ole koskaan aiemmin kuullut sellaisesta.

  Minulle(kin) kurpitsa merkitsee vaunuja ja halloweenkoristeita. Yksi Yhdysvalloissa asuva ystäväni tarjosi kerran Suomen vierailunsa aikana kurpitsahilloa, mutta koin sen maun vieraaksi. Pitäisi enemmän kokeilla kurpitsaleivonnaisia - ja ostaa vaikka yksi iso kurpitsa kotiin lasten iloksi pyhäinpäivän aikana.

  AntwortenLöschen
 6. Kaunis kuva! Kurpitsat ovat tosi nättejä,ja kun niitä on monta sorttia vierekkäin,on se upean näköistä,Täälläkin on nyt monta sorttia niitä.,Olen oppinut tekemään kurpitsoista monen monta juttua,mutta just nyt jätän ne rauhaan,koska niissä on liikaa hiilareita.

  AntwortenLöschen
 7. Meillä syötiin eilen kurpitsakeittoa. Minäkin käytän mielellään hokkaidokurpitsaa, kun en laiskana kokkina jaksa kuoria kurpitsaa. Kuoriminen on yllättävän isotöistä. Kurpitsakeiton väri antaa kummasti voimaa pimeneviin ja kylmeneviin päiviin. Mukavia herkutteluhetkiä sinulle!

  AntwortenLöschen
 8. Kurpitsa on jäänyt minulle ruokana vieraaksi. Pitäisi saada maistaa tuota sinun kuuluisaa kurpitsakeittoasi, ehkä sitten innostuisin.
  Kuvasta tykkäsin kyllä maistelemattakin.
  Täällä keitellään juuri omenasosetta, ja laitetaan parsakaalia pakkaseen — syksyn herkkuja nekin.

  AntwortenLöschen
 9. Kesäkurpitsa on hyvää, samoin kurpitsapikkelssi. Kurpitsakeittoa en ole koskaan maistanut, mutta täytyy kokeilla. Kiitos ohjeesta.

  Olin tänään torilla ja toripöydät notkuu täälläkin, ei tosin noin monenlaisista kurpitsoista.

  AntwortenLöschen
 10. lumiomena: kai sitä jokainen yhdistää kurpitsan halloweeniin. Me ollaan oltu halloweenina kerran New Yorkissa, kerran Australiassa ja syötykin sitten kurpitsaa. Leiponut en ole vielä, mutta pitäisi yrittää.
  Yaelian: jestas, onko siinä paljon hiilareita? Ja minä kun luulin syöväni jotain kamalan kaloritonta!
  Kasselin kyyhky: no vihdoinkin joku, joka ymmärtää hyvän (kurpitsakeiton) päälle!
  Clarissa: vierasta se oli mullekin aikanaan Suomessa, täällä vasta olen oppinut
  Marjatta: pitäiskin laittaa varmaan yksi hyvä kesäkurpitsaresepti blogiin

  AntwortenLöschen
 11. Kurpitsoja on kiva katsella, mutta makuun en ole päässyt kiinni.

  AntwortenLöschen
 12. Totta. Mies teki viikonloppuna kurpitsaruokaa, ja koska kaupassa ei ollut enää hokkaidoja, osti jonkun toisen. Ja se toinen ei sitten sopinut ollenkaan...

  AntwortenLöschen
 13. Mulla on jopa kurpitsakeittokirja, mutta en ole vielä ikinä tehnyt mitään kurpitsaruokaa.

  AntwortenLöschen
 14. Vihreätniityt: pitäiskö mun järjestää blogitapaaminen ja tarjota kurpitsakeittoa, että vihdoinkin ymmärrätte hyvän päälle?
  kato nyt tätäkin: hokkaido on PARAS
  Sauerkraut: nyt vaan kokeilemaan

  AntwortenLöschen