Freitag, 22. Oktober 2010

Postia

Eilen tuli laskujen lisäksi ihan hauskaakin postia. Ensin postinkantaja toi pitkän kirjeen ystävältäni Hampurista. Postin kautta lähetetyt ja vielä käsin kirjoitetut kirjeet kauniin postimerkin kanssa ovat nykyään jotain aivan ihmeellistä, niitä on kiva saada. C. kirjoittaa mm., että heillä oli amerikkalaisia sukulaisia kylässä ja 9vee ihmetteli, että nämä eivät olleet koskaan kuulleet Martti Lutherista ja uskonpuhdistuksesta.


Iltapäivällä talon eteen pysähtyi postin pakettiauto ja toi iiiiison paketin, jossa oli Allumiehen tilaama Samsonite-matkalaukku. On kuulemma Samsoniten kevyin ja kevyt se todella onkin.

Laukku pääsee marraskuussa neitsytmatkalle Intiaan. Yleisön pyynnöstä tässä matkareittimme, joka alkaa Chennaista (entinen Madras) ja päättyy Goaan. Älkää sanoko, että Intia on karmea paikka, minä en todellakaan sinne änkenyt.

Kommentare:

 1. kiva, kirjeitä ai saa joka paäivä.

  AntwortenLöschen
 2. Käsin minäkin kirjoitin vielä muutama vuos sitten, mutta nyt on jäänyt vähemmälle. Tuntuu, että nuorison piireissä siitä on alkanut tulemaan nostalginen muoti pikkuhiljaa, aivan kuten kutomisesta ja neulomisesta... eikun olikos nuo sama asia :D... virkkaamisesta.

  Voi alluseni. Ota tuo Intian matka isona mahdollisuutena, moni istuisi allumiehen matkaan koska vaan tuolle matkalle :D.
  Olen kuullut, että Intia on kaunis ja käymisen arvoinen, kun katsoo pinnan alle, voi matkasta saada paljonkin irti.

  Uskon että sinulla tulee olemaan sieltä paljon tuliaisia meille ;-)

  AntwortenLöschen
 3. Koskakohan viimeksi olen kirjoittanut käsin kirjeen.,,.,,,
  Hyvä että matkalaukku on kevyt! Minullakin on Samsonite,mutta ei se noin kevyt ole.
  Oh,ihan kateeksi tulee teidän Intian matkaa,kuulostaa fantastiselta! Tunnen monta ihmistä,jotka siellä ovat käyneet,ja kaikki ovat hurmioituneet,,,,,

  AntwortenLöschen
 4. On aina juhlaa, kun saa oikean kirjeen. Minäkin sain viime viikolla ja pian on varmaan tulossa toinenkin;)
  Pitäisikö sinun vaihtaa paikkaa (matkaa ajatellen) Mr. Clarissan kanssa. Hän lähtisi tuonne Intiaan vaikka heti, jos saisi. No varmaan on matka elämys sinullekin.
  Eilen juuri sanoin tytölle, joka on lähdössä vielä hiukan pitemmälle matkalle sinne Intian valtameren seuduille, että hän saa lainata meidän Samsonitea,joka on kevyempi kuin hänen, mutta olisi pitänyt olla tuollainen superkevyt. Tuliaisia kun ajattelen:)

  AntwortenLöschen
 5. Käsinkirjoitettu kirje, vau, mahtaisiko sitä enää osatakaan.
  Melkoinen kierros Intiassa, siinähän tulee nähtyä lähes koko maa, mahtava kokemus, varmasti vaivan arvoinen.

  AntwortenLöschen
 6. Käsin kirjoitettu kirje on nykyään tosi harvinaista. Minä saan parilta ystävältä Suomesta enää käsin kirjoitettuja kirjeitä oikean postin välityksellä. Kaikki muu posti kulkee lankoja pitkin... Jopa saitkin upean matkalaukun Intian matkalle. Kun olet sieltä palannut voit kertoa vaikutelmistasi.En kommentoi Intiaa tässä nyt ollenkaan. Meidän Intian matka alkoi myös Madrasista, mutta jatkoimme vielä Delhiin. Kolusimme melkein kaikki samat paikat kuin Teidän matkareittinne varrella on.
  Leppoisaa ja aurinkoista viikonloppua Teille.

  AntwortenLöschen
 7. Kuinka paljon tuo Samsonite painaa? Olen ostamassa uutta laukkua kun nykyinen Samsonite painaa tyhjana 7kg!!! niin se on pois pekoninkuljetuksesta Suomen ja Marokon valilla! :)
  Mietin alumiinilaukkua mutten tieda saako niita taalta...

  Tuo matkareitti nayttaa...raskaalta! :) Toivottavasti tiet on hyvassa kunnossa. Mielenkiintoinen reissusta tulee aivan varmasti!

  AntwortenLöschen
 8. Kirjeitä on mukava saada ja ne ovat tärkeitä myös muille; tämä nykyinen sähköpostimaailma ei jätä arkistoihin tuleville sukupolville (ja tutkijoille) juuri aineistojaan. Toki netin aikakaudulle blogit ja muut aineistot ovat tulleet tilalle, mutta...

  Onnea uudesta matkalaukusta! Sellaiselle olisi täälläkin tarvetta, vaikka en Intiaan olekaan lähdössä. Intia ei kuulu myöskään minun suosikkikohteisiin...

  AntwortenLöschen
 9. Hannele: ei todellakaan tule joka päivä eikä edes joka viikko
  Natjale: kiva kun lohdutit, ehkä tykkäänkin Intiasta
  Yaelian: kiva kuulla sultakin, että ovat pitäneet
  Clarissa: voinhan mä kysyä Allumieheltä, kun se tulee kotiin, että suostuisko vaihtokauppaan
  Sirokko: minun käsi ei enää oikein jaksa, on niin helppo kirjoittaa netin kautta
  Maija: ai tekin aloititte Madrasista. Delhi jää meiltä näkemättä ja myös Taj Mahal.
  BLOGitse: tuo on siis Samsonite Cosmolite Spinner 68cm ja painaa vain 3 kg, se on Samsoniten kevyin ja kestää muka ja on 10v takuu. Aika kalliitahan ne on, mutta saatiin miehen firman kautta hyvä alennus.
  Helena: se on totta, että paljon jää näkemättä jälkipolvilta. Minulla on mm. äitini kirjeitä, joita lähetti minulle, kun olin 19 vuotiaana Heidelbergissä ja joskus luen niitä. Tai tätini jäämistöstä löytyi liikuttava kirje, jonka isä oli kirjoittanut tädilleni äitini kuoltua.

  AntwortenLöschen
 10. Kunnon kirjettä ei voita mitkään sähköpostit eikä tekstiviestit.

  Luulen, että matkasta tulee mielenkiintoinen. Kunhan vain katsot mitä pistät suuhusi ja missä...Minä muuten rakastan intialaista ruokaa.
  Otathan sitten paljon kuvia.

  AntwortenLöschen
 11. Voi kirjeet ovat niin ihania...Kunpa niitä vain tulisi useammin. Tietenkin joskus on itsekin vähän syypää siihen, ettei kirjeitä tule.
  Tämä nykyaika on mennyt kyllä sellaiseksi, että kaikki kontakti tahtoo hoitua tietokoneen tai kännykän kautta.
  Intian matka tulee varmaan olemaan elämys. Itse tuskin koskaan tulen tekemään sellaista matkaa. Euroopassakin on niin paljon vielä näkemättömiä paikkoja.

  AntwortenLöschen
 12. Onko tuo sellainen ryhmamatka vai kaksisteenko te?

  AntwortenLöschen
 13. Vihreätniityt: kyllä varmaan pidän siitä ruoasta, mutta pitäis osata varoa niitä vieraita bakteereja, vaikka ei me kamalan huonovatsaisia olla ja lääkkeitä otetaan kaiken varalle mukaan
  Sira: onhan sitä Euroopassakin vielä näkemistä, vaikka sitä ollaan kamalasti ehditty koluamaan
  anumorchy: on sellainen ryhmämatka, mutta ei mikään suomalaistyylinen seuramatka vaan ns. opintomatka ja luvassa kamalan hyvä opas ja sivistyneitä matkakumppaneita, ainakin tähän asti on ollut. Me ollaan normaalisti kyllä individuaalimatkaajia, mutta Aasiassa on käytetty tuota matkatoimistoa, kun esimerkiksi Myanmarissa ei voi edes vuokrata autoa ja pitäis muutenkin olla aina paikallinen opas mukana. Enkä mä Intiassakaan välttämättä haluaisi itse ajaa.

  AntwortenLöschen
 14. Ihanaa saada käsinkirjoitettu kirje. Minä saan mummulta sillointällöin :)

  Ja tuo samsonite laukku on kyllä tosi kätevä ja kevyt! Mäkin olen harkinnut, edelliset samsonitet on jo aika kolhiintuneita maailman mannuilta ... ;)

  Wau mikä reitti pitkin Intiaa! Millä reissaatte etapit? Kuinka kauan olette reissussa?

  AntwortenLöschen
 15. MaaMaa: meidänkin vanhat Samsonitit on osittain jo hajonneet, joihinkin on saatu ilmaiseksi varaosia Samsonitilta. Nyt tuli sitten uusi sukupolvi testattavaksi ja ainakin paino on laskenut. Me mennään kai aika paljon bussilla, mutta pari kertaa lennetään joku tunnin sisämaan lento.

  AntwortenLöschen
 16. Olen kirjeenvaihdossa kummitätini kanssa ilman paineita. Välillä häneltä saattaa tulla kolme kirjettä ennen kuin ehdin vastaamaan ja välillä lähetän itse useita peräkkäin.
  Itse postitin eilen kolme käsinkirjoitettua kirjettä; kummitytölle, isälle ja blogiystävälle yllätyksen kera.
  En kysele Intian matkasta; toivotaan että yllätyt positiivisesti - itselläni luulen olevan samankaltaisia anti-ennakko-odotuksia kuin sinulla (lue: ei ole "tänne haluan mennä" -listan yläreunassa)

  AntwortenLöschen
 17. Matkanne vaikuttaa mielenkiitnoiselta ja näet siellä varmasti paljon uutta :) kirjeitä on kiva saada!

  AntwortenLöschen
 18. Teillä alkaa mielenkiintoinen Intian matka parin viikon päässtä.
  Matkavalmistelut lienevät käynnissä ja nyt on sitten uusi matkalaukkukin.

  Odottelemisiin!
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 19. Heljä: kiva suhde sulla sitten kummitätiin
  Sauerkraut: tai postikortit vai?
  Tuure: ihan kaikki uutta Intiassa, en tunne maata juuri lainkaan, huomaan sen, kun olen alkanut tutkia karttaa enkä tunne kuin muutaman kaupungin
  Marjatta: vähitellen alan valmistella, ettei ihan kaikki jää viime tinkaan

  AntwortenLöschen
 20. Allu, niin, on postikortitkin kivoja, mutta kirjeet myös :)

  AntwortenLöschen