Montag, 9. Mai 2011

Sporttiviikonloppu

Viikonloppuna meillä oli taas Euroopan kuumin hellesää ja luonto kauneimmillaan. Patikkaporukkamme teki 11km vaelluksen Ahr-joelle, seutu on tunnettu punaviinistään ja vaellusreitin nimi onkin Rotweinwanderweg eli Punaviinipatikkapolku.

Kaikki oli vihreääkin vihreämpää, vaikka monet kasvit kärsivät kuivuudesta

ja joka puolella metsää kukki erilaisia orkideoita, tässä ilmeisesti soikkokämmekkä

tai muita kevään kukkia kuten tällaisia tähdikkejä

Vaelluksen päätyttyä kävimme syömässä kivassa ravintolassa, jossa istuimme ison saksanpähkinäpuun varjossa nauttien hyvästä ruuasta ja harvinaisesta, punaisista rypäleistä tehdystä valkoviinistä.

Sunnuntaina uskalsin kokeilla pyörällä ajamista ja lähdimme hakemaan parsaa viljelijältä. Jippii, 25 kilsan lenkki onnistui hienosti, joten toivoa on, että pääsen mukaan kesäkuun pyörälomalle Provenceen.

Iltapäivällä lajittelin laskuja. Sairaala laskutti 4675€, kirurgi 904€, nukutuslääkäri 104€ ja fysioterapiaan on tähän asti mennyt yli 500€ ja sen lisäksi on vielä nippu taksilaskuja ja pieniä labralaskuja ja sairasvakuutukseni on tuskin "amused".

Illalla syötiin isovesikrassisalaattia avokaadon ja punaisen greipin ja paistetun parsan kanssa, njam. Terassilla oli mieletön lentoliikenne. Mustarastaspariskunta harjoitti kamikazelentoa päittemme yli ja  pöntössä tintin pojat rääkyivät ja saivat jatkuvasti ruokaa. Tänä aamuna pöntössä oli hiljaista ja pihalla näkee enemmän tai vähemmän kömpelöitä lentoharjoituksia.

Kommentare:

 1. Toisin sanoen teillä oli melkein täydellinen viikonloppu, mutta mitäs sä nyt menit noita laskuja lajittelemaan noin hienona päivänä!

  AntwortenLöschen
 2. Iik, ihanat mustikset. =)

  Täälläkin oli hellettä ja jossain mitattiin yli +21 astetta. Eikös se olekin jo helle? =D

  Teillä on jo kyllä ihan kesä...
  *huokaus*

  AntwortenLöschen
 3. Clarissa: no kun ne on pakko joskus maksaa ja saada rahat sairasvakuutuksesta. Se päivämaksu sairaalassa oli mielestäni turhan suuri, ensi kerralla ajattelin mennä Domhotelliin, sieltä saan samaan hintaan sviitin.

  AntwortenLöschen
 4. Una: mustarastaat on yleensä kamalan kesyjä, tulevat uteliaana viereeni katsomaan, jos kyykin maassa, mutta joskus niistä tulee sekopäisiä kamikazelentäjiä ja pitäis melkein laittaa kypärä päähän, kun ne lentää niin läheltä päätä

  AntwortenLöschen
 5. Siis noi sairaalakulut on aina aivan hirveità!!!!
  Mà tykkààn aivan yli kovaa sun elàmàntyylistà ja etenkin noista ihanista urheilulomista joita harrastatte..

  AntwortenLöschen
 6. Oletpas sinä reipas tyttö! Hyvä!
  Mutta hirveitä nuo sairaalalaskut, kannatta pysytellä erossa niistä...
  Taisit tehdä tuon parsa-ateriasi Rainer Sassin mukaan, vai? Itsekin tuumailin sitä, mutta sitten päätettiinkin mennä ulos syömään parsaa.

  AntwortenLöschen
 7. Tuosta tuli mieleen eilinen kesämökkipäivä. Kuulin puiden takaa äänekästä rahinaa ja kahinaa ja ihmettelin ,kuka siellä nyt piileskelee, joku naapuri tai jopa karhu:) No mustarastaitahan ne sitten olivatkin.

  AntwortenLöschen
 8. Aika hyvin jos ranteet jo kesti pyöränsarvet, varo kuitenkin mukulakivikatuja..ei kovin usein kannata tuollaisia laskuja kerätä laskettavaksi.

  AntwortenLöschen
 9. Ihanan lämmintä teillä ja vihreää,toivottavasti kesästä taas ei tule sellaista superhellekesää.
  Aika kovat laskut,miten sairasvakuutus teillä korvaa kulut?

  AntwortenLöschen
 10. Kauniiden maisemien ja ihanan viikonlopun ja laskujen keskeltä poimin tuon upean uutisen pyöräretkestäsi ja että ranteesi antoivat sen tehdä. Peukutan kesäkuulle.

  AntwortenLöschen
 11. Toivottavasti pääset pyöräretkelle Provenceen; voisiko sinne ottaa sähköpyörän helpottamaan ranteita?

  Huh, mitkä sairaalalaskut, toivottavasti ei ole kovin iso omavastuu noissa.

  Meilläkin oli aurinkoista ja lämmintä ja samantyyppistä ilmaliikennettä.

  AntwortenLöschen
 12. Hienosti sujui pyöräily! Varmasti upea sää ja tuore parsa olivat hyviä motivaattoreita. Kesäinen matkanne Provenceen kuulostaa upealta, toivottavasti se onnistuu.

  Nuo sairaalalaskut pysäyttävät. Onneksi on vakuutus olemassa!

  AntwortenLöschen
 13. En ollenkaan ihmettele sairaalalaskuja, sillä niissä näkyvät todelliset kustannukset. Kirurgin ja narkoosilääkärin palkkiot eivät ole edes kalliit.

  Yleensä vakuutukseen menevät laskut lähetetään sairaalasta ja muustakin hoitopaikasta maksajalle eikä suinkaan vakuutetulle. Näin toimii ainakin suomalainen IF.

  AntwortenLöschen
 14. Ciacy: Italiassahan sain ensiavun ihan ilmaiseksi, se oli hieno juttu
  Sira: jostain lehdestä se oli, ehkä Essen & Trinken tai Living at home. Söittekö Beelitzer Spargel?
  Clarissa: joo, täälläkin ne joskus kahistelee pensaissa
  Sirokko: täällä ei ole onneksi niin paljon mukulakiviä ja muutenkin siis hyviä pyöräteitä
  Yaelian: mulla omavastuu 900€ vuodessa, loput ne yleensä maksaa, vaikka yrittävät kyllä aina löytää jostain porsaanreikää, ettei tarttis maksaa
  Heljä: olen vieläkin ihan huumassa ja tunnen itseni eri ihmiseksi, kun pääsen liikkumaan
  Helena: enpä usko, että sähköpyörä auttais ja se on painava. Hankalinta oli startti, mutta kun pääsi istumaan, kaikki oli o.k.
  Katja: kyllä siitä varmaan tulee hieno matka, vahinko vaan, että laventelit on sitten jo kuihtuneet
  Marjatta: täällä on erilaisia systeemejä. Jos on sairaskassassa, ne hoitaa kaiken suoraan sairaalan kanssa, mutta meillä on yksityinen sairasvakuutus ja me saamme aina laskun lääkäriltä tai sairaalasta ja saamme sitten rahan vakuutuksesta. Nyt ne oli kyllä sen sairaalamaksun maksaneet kokonaan ja pyysivät mua maksamaan heille 900€ omavastuusumman tai lähettämään muita laskuja ja niitähän tässä oli riittämiin, kun olin vielä ollut mammografiassakin ja hammaslääkärillä jne.

  AntwortenLöschen
 15. Olispas mahtavaa, jos pääsisit sille pyöräilyreissulle lähtemään. Nyt varmaan kohosi motivaatio "leikkimiseenkin"?

  AntwortenLöschen
 16. Ei ole kesäkuussa laventelit kuihtuneet, ainakaan siellä päin Provencea, jossa olin heinäkuussa (ja myöhemmin syyskuussa ja jouluna). Ihanaa matkaa jo näin etukäteen sinne!

  AntwortenLöschen
 17. Susadim: tänään silitin jo yhden puseron ja putsailin rätillä ulko-ovesta siitepölyä, sekin tuntui hyvältä terapialta, ei tartte enää leikkiä niin paljon.
  Helena: Provencen serkku sanoi eilen puhelimessa, että heillä St Raphaelissa alkaa laventeli jo kuihtua, mutta ehkä niitäkin on eri lajeja

  AntwortenLöschen
 18. Kuulostaa jo tosi hyvälle käsiesi kunto :)

  Rohkeakin olet. Minä arkalainen en olisi uskaltanut lähteä noin pitkälle pyöräretkelle.

  Täällä meilläpäinkin taas kuuluu ihana mustarastaan laulu.

  AntwortenLöschen
 19. Kovasti on jo lamminta Euroopassa. Jostain luin etta Ranskassa jo niin kuivaakin etta vetta saannostellaan. Mitahan tuleman pitaa kesalla sitten? Viime kesan Suomen +35 viela muistissa. Meilla maalla se oli ihan OK mutta pienissa kaupunkiasunnoissa tukalaa!

  AntwortenLöschen
 20. Nurkkalintu: jos en olisi jaksanut, mies olisi voinut hakea auton tai olisin soittanut naapurille, että tulis farmariautollaan hakemaan mut ja pyörän
  anumorchy: kamalan kuivaa on ja metsäpalon vaara täälläkin. Saksa ja nimenomaan tämä läntisin Saksa oli tosiaan Euroopan kuumin, mutta ilma oli ihanan kuivaa eikä sellaista painostavaa kuin usein on

  AntwortenLöschen
 21. Aivan ihanaa alkukesän vehreyttä patikkareirillä!! Oih ja voi!

  Loistojuttu että pyörräily luonnistuu jo, myös :) ois tylsä jäädä kotinieheksi perinteiseltä pyörämatkalta..

  Meidän pihassa, tai siis sisäpihalla on myös mustarastas pariskunta, jotka pitää kovaa jöötä koko taloyhtiössä :D Ne poikaset on hassuja kun näyttävät isommilta kuin vanhemmat :D

  AntwortenLöschen